Подобрява се детето, пострадало на писта в Пампорово

Нормализирал се пулсът на момчето, което бе ударено от сноубордист
9 фев 2018 22:32,
9
Подобрява се детето, пострадало на писта в Пампорово
Снимка: Flickr

Състоянието на 5-годишното дете, което пострада в началото на седмицата на пистата в Пампорово, се подобрява бавно.

Още по темата

"Леко се подобрява, в постоянен контакт сме с лечебното заведение. Нормализирал се е пулсът на детето, напрежението - налягането е започнало да спада, има индикации за подобряване от вчера и днес", коментира пред "Дарик" изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Той посочи, че дружеството се стреми да помага с каквото може.
 
"Медиците в Пловдив явно за момента владеят положението и сме им благодарни за усилията", добави Беляков.

Той отново изрази готовност, при необходимост, да подсигурят транспорт, включително и хеликоптер за пострадалото дете.

В понеделник по обяд 5-годишното дете беше ударено от 15-годишен сноубордист в района на писта "Снежанка 6", известна като "Зелената писта". Вследствие на сблъсъка детето изпадна в кома и е с черепно-мозъчна травма.

След като му бе оказана първа помощ от медиците в Смолян, то бе транспортирано за лечение в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, където продължават да се борят за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 години
*** много.Не може да се спускат бързо по зелената писта.Късмет има идиотчето , че не е яло бой...
8
3
 
1
 
! Отговори
скиор преди 6 години
Дано се оправи детенцето.Ще видите какви меллета ще стават, ако някога пуснат нов лифт на Банско с 30000човека на час.Ама Цеко вече ще им е прибрал парите от картите.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7. Явно не караш ски сноуборд. Пази този дето е от зад. Няма как учител родител и ако ще цялата рода да се изсипе да го пази детето.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6-тия, който пожелава някой да се забие в дърво: Уважаеми, дано се оправи детенцето, наистина. Но този, който го е блъснал, също е дете! Понякога даже и възрастните правят грешки. Инцидентът се е случил на място, където 5 годишни деца карат с други деца и следва да са наблюдавани и пазени от родителите си. Никой не е отишъл с умисъл в стаята на хотела и да го вкара в кома това дете. Какъв точно е бил сблъсъкът, също не се знае. (Освен ако не си очевидец.) Да хвърли камък, който е безгрешен!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toзи "курорт" не беше ли на Цветелина Бориславова, първа дружка на Тиквата? Тази фамилия неслучайно е автор на проекта ГРОБ...
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Пампорово АД ще направи ли отделна писта за сноубордистите най-после???!!! Много добре знаят, че са заплаха за всички скиори! Нямат работа на пистите за скиори!
3
4
 
18
 
! Отговори
Росица преди 6 години
Дано да се оправи детето ! За съжаление се случват такива инциденти особено предизвакани от сноубордисти .Повечето от тях карата така карат все едно са сами на пистата.
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, престанете да си водите децата на опасни места.
1
0
 
40
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
ГОСПОД да му помага да живее !