Червена вода шашна екоинспектори във Варна

Извършват проверка откъде е странното явление
16
Червена вода шашна екоинспектори във Варна
Снимка: Монитор

Червена вода, която тече като река, вдигна на крак екоинспектори във Варна, съобщава "Монитор".

Обилното количество нетрадиционна на цвят течност изтичала от канал в района на търговски център край входната артерия на Варна по бул. "Владислав Варненчик", уточяват очевидци в социалната мрежа.

В крайна сметка след множеството сигнали на варненци от РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция за Черноморски район са предприели незабавна съвместна проверка с представители на ВиК и общината.

При извършения оглед на дъждовната канализация и на производствена база за парфюми и тоалетни продукти, в която се извършва печат с багрила на водна основа, е установено, че отпадъчните води на фабриката се извеждат, без да е ясно къде са заустени, съобщава изданието.

На управителя на дружеството е дадено предписание, в което му е даден срок до 28 февруари да представи в екоинспекцията ВиК-проектите. На кмета на община Варна пък е дадено предписание да се извърши обследване на дъждовната канализация в града за нерегламентирани включвания на отпадъчни води.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако знаете какви места има по света,където изминават километри,за да си набавят вода или хвърлят маса пари,работа,техника,за да преработват солена вода от морето в сладка, която има отвратителен вкус......... и т.н.,ще си цените водата и всеки ручей МНОГО повече.И ще я пазите като зеницата на окото си!
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къдеса зелените, къде е Г-жаЗелер. Или тука не мирише на *** и няма зелени гларуси
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига се оплаквахме. Процедурата е следната. Обаждате се на 10, колкото повече души, наливате от водара в шише минерална вода и носите за изледване вХЕИ. Там ще ви кажат че струвс 55 лева зада се откажете. Но ако платите трябва да получите химическия анализ подписан и подпепатан и тогава може сдобър адвокат да съдите или общината или фирмата и ще ви предложат споразумение със заплащане.Това е пътя. А не приказки.
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е шардоне а каберне
9
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: след множеството сигнали на варненци от РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция за Черноморски район са предприели незабавна съвместна проверка*Някак си не връзва множество сигнали с незабавна проверка. По-скоро след множество сигнали, най-накрая са се принудили да се събудят и да направят проверка.
8
0
 
55
 
! Отговори
бай х преди 6 години
отпадъчните води на фабриката се извеждат, без да е ясно къде са заустени....... а ясно ли е защо взимат заплати РИОСВ-Варна , Басейнова дирекция , ВИК , ХЕИ ......
7
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България само на книга е част от Европа и ЕС.Реалността е съвсем друга.Разграден двор, корупция, мафия на всички етажи на властта, оскотен и селски народ.
6
4
 
49
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 6 години
Тва е Шардоне.Не се кахърете
5
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След множество сигнали" да разбирам ли че ако са 1-2 сигнала никой няма да обърне внимание?
4
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той чешкия художник преди години точно така ни бе нарисувал страната, като ке**в, ама управляващите му се разсърдиха и го обругаха. А той така ни вижда и истината е на снимката.
3
21
 
44
 
! Отговори
Столичанин преди 6 години
Ето защо всички ходят лятото в Бургас. Варна си остава едно провинциално градче.
2
1
 
43
 
! Отговори
Наблюдател 112 преди 6 години
Това е "ФАРС" то е ясно , пише си го на стената :)
1
3
 
45
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Водата ще стане по-скъпа от черното злато, а един ден тя напълно ще изчезне.