Ураганът във Враца отнесе покрив на жилищен блок

Като по чудо няма пострадали хора, но районът не е обезопасен
4
Ураганът във Враца отнесе покрив на жилищен блок
Снимка: Кадър bTV

Вчерашният ураганен вятър остави без покрив жилищен блок в най-пострадалия район – Враца, където скоростта на вятъра достигна 115 км/ч., съобщи bTV.

Още по темата

Блокът е шестетажен и двата най-пострадали апартамента съвсем буквално са без покрив, след като вятърът го е вдигнал, разполовил и запратил върху две съседни сгради. Допълнително щети е нанесъл и завалелият впоследствие дъжд.

Всичко е съсипано, цялото ми имущество, стените са подгизнали, отвят е покривът – окаченият таван, дори лампите, каза Нина Петрова, собственичката на едното жилище.

Тя разказа, че е подала сигнал на спешния телефон 112 заради греди, останали да стърчат опасно след стихията, но пожарната само е огледала и си е отишла. До този момент районът не е обезопасен. Борихме се, доколкото можахме, събирахме парчета, които висяха от гаражи, по улиците, добави Петрова.

Слави Бонев – собственикът на съседния апартамент, който също е останал без покрив, коментира, че „хубавото е, че на фона на всичко, което разказваме, няма пострадали хора“. При него щетите също са огромни.

Днес или най-късно утре двамата очакват комисия, изпратена от кризисния щаб в Общината, да направи оглед и се надяват на помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Врацаблокпокривураган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Враца баце преди 6 години
Гарга не каца у Враца защото е гнездо на орли ;)
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що сте изяли мърлата
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У Враца гарга не каца :D