Застудява през уикенда! Събота дъжд, неделя – сняг

Повече валежи се очакват в източната част на страната
6 фев 2018 10:15, Петя Славова
1

Днес над страната ще бъде предимно слънчево, но денят започва с отрицателни температурти навсякъде. Най-студено е във Видинско и Трънско.

Още по темата

Днешният ден ще бъде доста приятен - вятърът ще е слаб, по-скоро ще се появи такъв от югогоизток, но едва ще полъхва, съобщи синоптикът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи още, че през следващите дни ще попаднем под влянието на циклонален вихър, който ще премине северно от Балканите. В сряда срещу четвъртък ще превали дъжд, а вятърът отново ще се усили. Преваляванията обаче ще бъдат незначителни.

В събота и неделя се очаква влошаване на времето. Събота ще започне да вали дъжд, а в неделя в Северна и Западна България ще има условия и за снеговалеж.

"По-големи количества от дъжд се очакват в Източна България. Понижението на температурите ще бъде плавно", уточни той.

Според прогнозата му след понеделник температурите ще паднат и под нулата, като ще бъде студено в продължение на няколко дни.

"Днешният ден ще бъде перфектен за туризъм и разходка в планината. Сутринта е хубаво да имате шапка и ръкавици, но около обяд температурите ще бъдат между 8 и 12 градуса и на слънце ще бъде доста приятно", завърши синоптикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времетовалежиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
извратени похвати преди 6 години
Явно има забрана за журналистите , цитиращи синоптиците , да се изразяват на нормален български език !Заглавието ,отнасящо се за бъдещи събития , е в сегашно време , а текста на статията ,започваща с " Днес над страната ..." е в бъдеще време !Макар ,че в 10 ч и 15 мин , когато е излязла статията , вече трябва да се пише в минало време , защото вече сме го видели .Да си бяха писали направо : "Какво ще бъде времето утре - ще ви кажем вдругиден ".Щеше да има по-малко несполучливи словесни опит