Слънце, градусите се вдигат утре, но за кратко

През уикенда ще застудее, идват дъжд и сняг
Обновена: 8 фев 2018 14:41 | 8 фев 2018 14:23, Веселина Йорданова
2
Слънце, градусите се вдигат утре, но за кратко
Снимка: архив, БулФото

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно време. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 10 до 15 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са от 11 до 14 градуса. Температурата на морската вода ще е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

В събота, 10 февруари, ще има значителна облачност. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб до умерен. Привечер от юг ще започнат валежи, които през нощта срещу неделя ще обхванат почти цялата страна; в Южна България ще са от дъжд, в Северна и планинските райони - от сняг.

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В неделя, 11 февруари, през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и по високите полета в Западна България ще се образува нова снежна покривка.

Температурите ще са почти без дневен ход - между 0 и 5 градуса. В източните райони вятърът ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина, и в Родопите валежите ще са по-интензивни ще има условия за снежни виелици и навявания. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
13 преди 6 години
ЗИМА Е, НЕ МОЖЕ ДА ЧАКАМЕ 30 ГРАДУСА - ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕМПЕРАТУРИ!!
1
4
 
6
 
! Отговори
ЯЯ преди 6 години
Най готината зима от години ... дано не падне и една снежинка до края и !