Лекарка и нейни близки загинали в пътния ад на Хаинбоаз

Внучката й остава в критично състояние след ПТП-то
9
Лекарка и нейни близки загинали в пътния ад на Хаинбоаз
Снимка: архив, БулФото

Лекарка от Разград е сред жертвите на зловещата катастрофа в прохода Хаинбоаз в неделя, при която се сблъскаха "Опел Астра" и турски ТИР.

При удара на място е загинала д-р Снежана Иванова, която тази година трябваше да навърши 60 години. Лекарката има педиатричен кабинет в Разград, преди време е завеждала и детското отделение на областната болница, съобщи "24 часа".

Още по темата
Още в деня на катастрофата бе почти ясно, че сред жертвите в колата има медик, тъй като сред разпръснатия на пътя багаж се появиха множество рецептурни бланки.

При удара са загинали още съпругът на лекарката Веселин В., на 57 години, който бил зад волана, и дъщеря им Полина, на 33 години. С тях пътувала и 7-годишната им внучка, чието състояние днес по обяд оставаше критично.

Детето е настанено за лечение в реанимацията на Университетската болница на Стара Загора. "Жизнените показатели на момиченцето са стабилни, но уврежданията на мозъка са много тежки, много са и травмите по тялото на детето", поясни директорът на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

Семейството отивало на кратка почивка в Хисаря. Избрали това време, тъй като момиченцето, което учи в първи клас, е във ваканция. Първоначално бе съобщено, че то е на 10 години, но от полицията коригираха тази информация.

Катастрофата станала, след като шофьорът на леката кола не успял да вземе десен завой на мокър асфалт и загубил контрол над опела, който влязал в насрещното платно и се блъснал челно в ТИР-а. Основна версия на разследването за трагедията е несъобразената скорост на колата от Разград.

Турският ТИР, в който се блъснал лекият автомобил, превозвал домати и краставици от Турция за Румъния. Шофьорът му Юсуф Сиван, на 33 години, направил всичко възможно да отбие вдясно и да избегне челния удар, но не успял, тъй като там има огромна скала и помлял мантинелата.

Мястото на произшествието е южно от село Пчелиново, на няколко километра преди Гурково, когато се пътува в прохода от север на юг. Местните наричат местността Злият брод. "Там пътят е опасен и скоростта е ограничена до 40 км в час, но почти никой не спазва това ограничение", коментират пътни полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Требва да карат само по магистрали тия турци .
7
0
 
4
 
! Отговори
ж преди 6 години
добре де ,ако беха шведи да кажеш неграмотни са с купени книжки да каже човек ммалоумнии са, а тук лекарка мъжът и и тои може да е културен не е и некои хлапак ,вози наи скъпите си хора вижда че пътищата ни са под всякаква критика ,караи леко бе човек за къде бързаш, аз влеза ли в бг , повече от 70-80 не вдигам
6
0
 
5
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Аз като видя турски тираджия вече йвърлям големи камъни! Преди бяха по-малки!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната причина е турският тир. Ако не е бил там Фитипалди е щял да вземе завоя с дрифт.
4
1
 
4
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Жалка картинка сме , миналата година врътнах 7000 км до Бг и обратно - имаше дъжд, нощ, задръствания, но първата катастрофа я видях малко след Търговище , едно БМВ се беше лепнало в един камион .... И катаджийте заеднж с шофьорът се почесваха около колата.
3
3
 
13
 
! Отговори
инструктор преди 6 години
ми то ;неравност у гората',ама министера ако се беше съобразил със скоростта нямаше да убие детето си..............
2
4
 
12
 
! Отговори
??? преди 6 години
Несъобразена скорост плюс ограничение от 40 км/час, означава, че не е шофирал с повече от 40 км/час. Повече от 40 км/час е превишена скорост. Не ми е ясно как с до 40 км/час не е успял да вземе завоя?! За да стане това завоя трябва да е изключително остър и там с ТИР трудно ще се разминат.
1
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната версия е несъобразена скорост, а при министъра неравност на трасето, в гората. Ей, нямате равни.