С готови терени и нови улици Враца чака инвеститори

Общината и НКИЗ подписаха споразумение за сътрудничество
9 фев 2018 13:00,
16
С готови терени и нови улици Враца чака инвеститори
Снимка: Facebook

С обновена промишлена зона, възстановени улици в нея и атрактивни терени Враца чака инвеститори.

Вчера кметът на общината, която се намира в най-бедния края на България, Калин Каменов и изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес подписаха меморандум за сътрудничество.

Министърът на икономиката Емил Караниколов и областният управител Малина Николова подкрепиха инициативата. След сключеното споразумение терените във Враца, подходящи за инвестиционни проекти, ще бъдат промотирани  по-активно пред потенциалните инвеститори и така ще се създадат по-добри условия за привличането им в региона.

Още по темата

"Борбата за инвеститори е много голяма. За да бъдем атрактивни, трябва да предлагаме такива зони, каквито се предлагат в цяла Европа. Държавата, в лицето на "Национална компания индустриални зони" ЕАД, ще вложи пари за изграждане на инфраструктурата на имоти общинска и държавна собственост", каза Караниколов, цитиран от пресцентъра на НКИЗ. 

Според него така, с помощ от правителството, ще бъде осигурена готова и модернизирана база, където инвеститорите могат да дойдат и веднага да започнат да работят. Караниколов е убеден, че меморандумът е първа стъпка към привличане на инвеститори в региона.

Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес обясни, че основен приоритет е привличането на инвестиции за региона.

"Поздравявам ви за това, че тук, във Враца, виждаме обединение на местна и държавна власт. Тези общи усилия ще дадат възможност за "бърза пътека" за инвеститорите", каза тя.

Кметът Каменов обясни, че общината е активен партньор в привличането на инвестиции в  града. Той разказа, че социологическо проучване е показало начините за връщане на хората в града. Бил създаден и маркетингов профил, представящ реалните възможности за бизнес във Враца.

"Безспорно най-голям успех беше обновяването на индустриалните зони във Враца. Благодарение на подкрепата на правителството бяха отпуснати 2 млн. лв., които инвестирахме в пътната инфраструктура. С част от тези средства бяха възстановени 6 улици в промишлените зони", разказа още Каменов.

Той обясни, че общината разполага с 10 имота с площ между 4 дка и 83 дка, които са частна-общинска собственост и могат да бъдат отдадени под наем или продадени на инвеститори от страната и чужбина. Пет от идентифицираните терени били разположени един до друг и могат да обособят бизнес зона с площ от над 200 дка. Имотите са свързани с електричество, вода и канализация, а до някои от тях има и газоподаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да ги дочака тези инвеститори, Враца ще стане село като Криводол.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвПрав си. Няма такъв. Там дирибейства другаря Мишо Петков и сие, като продават тока на завишени цени незаконно и без да плащат данъци.Около 2/3 от къщите във вилната зона са без ток, защото им искат по 50-60 киловат.
12
2
 
12
 
! Отговори
Св преди 6 години
Снимката за съжаление не е от Враца. Аз поне не знам да има коректно захранени имоти в промишлените зони, верно една от улиците я пооправиха. За всяко гаражче с по - сериозна мощност ЧЕЗ искат да си направиш трафопост за твоя сметка. Най - големия проблем е, че няма да има кой да им работи на инвеститорите. В съседна статия тук от днес си го пишеше - най - бързо изчезващия град. Що им е да идват, да изсипят 4 млн ? и накрая да плащат на пенсионери пазачи да охраняват пустите халета.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав, че човечецо гдето искат да минат към Румния. То от музовир, как може да стане полицай или прокурор. В това проблема, всички мозувири във Враца са у МВР и Прокуратурата.
10
2
 
6
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
То инвеститори в Ботевград избягаха в Ниш Сърбия, ти чакат във Враца да дойдат.Скоро в региона, ще се съкратя около 2000 работни места.Виновниците са посочени по долу в постовете.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ме изивиняват малко останали читави хора във Враца. Но при инвеститори, кой ще работи тъ..панари от МВР едва изкласили средно като Бисер Кънчев, Тодор Козовски, Гъзбибарезо и т.н. и пропаднали и неграсмотни трендафили като Симона Киконова, Галя Ваковица, Сливата Христова и прочие.То няманяма хора бре..
8
2
 
13
 
! Отговори
врачанин във Варна преди 6 години
Враца е пропаднал град. Там е пълна мизиерия и простотия. Останали са малко свестни хора, а тъпнан....арите се уредели я в полиция а в община.Цялата вилан зона няма ток, а МВР делят с посочените дирибей.Това са смешки, там 2/3 от вилнат зона е останла без ток, а тие чакат инвеститори да дойдат.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Враца е пропаднал мафиотски град управялван от фалирали червени дерибей.Тук в промишлешлените зони никой не иска да идва, защото червените крхмери се занимават с незаккон тъговия с ел. енергия достигаща до 60 ст. на киловат.Другари като Славей Григоров, М. Петков и т.н, се покровителстват от МВР и Прокуратута Враца. До там са стигнали, че изнудват старите хора във вилната зона на града да им плащат по 60 ст за киловат.Начаков, Дилков, Гъзбарецо и голяма част от "Ушеви" са рекирират врачани.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с този "най-беден" край. Враца е като всеки окръжен град от този калибър. Макар и с ниски заплати, безработица почти няма. Някои ходят по чужбина, други въртят далавери, треит работят в малки фирми и се оправят хората някак си. Въпреки че почти всеки има село в околията не си дават зор да си произвеждат храна а изнасят с колички от суперите. В кауфланд и Лидъл е фраш винаги с народ и купуват като за последно.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Врачанинами като гласувате все за другаря Миков, а той не яде асВалт, така ще е.
4
0
 
16
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
В момента едва ли има друг град в България с по лоши разкопони улици. По някои от тях не може да се кара повече от 20 км.час. Тези които са асфалтирани са с 4 см. асфалт и вече имат дупки. За какво говорим?Това е като да имаш магазин на улица по която пешеходец не минава и да чакаш да го вземат под наем.Няма да стане.
3
5
 
14
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Враца Враца... там и гарга не каца, те инвеститори чакат.
2
4
 
17
 
! Отговори
тиква преди 6 години
...и с никакво правосъдие очакваме инвеститорите, има да ги чакаме. Къде е сега тиквата да каже как става това
1
0
 
1
 
! Отговори
поп Груйу преди 6 години
***....