Ветровито, с температури до 10°C. Валежите – от сряда!

От четвъртък нахлува и студент въздух в страната
12 фев 2018 14:15, Петя Славова
3
Ветровито, с температури до 10°C. Валежите – от сряда!
Снимка: pexels.com

През нощта облачността ще е разкъсана, в много райони до ясно. Почти тихо, с минимални температури между минус 4 и 1 градуса, малко по-високи по морския бряг.

Утре ще се появи умерен изток-югоизточен вятър. От запад облачността ще се увеличава и привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу сряда ще обхванат по-голямата част от страната. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, съобщават синоптиците от БАН, цитирани от БТА.

По Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще се увеличи и вплътни. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток, югоизток. Максималните температури ще са 6-9 градуса, температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, но през деня ще се задържи почти без валеж. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който привечер ще се усили. Ще е малко по-топло с максимална температура на височина 1200 метра около 3, на 2000 метра - около минус 3 градуса

В сряда вятърът от изток-югоизток временно ще се усили. Ще има валежи, предимно от дъжд, само на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България, където вятърът ще се обърне от северозапад, дъждът ще премине в сняг.

През нощта срещу четвъртък в цялата страна вятърът вече ще е от северозапад, с усилването му ще продължи да нахлува студен въздух. В Западна България, Предбалкана и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък на места все още ще превалява, но до края на деня валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари