Родители на протест срещу насилието в детските градини

Хората искат камери и по-високи заплати за учителите
10 фев 2018 14:30,
45
Родители на протест срещу насилието в детските градини
Снимка: "Дарик"

Родители от няколко града в България организират протести срещу агресията в детските градини. Днес на улицата излязоха майките и бащите от Бургас, утре се очаква същото да направят и във Варна, Пазарджик и Плевен.

Родителското недоволство ескалира след случая на учителска агресия в детска градина "Брезичка" в Бургас.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища, информира "Дарик".

Предложенията, внесени в Народното събрание, включват и увеличаване на заплащането на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и др.

Протестите не са срещу учителите, категорични са от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали майката работи или не, това ли е най важното?!Всеки си преценява сам.Децата трябва да ходят на градина, да общуват с връстниците си.Не гледайте в чужда къща.Въпроса е, че там трябва да,се чустват добре,а не да ги малтретират.
37
4
 
4
 
! Отговори
Галя преди 6 години
В един *** магазин за дрехи има камери,където се продават парцали,за собствено успокоение на работодателя дали за това,за което плаща заплатата, се извършва както трябва,а тук колко години им трябват да намерят ресурс да инсталират във всяко детско заведение камери, като става въпрос за отговорност към човешки животи. Проблема не е в некадърните и изкукуригали учители,защото агресивни хора има в почти всяка фирма или институция,но проблема е в незнанието на хората на това какви са ни правата и
36
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
работата на детския учител в момента е ад.За година си пар,цал.Слуга си на деца, родители обслужващ персонал, директори.Всичко в градината е на твой гръб.Ако нещо не се промениняма да може да се работи в скоро време тази професия в България
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мойте деца бяха точно два месеца на детска градина."Честито. На 20 още ще се изчервяват като искат да си купят нещо в магазина.С такива родители как да не ги съжалиш децата. Сигурно сте и вегани?
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно бе. Скоро няма да останат учители, от които да се оплаквате. Но за сметка на това собствените ви га менчета ще ви отмъстят на самите вас един ден. Нали са царете на вселената и всичко им е позволено? Тепърва ще берете плодовете на либерално-краваро-джендърската доктрина и "западн/ал/о" възпитание.
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ знаем колко важен период е ранното детство, не напразно психолози се обръщат за всичко по нататък в живота на човека КАКВО Е ПРЕЖИВЯЛ В РАННОТО ДЕТСТВО. ТОЧНО ПО ТАЯ ПРИЧИНА В ЕВРОПА СЕ АКЦЕНТИРА В/У ВРЪЗКАТА РОДИТЕЛ ДЕТЕ И НЕ ПОЗВОЛЯВА НА ИНСТИТУЦИИТЕ ДА Я КЪСАТ. РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ДГ Е ОТ 8/9 ДО 16/17 Ч, ДЕЦАТА СА 7/12 В ГРУПА, АКО МАЙКАТА НЕ РАБОТИ СИ ОТГЛЕЖДА ДЕЦАТА, В ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ГРУПИ 3/4 ЧАСА ПРЕСТОЙ, ТУК ВЪЗПИТАВАМЕ МАЙКИ КУКУВИЦИ- МЯТАТ ДЕЦАТА 11/12 ЧАСА ПОЛОВИНАТА НЕ РАБОТЯТ.
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека и тези такси и налози да се увеличат, Андрешко е свикнал само да мрънка и да тарикатее, да живеее почти без пари, но да мисли, че всеки му е длъжен. Децата са си личен ангажимент и всеки да помисли какво той им дава, а не обществото да му е виновно. Социализма свърши и за всичко се плаща.
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 35Първо си ВЪЗПИТАЙТЕ децата .Не може едно дете на 5-6 г. да се държи с учителя като с махленска клюкарка, да й говори на "ти", и на фамилия, без да използва обръщението "госпожо", да я апострофира на всяка дума и най-нагло да й казва в очите,че лъже. Чак тогава разпнете учителите. Първи си вижте невъзпитаните деца. Вие 1 не може да понасяте и още в 7.00ч. сте го довели първо за да се отървете от изцепките му, а учителите трябва да понасят терора на невъзпитаните с дни и часове.
30
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Пловдив е същото . Отнасят се с децата по същия начин , наказват ги и това ги стресира за дълго време . Такива събития се запечатват в тяхната памет и ги запомнят завинаги .Не си мислете , че като се наспят и ще забравят за скубането и боя . Ревем , че децата ни са малко , а се отнасяме с тях като като наши врагове . Възпитаваме или преподаваме бойни изкуства . Като нямат добър подход към децата да ходят на 3 смени шивачки или да продават вестници такива педагожки .
29
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички говорят против учителите....да има и такива като тази в Бургас и не ги оправдавам....Но има и супер невъзможни деца, които по цял ден крещят /по 5-6 в група/,бият се, щипят се, замерят се....просто един ад. Нямаме право да записваме децата, но ако родителите дойдат и видят за какво иде реч,ще си посипят главите с пепел и няма да смеят да си отворят устите повече.
28
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е да се увеличат драстично таксите за посещение. Към всяка безплатна или почти безплатна услуга претенциите са големи. Оплаквания от частни градини почти няма. Отглеждането на деца отдавна е бизнес и никой не е длъжен да си хаби нервите, а загрижените майки да кръстосват магазините.
27
12
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Учи ги как се ядат шамари докато танцуват хоро. Много полезно няма що. После защо агресират срещу възрастните хора...къде ли са се научили на агресивно поведение?Интересно защо отбягвате въпроса?Кой доказа , че децата са системно малтретирани ? Вие или камерата?
26
11
 
26
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Вие майки искате дори и тържества да ви изнасят разлигавените ви дечица, представления да ви изнасят учителките. За 1 лв. на ден - храна 3 пъти, парно, обучение. Неблагодарници! От видеото е видно че Иванова се мъчи да ги научи на нещо, това не го забелязвате.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много злоба има в изказванията, особено на магазинерката от Кауфланд.
24
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Япония например всички детски заведения са с камери и качени в интернет. Така всеки родител има парола и по всяко време може да провери какво се случва с детето му.
23
2
 
12
 
! Отговори
323 преди 6 години
ГЕРБ не иска мандатност,защото всички началници и директори веча са от тази "партия"!Мандатност и за общинските началници и "експертите" от РУО и общините-някои надминаха рекордите при бай Тошо!Искаме истинска демокрация-стига мимикрия на демократичност!
22
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-доброто възпитание е домашното. Обаче, когато мама и татко работят, а и баба и дядо също, защото пенсионирането дръпнато във времето с цел белким се гътнат по-рано, децата принудени да посещават подобни детски обществени заведения. Държавата е тази, която трябва да осигури контрола за родители онлайн по всяко време.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо по-хубаво от това родителите да имат възможност да се грижат за децата си. Добри деца с потенциал се отглеждат с много любов и грижи. Оставени на други да ги гледат и възпитават е нож с две остриета. Малко са плюсовете за децата в тази възраст ходещи на градина.
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много *** ,родителите не ги въспитават мисля ,че трябва два пъти седмично ,задължително да бъдат бити
19
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само камерите онлайн ще оправят положението. Малките и беззащитни дечица на какъв психо-тормоз се подлагат, ужас...