Малък Сечко се мръщи: Дъждове в събота, виелици в неделя

Максималните температури ще се понижат значително
9 фев 2018 17:45,
6
Малък Сечко се мръщи: Дъждове в събота, виелици в неделя
Снимка: Reuters

През нощта от югозапад ще започне увеличение на облачността. Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 1 и 4 градуса.

В събота ще бъде облачно. Около обяд от югозапад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. Ще се появи слаб източен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София - около 5 градуса.

През нощта срещу неделя валежите ще продължат, като дъждът в Северна България и по високите полета на Западна, ще премине в сняг, предупреждават синоптиците от БАН

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Вечерта ще завали по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър, който вечерта ще започне да се усилва. Максималните температури на въздуха ще са 7-8 градуса. Температурата на морската вода ще е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

По планините ще бъде облачно с валежи от сняг, които постепенно ще се усилват. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В неделя, 11 февруари, през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и по високите полета в Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход - между 0 и 5 градуса.

В източните райони вятърът от североизток ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и в Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.

В понеделник, 12 февруари, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне, на места временно и ще стихне. Облачността ще се задържи предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще започнат да се повишават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
14
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До БЪЛГАРИН НА 65Г. - момче младо не се къхари за ганьовските политици , никой не е засвет. помня на времето каква битка беше за опазването на земните площи , нито хитлер , нито сталин отстъпваше и чак кръв се лееше , ти , сега за някакви си зелени човечета си се закахърил :)тегли една греяна ракия , хапни луканка или свинска пържола и пийни червено вино - НАЗДРАВЕ !
3
23
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН НА 65Г. преди 6 години
"ЕКОЛОЗИ" - НАГЛИ ГАДНЯРИ , АГРЕСИВНИ ДА НЕ КАЗВАМ ПРОСТАЦИ. ВОДЯТ МЛАДИ ЕНТУСИАСТИ БЕЗ ПОЗИЦИЯ. НЯКОЙ ГИ РЪЧКА И ТОВА СА КОВАРНИЦИТЕ И АНТИБЪЛГАРИ ОТ БСП С ЦЕЛ ДА СВАЛИМ БОЙКО НА ВСЯКА ЦЕНА.
2
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомням си през 70-те и 80-те години по това време имаше преспи до 1.50 м. Ние децата след училище се пързаляхме правехме снежни човеци и се замеряхме със снежни топки. Прибирахме се чак когато започнеше Сънчо по телевизията. Но това време отмина безвъзвратно и никога няма да се върне щото и децата не са същите. Децата са зомбирани от таблети телефони лаптопи и тем подобни "умнотии" и нямат време да излязът навън да играят като деца.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми хайде, де! Язък за зимните гуменки!