Магистралата до Гърция напредва, до Сърбия – след 2 г.

Министърът: Хубавият асфалт е причина за повече катастрофи
14 фев 2018 10:20,
24
Магистралата до Гърция напредва, до Сърбия – след 2 г.
Снимка: архив "Булфото"

Магистралата до Калотина ще е готова до две години. Участъкът от аутобана до Гърция между Благоевград и Крупник - до края на годината. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков и обясни, че в момента тече тръжна процедура по избор на изпълнител.

Той обясни, че ако няма жалби, строителството на магистралата до Сърбия ще започне още тази година и в рамките на 2 години тя ще е готова.

Още по темата

Министърът съобщи и че до средата на годината ще стартира обществената поръчка и за скоростен път от Видин до Ружинци.

"Забързахме се отново и с 1 месец по-рано ще започнем обществената поръчка за най-тежкия участък – между Ботевград и Мездра", заяви Нанков пред Нова тв.

През март стартира и строителството на новия ЛОТ на магистрала "Хемус" от Боаза до разклона за Ябланица.

"По "Тракия" има участъци, които спешно се нуждаят от преасфалтиране", призна министърът.

Според него обаче на пътищата с много добър асфалт се повишават тежките катастрофи с жертви.

"На отсечката между Микре и Български извор миналата година имаме 33 смъртни случая. Абсолютно рехабилитиран ремонтиран път", коментира министърът.

"17 нови тунела са в различен етап на подготовка. Някои се строят, други се проектират, за трети има предпроектни проучвания", каза още министърът.

Само на магистрала "Струма" ще има 8 тунела, а на магистралата Русе-Велико Търново – 6. По думите на министъра до 2023 година тунелите ще бъдат готови.

"34 са съществуващите тунели в страната, те се ремонтират поетапно", коментира Николай Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
8
 
! Отговори
Очуден преди 6 години
6 тунела по магистралата Русе - Велико Търново?Май трябва да си преговоря географията за пети клас...
21
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
По акъла на пишман министъра следва пътищата да са на макадам, с повече дупки. Некои, като говорят нямат връзка с главния си мозък ! Ако го имат въобще !
20
6
 
10
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦ преди 6 години
Всеки ден измислят нови и нови лъжи и вече почнаха да се оплитат:Мин. седмица решиха да строят тунел под ПетроханСутринта по НОВА ТВ каза, че ще правят магистрала до ВидинСега пък не била до Видин, а до СърбияУтре ще каже, че прави прагистрала до Полски ТръмбешОСТАВКА смешници
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: Според него обаче на пътищата с много добър асфалт се повишават тежките катастрофи с жертви.*Истината: Истината е, че катастрофите и жертвите са заради безумната организация на движението и паркирането несъобразени с пътните условия, навсякъде в България
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: Магистралата до Калотина ще е готова до две години.*Истината: Магистрала до Калотина няма да има, ще има скоростен път, което не е магистрала.
17
0
 
2
 
! Отговори
Цвете преди 6 години
До СатаНАТОВъобще не е излишна. Пътувал ли си по този път? Само турски тирове и лятото турските гастербайтери.
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кво ние магистрала до скапаната пропаднала Сърбия, кой ходи там ???Искаме магистрала до ВИДИН !!!За по една плескавица и 2 сливовици нема нужда за пътуваме по магистралаЦелия европейско трафик е през Дунав мост. 6000 тира на ден, катастрофи и загинали ежедневно, а тия олигоф*ени ще забият магистрала в нищото
15
3
 
7
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 6 години
Аз какво ви разправям, тоя Нанков е пълен аутист! Само по погледа му личи, че нещо не е наред с него.
14
1
 
9
 
! Отговори
SSL преди 6 години
"Според него обаче на пътищата с много добър асфалт се повишават тежките катастрофи с жертви."На отсечката между Микре и Български извор миналата година имаме 33 смъртни случая. Абсолютно рехабилитиран ремонтиран път", коментира министърът."Поне като критикувате , цитирайте правилно. Никъде не се говори за причини, а за факти.Хайде с уважение.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубавия асфалт убивал?!?!! ВТФ?! Ей такива неграмотници ни управляват! Не може да различи причина от следствие. Не хубавия асфалт убива, а дървените глави, дето се търкалят отгоре му са безотговорни. Също като тоя.
12
17
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Магистрала до Сърбия е излишна
11
2
 
19
 
! Отговори
о , господи преди 6 години
Министърът: Хубавият асфалт е причина за повече катастрофи...........Явно затова , защото се грижат за нас, пътищата ни са като във Африка, но все пак нека да не обиждаме Африка.
10
6
 
17
 
! Отговори
??? преди 6 години
Кога ще спрат да наричат магистрала скростните пътища? Няма да има магистрала до Сърбия. Няма да има магистрала и до Видин. А това, което ГЕРБ нарича магистрала до Гърция, скоро може би няма да се нарича магистрала. Две ленти за движение във всяко платно плюс аварийна трета лента, скоро няма да се нарича магистрала.
9
0
 
27
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Господа журналистите да следят, колко години вече кара пътя до Калотина без грам дупка и колко ще изкара новата "магистрала". Никой не пита коя фирма прави това трасе и как. От над десет години при този трафик не е мръднало.
8
1
 
8
 
! Отговори
опит преди 6 години
Е как да работя в северозапада, като няма път и тунел. На Запада всичко е на шест,и затова сме там
7
2
 
25
 
! Отговори
само питам преди 6 години
"Министърът: Хубавият асфалт е причина за повече катастрофи!" Браво Толчо, еваалла Таксов! Пращиш от акъл! За това ли няколко месеца след като резнете с ментора си линтичката почвате ремонти, а после и ремонти на ремонтите!
6
3
 
27
 
! Отговори
Магистрален живот преди 6 години
Не ви ли омръзна вече 20 години само за магистрали да пишете? Ще се пенсионираме с мисълта за магистрали. Вече сънуваме само асфалт и дупки.
5
3
 
26
 
! Отговори
зьцьзц преди 6 години
Защо лъжете хората участъка от благоевград до крупник няма да е готов до края на годината? Че той едва е започнат, поне 2 години ще трябват.
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставам безмълвен от творчеството на транспортния министър, а и от министърката на туризма. Предните са го казали, вместо мен. Неам думи, а при тях говора изпреварва мисленето. То второто май въобще го няма и при тях и при всички управляващи. И не го е имало. Това е част от подбора ...
3
1
 
25
 
! Отговори
РИЖ преди 6 години
Тоя е такава калинка, че няма накъде