"Факултета" въздух ги не мори, мори ги... сметките за тока

Жителите на столичния квартал пак излязоха на протест
12 фев 2018 12:30, Петя Славова
26

В столичния квартал "Факултета" водещата тема не е мръсният въздух или презастрояването, а високите сметки за ток, които по думите на хората са надписани.

Една примерна месечна сметка достига до 1133 лв. Миналата седмица жителите на квартала излязоха на протест.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова се срещна с говорителите на всеобщото недоволство в махалата. Според тях това, което се случва в техния квартал, е нереално.

В кв. "Обеля" примерно апартамент с 2 климатика и всички необходими електроуреди, сметката достига до 150-200 лв., сподели един от тях.

Още по темата

"Нека ЧЕЗ да обърне внимание на квартала ни, тъй като искаме да плащаме нормално като всеки български гражданин. Искаме да плащаме реални сметки. Трябва да имаш някакво производство или фабрика, за да плащаш 1200 лв. сметка за ток. Не може едно нормално домакинство с нормални електроуреди да има такива сметки", подчерта говорител на махалата.

До края на седмицата се очаква още един мирен протест в квартала, а през миналата седмица жителите на кв. "Факултета" предупредиха, че ако никой не им обърне внимание, ще блокират основни улици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
8
 
! Отговори
Свикнали са безплатн преди 6 години
Включват всичко едновременно, много от електроуредите им работят денонощно плюс невероятните им "изобретения" от пружини и реотани.Освен това, когато децата им си играят навън, изнасят им включена ел.печка, за да се греят край нея.Досега не са плащали цялата консумация на ток, затова им се вижда много. Да не говорим пък за това, че когато някой от синовете им се ожени, му правят отделна барака, в която няма ел.инсталация. Но опъват един кабел и я захранват и нея. за пред външни хора го махат.
23
0
 
11
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Ще протестират и ще спечелят! Защото са единни и нямат какво да губят, Не работят имат време! Няма да спрат докато не им опростят сметките! Иначе ще се оплачат на международните организации за защита на правата си! Ще изкарат на протестите даже пеленачетата и бременните! Те са сила, защото са задружни! Ако двама *** се карат и искаш да им помогнеш да разрешат спора, те ще се съюзят и ще пострадаш ти! така е било винаги. Пишете каквото си искате! Това е положението в БГ.
22
0
 
14
 
! Отговори
777 преди 6 години
малко, че сме им позволили да живеят в страната ми и капризи!
21
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Пружините от легло имат в пъти по-малко съпротивление от стандартните нагревателни елементи, съответно се получава голям ток и би трябвало да се стига до сработване на защитите. 19kW означават ток над 80A, дори да не вземем предвид cos φ.
20
0
 
11
 
! Отговори
Нов преди 6 години
И още, брат,чедите никога не казват, че крадът ток, а че си правят лято през зимата.
19
0
 
14
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Пружина от легло да се ползва като печка с реотан е старо тяхно изобретение. Виждал съм дърт брат,чед да седи на стол пред колибата, а под стола включена електрическа печка.
18
0
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
в Самоков е същото, използват стари пружини за легла, използват ги като разделителна стена, стават червени от нагряване, по *** излизат и не ти дават да влезеш да проверяваш. От години само с полиция влизаме в махалата.
17
0
 
21
 
! Отговори
техник преди 6 години
Никога няма да забравя 1999 година в пловдивската Шекер махала, когато влизаме в една "шведска" къща и виждаме вътрешната стена между двете стаи цялата набита с пирони от тавана до пода и на пироните навит реотан, като измерихме консумацията 19 кВ/час !!!, за сравнение един голям калорифер е максимум до 5 кВ, питаме го оня не го ли е страх че ще убие някое от децата, а той вика: А-ааа не бате , аз съм ги научил да се пазят от огън! А тока вика като го хване малко, то вика е за здраве :0
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно може да им се признае на журналистите - подбрали са контингента. Може би това са 4-*** от 20-те, нормални, живеещи честно и плащащи сметки в цялата мала. Един съвет кам тях - всеки си подава молба за проверка на електромера с основен мотив съмнение, че е компрометиран т.е. някой се е вързал незаконно. До 14 дни идват и проверяват.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 климатика в банята си сложили и коня в контакта да зареди да дърпа каруцата в слалом между кофите за парцали и пластмасови вилички
14
0
 
27
 
! Отговори
климатици по беднос преди 6 години
Нали се сещате докъде са докарали "лукса" от неплащане май на нищо, щом цитират "братчеди" от Обеля с по 2 КЛИМАТИКА? МИ ЯВНО НА БЕЗПЛАТЕН ТОК Е СУПЕР - ЩО ДА НЕ ПРОБВАТ С ПРОТЕСТИ - МОЖЕ ПАК ДА МИНЕ НОМЕРА И ДПС-то ДА ИМ ПЛАТИ ТОКА?
13
0
 
16
 
! Отговори
а нощем преди 6 години
А ВЕЧЕР ОТ КОНТАКТА С ПОДВИЖНИ КАБЕЛИ КОЛКО КЪЩИ В МААЛАТА ЗАХРАНВАТЕ? ДАЛИ ПЪК НЕ "ВАРИТЕ" НЕЩО, НЕ "ДЕСТИЛИРАТЕ"??? ЯКИ ПРОВЕРКИ ТРЯБВА ДЕНОНОЩНО, ЗАЩОТО И КАТО "ХОТЕЛИ" РАБОТЯТ МАЙ ЗА РАЗНИ "МИГРАНТИ", А ТО СИ Е ТОК, НАЛИ?
12
0
 
27
 
! Отговори
Циник от Северозапад преди 6 години
Малко им е, една такава сметка е за поне 30 бараки навързани, плащааааай или на свещи
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааааа,май авантата свърши,а брат'чеди?
10
0
 
30
 
! Отговори
Иван преди 6 години
В цивилизованите пари като не си платиш тока ти го спират.Какво пречи да им спрат тока, докато не си платят сметките?Това е проблем на частно дружество с клиент, какво общо има държавата. Това е все едно да си поръчам в ресторант за ядене и накрая да искам да платя половината сума, защото видиш ли не може да съм изял толкова много.Частното дружество да се оправя с клиентите си.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както плащаме всички редовно, така ще се научат и те
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като им е тежко с тока да им го спрат
7
4
 
52
 
! Отговори
Обърни Внимание преди 6 години
Баце(и како),Искам да кажа,че ЧЕЗ ми е монтирало ненормален електромер:Пръво отчита само на моето семейстрво,а като връзааме още 5 комшии, щото от тех ракията, електромеро па отчита на моето семейство.Второ електромеро не познава нормален нагревателен уред-пруджината от леглото-като е връжа стаа като баня.Трето пустио електромер не дава да бръкаме у ньего,барем да плащаме по 10 лева.Четвръто-екологиата-я и казаня за ракие мие на ток,а гуми палиме за жицата у тех.Пето-како,да не ме изтриеш!
6
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам да разгледаме нещата демократично.... тези бедни хорица нямат пари за ток.... нека всеки Българин с добро семейство и работа и плащащ си всички данАци и УсигуровкИ към дАржавата да поеме по един РиМски електромер в знак на солидарност...КАЗАХ
5
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните репортаж и статия които са за отбиване на номера. Не чух това нещо което трябва да е репортер да ги пита по колко къщи са на един електромер въпросите са обслужващи като всичко в тази медия.