Агресията в забавачките: Заравяме ли глави в пясъка?

Крясъци, заплахи и обиди от плевенска детска градина
13 фев 2018 09:30, Златко Желев
54

Родители застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да изразят възмущението си и последствията, които виждат у децата си, след поредната агресия от страна на възпитателка в детска градина, този път от Плевен.

"Проблемът не е единичен, той е масов! Малтретирането над деца е публична тайна, а ние - родителите и обществото, трябва да спрем да си "заравяме главите в пясъка", призова един от родителите!

Още по темата

Вчера в социалните мрежи се появи запис от фалшив профил, който разкрива крясъци, заплахи и обиди, отправени от учителката на ДГ "Надежда" Стойка Гатева. Тя е педагог с 40-годишен стаж в целодневната градина в Плевен.

Днес майка сподели, че е подозирала за подобно отношение спрямо детето ѝ, тъй като то се оплакало, че е било ударено по ръката от г-жа Гатева.

"Освен това, когато си подрежда играчките вкъщи, детето ми започва да се кара на мен и баба си: "Аз командвам тук!" Няма как то да е чуло тези думи от другите деца в градината", убедена е майката.

Директорката на детското заведение Дарина Стойчева не е подозирала за случващото се и обясни, че след края на отпуската по болест на Стойка Гатева, тя ще изиска писмено обяснение, след което учителката ще бъде отстранена от длъжност.

Община Плевен също започна проверка по случая и заместник-кметът Стефан Милев подчерта, че досега жалби от такъв въпрос не са пристигали.

"Призовавам всички родители, които имат съмнение за агресия над децата си в детските градини, да подават сигнали в общината", заяви зам.-кметът.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДЕЦА В ГРУПА 30+ Е ОСЪЗНАТА ЖЕСТОКОСТ И ОБЩЕСТВЕНА АГРЕСИЯ- ПО СТАНДАРТ 4 КВ М НА ДЕТЕ И ПОД 60 ДЕЦИБЕЛА- ВИЕ ДА ЧУХТЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ ГРУПИТЕ, ДА ЧУХТЕ ДЕЦА НА НЕРАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ ДА СЕ ИЗВЕДАТ ОТ ГРУПИТЕ. ДОРИ ПО СОЦА АКО МАМА НЕ РАБОТИ ПОВЕЧЕ ОТ 1 МЕСЕЦ ДЕТЕТО СЕ ОТПИСВА, Я СЕГА ПОКАНЕТЕ 20 ДЕЦА У ВАС И ТАКА 41 ГОДИНИ, Я СЕГА ДА ПОМИСЛИМ КОЙ Е ТОРМОЗЕН ПЕРСОНАЛА ИЛИ ДЕЦАТА- ДА ЧУХТЕ НЯКОЙ ДА СПОМЕНА ЗА ОГРОМНОТО НАТОВАРВАНЕ НА УЧИТЕЛКИТЕ- НЕЗАБАВНО ИЗВЕЖДАНЕ НА ДЕЦА НА НЕРАБОТЕЩИ.
42
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 10 месеца
Лесно и просто е решението... Заплатите на педагозите *4 нагоре - длъжността да стане силно желана и камери навсякъде... На който не му харесва - има други сфери на развитие...
41
1
 
4
 
! Отговори
рускиня преди 10 месеца
До Владислав. Ето и ключа от бараката "да дойда и да.ви счупя зъбките госпожо" Това ви е манталитета, това ви е начина на общуване. Сами не забелязвате, как този начин възприема ваше дете. В момента дискутираме, но ваши аргументи в дискусия потресаващи "да дойда и да.ви счупя зъбките госпожо".... точно затова говоря, че оплакване от госпожи имат именно деца с родители ,махащи с юмруци.
40
0
 
5
 
! Отговори
рускиня до 37 преди 10 месеца
Пази Боже от рускиня да вземаме "акъл" относно възпитание на деца
------------------------------------------
В Софийски зоопарк има болен лъв Асен.На клетка надпис:"моля спазвайте тишина. лъвът е болен."Но точно до клетка 3 български семейства с деца направили един катун -крясъци,гоненица.На Родители (предполагам,че грамотни),нито на малките гамени не пукаше за надписа.Показателно ,нали? Прости родители, прости деца.Вие подтвърждавате това правило.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво толкова ви е страх от видео наблюдение?Камерите тъкмо ще помагат да покажат какви ги вършат не възпитаните деца и да се взимат адекватни мерки от родителите. Не виждам проблем за добрите учители.
38
5
 
10
 
! Отговори
Диагноза преди 10 месеца
Абе вие джендъри ли ще възпитавате или мъже? Едно време на нас
даскалиците ни плющяха шамарите и станахме хора, а тия поколения с перце
ги галят и все по-калпави растат, така че правете си изводи за методите
на възпитание.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като чувам как се крещи... Асоциирам веднага с " антилопа - гъзела, да ти прасна дисплея и панела!!!!". Все си мислех от къде идват подобни текстове?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, махаме тази учителка и слагаме коя? D

Може би специалистка от Индия или Виетнам, от където се канят да внесат хора, нашите работодатели.
...сами сме си виновни...
35
1
 
