Заради набези на иманяри: Село аха да остане без вода

Местните настояват общината и полицията да реагират
12 фев 2018 13:15,
7
Заради набези на иманяри: Село аха да остане без вода
Снимка: bTV

Иманяри за малко да оставят габровско село без вода заради поредното посегателство над чешмата в него. Преди дни те разбили за пореден път чешмата, този път заради надписите на нея.

Чешмата е от XIX век и не само е исторически обект от регионално значение, но и основният водоизточник на село Баевци.

Това е най-малко четвъртия вандалски акт, на който е подложена чешмата, като този път са откраднати надписите. За малко да бъде засегнат и главният водопровод, съобщи bTV.

Кметският наместник и жителите на селото са убедени, че зад посегателството стоят иманяри. Колите им този път били засечени.

Хората от селото са категорични, че община Габрово трябва да стопанисва и поддържа санитарно-охранителна зона, а такава вече няма. Според тях посегателствата са висша наглост и подигравка със старите хора. "В чешмата наистина има злато, но това е водата", категорични са жителите на село Баевци.

От полицията в Габрово обясниха, че се прави необходимото за залавяне на извършителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен1Много пъти съм казвал, че на държавата трябва немска полиция, чилийски челен опит за използуването на стадионите и китайско правосъдие, публично, на площада или на центъра на стадиона, а близките да платят патрона.След 1 месец, най много след 3, ще сме икономическия тигър на Балканите.Но е недемократично, нехуманно, и против евро директивите.
4
1
 
6
 
! Отговори
NOVA преди 6 години
SIEBALO MAIKATA OTKACHENA
3
5
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Голодомора на Бойко;))) до това води. В България се копа всичко подозрително над и под земната повърхност. Бойко мори ком.ун.етата!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има снимки на разбитата чешма в други сайтове. Изкопали са отзад яма, където е каптажа, и са изкъртили отпред надписите и издялания християнски кръст. То бива алчност и лакомия, ама чак толкова не бива. Ам-гъл ряпа да яде.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се разстрелват на място такива? Я да се ликвидират петдесетина такива копачи и ще спре всякакво иманярство. За петдесетина побърканяка, които разрушават където и да се появят, държавата няма да загине.