Шизофреник уби майка си в Пловдив, задържаха го

Младият мъж е направил пълни самопризнания пред полицията
10 фев 2018 14:15,
25
Шизофреник уби майка си в Пловдив, задържаха го
Снимка: архив "Булфото"

Шизофреник уби майка си в дома им в Пловдив и беше задържан от полицията.  24-годишният мъж пребил жената, която издъхнала от побоя, съобщи TrafficNews.

Според съседи и майката е била освидетелствана с психическо заболяване, а от дома често се чували скандали. Този път обаче караницата била с фатален край. 

Трагедията се е разиграла в началото на седмицата, когато след поредния скандал младият мъж се нахвърли на майка си и й нанесъл смъртоносен побой. 

Униформени установили, че той е прекарал над 3 дни с безжизненото тяло на жената.

Синът е направил пълни самопризнания. Разследването по случая продължава, материалите са докладвани на прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Negov sased преди 6 години
Imeto na toiya ludiya e Tzvetan Kostov. Tova e 1 lud 4ovek, koito xode6e po dunerite na Vasil Aprilov da iyade bezplatni duneri. Sabli4a6e se gol za pari. Osven tova toi e bil i v ludnicata. Polu4ava6e pensiya ot 140 lv na mesetz no toi gi izxar4va6e si4kite. Osven tova e i printirval pari i e xodel po lafkite da mami xorata.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Киртак 20Абе то на нас Българите все някой ни е виновен като организаций и прочие! Как пък в западните държави се справят добре при наличието на средно 60 милиона души а пък ние "великите" -6.5 милиона шепа българи все кретаме яко??! С купени дипломи и рушвети се справяме отлично ама с нещо по-сериозно - среден!
19
7
 
1
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Какво вините държавата, като под натиска на разни правозащитни организации и психиатри с купени дипломи се създават непреодолими пречки за въдворяване на такива лица в съответните заведения. По улиците си вървят и могат да те убият, и не носят отговорност за това. Един пенсиониран психиатър по телевизията се заканваше да съди столично заведение, защото изгонили луд, досаждащ на посетителите му. Били сме длъжни да отделяме по 2 часа на дена на лудите, според "специалиста"?!
18
3
 
9
 
! Отговори
1000% преди 6 години
Държавата е забравила за хората с болно психическо здраве.Вече не се грижи за тях,а и болните не могат да си позволят платеното здравеопазване.Примерно в този случай,младият човек не се е чувствал добре напоследък,но не са предприети никакви мерки от здравеопазването.Тези тежки кризи при шизофрениците,не настъпват от днес за утре,а се точат по 10-20 дена,преди да ескалират.за хората думата здравеопазване обикновено се свързва с частната,НЗОК',държавата задължава гражданите,но не носи отговорност
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бъркайте първоизточника на агресията, само защото медията ви го поднася на поднос! Истинската причина за подобни драми е мизерията във 80%от случаите. Алкохолизмът е в следствие непреодолени проблеми, наркозавивимите същи търсят бягство от реашността. При психичнобошните бе е по различно, средата подпомага отключване на болести. А от беднотията о несправедливостта по удобна среда няма!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психично болни не могат да бъдат осъдени за свойте действия , а само лекувани принудително. В ЕС има и превантивно лечение още при първите симтоми и сериозни грижи на държавата . Тук в БГ положението е зле.
15
0
 
8
 
! Отговори
Не мога преди 6 години
Да разбера ще за *** ски коментари. Е ако не беше шизофреник, а алкохолик или наркозависим или Нещо друго, това правили убийството по-нормално? В коментарите за житейските драми много ни бива, а за важните неща - в лиши дупки. Не н а род а м....а
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психиатричната помощ в Бг е отчайващо зле. Деинституционализация не е равно на пускане на болните без никакъв контрол, а на създаване на дневни центрове и мрежа от психолози и социални работници.
13
5
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Знам едно такова семейство.Навремето бащата се е оженил за хубаво момиче, впоследствие разбрал, че тя не е съвсем наред с главата, но вече имали дъщеричка. Дъщерята я знам вече като омъжена 25-годишна. Като я наблюдаваш известно време, виждаш, че на моменти си е хахо. Била е студентка, а се омъжила за работник, който скоро се развел с нея, но вече имали син. Това момче учи до 6-и клас. Недоумявам как оставиха майка му да се грижи за него. Вече е пълнолетен и личи, че и той има псих. проблеми.
12
5
 
14
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
до кога тая измислена държава ще държи на свобода разни ненормалници!?няма ли кой да я осъди?!!
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е била държавата и социалните когато се е знаело че това семейство не е нормално. Би трябвало социалните д се намесят при такива случаи а не да оставят хората на произвола.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То такива ни управляват държавата...
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия не ги съдят в В Търново един закла майка си след 6 месеца си е на свобода взимал си редовно хапчетата та и му се радват ,че решил да завърши училище .Дано поне следващата му жертва е от БХК и подобни
8
2
 
38
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Ако в тази географска област (умишлено не казвам държава), не се крадеше на поразия, щеше да има пари и за нормалните хора, и за шизофрениците, и за анонимните алкохолици, и за наркоманите и т.н.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй ще е само Атакиста...
6
8
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До КоморбиденТой си е вид жендър. Полът не му е разцепен, *** личността, може и на повече да е цепната, ръйш ли. Готов е за Парламента!
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива хора има определени места за лечение, а не сред обикновените хора. Но на държавата и идва скъпо и ги оставя на самотек.
4
6
 
7
 
! Отговори
Коморбиден преди 6 години
Амбивалентното поведение е нелечимо. Азът му е разцепен и от там действията му са непредвидими. Този човек е за най - тежкото крило на най - тежкото ЦПЗ
3
3
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
При Ванката Тотев, такива случки са ежедневие
2
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като никой не контролира размножаването на шизофрениците.В съседен блок живее трето покололение такива и проблемите на останалите живущи са ежедневни.