10
 
! Отговори
Онзи преди 10 месеца
Кметът призовал да се пускат жалби. Дрън, дрън. От жалбите файда няма, казвам като бивш човек от системата. Всички са протежета, 2-ро, 3-то и т.н.т. поколения. Слагайте ш/ибан/те камери и да се знае. Никой няма право да ти удря детето, запомнете. Ако някой удари дъщеря ми или започне да и крещи.......
Мисля, че всеки родител би сторил същото .
Шамар, за шамар!
34
1
 
8
 
! Отговори
Владислав преди 10 месеца
До:рускиня
Аз ще си нося кръста ако камерите покажат, че моето дете е проблемно, ще ходя на психолог ли,ще го преместя ли,ще викате социални ли,ок тогава сте в пълното си право.Но ако камерите покажат, че го удряте,че му крещите,че го унижава!?? Тогава мога ли да дойда и да.ви счупя зъбките госпожо?! Защото монетата има и две страни нали?!Така че не бързайте да давате диагнози и заключения защото остават 20% от другите хора с маааалко акъл в главата.
33
1
 
9
 
! Отговори
Владислав преди 10 месеца
Като човек който вече 10г работя с видеонаблюдение и като такъв съм под такова минимум 8 часа в деня, ще кажа,че само който има да крие нещо го е страх от камерите.Даже напротив би трябвало и самите лелки да искат Все пак ще покаже,че нашите "гаменчета" са проблемни,а не те нали?'?Ама май на някой не им отърва.Че тогава няма да има кафета и цигари по цял ден, Няма да има шамари и крясъци.
32
1
 
6
 
! Отговори
Владислав преди 10 месеца
Ами до там стигнахме,и на мен ми се иска да приемам думите на госпожите за чиста монета ама не става.Вече се убедих че не са чиста монета и най-вече че са пристрастни.Случей много мога да изброя, като се започне че децата в групата на моя син, са били от един блок и са приятелски семейства,че майките ходят на кафе с госпожите, е познай кое дете е нарочено и на кое се обръща най-малкото внимание.
31
5
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 10 месеца
Камери, камери, камери, това твърдят някои. Възпитание, възпитание, възпитание, си мисля аз. Вижте какви предавания по ТВ гледат децата, какво музика им пускат родителите, какви ценности и "ценности" имат, обществото ни света вижте. Децата са най-милото на човека, но дали учителите са с най-високи заплати? Дали всички работим всеотдайно и си плащаме данъците?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Говорят няколко дни по платените и скопени медии за агресията на учителите в детските градини. Но никой не смее да каже причината. А тя е една, випиюща несправедливост и корупция, прояли нашето общество. То вече не е и общество. От 30 милиярда дадени от ЕС на България са откраднати 27!!! Тотална несправедливост, наглото забогатяване на Шайкаджиите, натрисане ба неграмотни, прости и нагли Калинки навсякъде. Народа едвам оцелява, грабен и лъган, унижаван и предаван от Джендър паша и свитата му.
29
1
 
7
 
! Отговори
Владислав преди 10 месеца
До:рускиня
Да, повярвайте първо в мен гледам проблема, дотолкова даже, че заведох детето си на психолог, и то един от най-добрите в София.Точно заради такива "учителки", защото са некомпетентни и мързеливи и вобще не са за тая работа.И не че ви интересува сигорно, но ще ви кажа диагнозата на психолога.Детето е абсолютно нормално, а не "хипер-активно" както въпросната госпожа го определи.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ако има някакъв проблем с децата,обикновено възпитателя се обявява като непригоден и че не може да се справи. Ако възпитателят знае ,че може да разчита и на друг инструментариум,подпомагащ въздействието му върху децата и родителите....т. е. всеки случай да се представя за решение и се търси най-ефективния подход.Най-лесно е директорите и други фактори да си измият ръцете с възпитателя и да го обявят за виновен.,а и често педагогическите съветници нямат такъв глас и...каквото каже директорът....
27
2
 
6
 
! Отговори
Тонита преди 10 месеца
Всеки проблем си има две страни. Естествено, че има деца и родители с поведенчески проблеми. Но това не е оправдание и в градината да се отнасяр с децата като с животни. Колкото и да са разлигавени, това са малки дечица с потъпкано самочувствие и какво ли още не.
26
3
 
2
 
! Отговори
нищо ново преди 10 месеца
Майка ми разказва как навремето съм си играла на учителки - взимам една сопа и бой и ругатни по цветята на прозореца.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Госпожите крещят, викат, блъскат, а никой от персонала не чува. Много ми е смешно като някой директор каже , че не знае, пък кабинетът му на две крачки от лелките. Да го изпратят на ушен, та да прочуе как подчинените му се гаврят с децата.
Аз съм БИВШ УЧИТЕЛ. Не издържах на стреса и се ориентирам в друга сфера. Да, има доста *** и невъзпитани деца. Да, има деца, които буквално те изкарват от равновесие. НО никога не съм си позволила да ги обидя или ударя. Процесът е двустранен и трябва да се
24
4
 
14
 
! Отговори
рускиня преди 10 месеца
До Владислав. Само смешно ви стана? А с детето говорихте ли е Как трябва да се държи? Единствено което знаете - какво трябва да правят възпитатели ,но нито един не каза , какво трябва да направи като родител . Единствено ви хрумва да следите възпитателките. А дано да проличи по камерите как наистина се държат ваши деца - и тогава в един глас ще има отмазка "ами това са дечица". не коментирам случая - не съм запозната ,но по мои лични наблюдения родители масово абдикирали от възпитателен процес