Бизнес с номерата в КАТ - Варна: Десетачка и минаваш бързо

Срещу тарикатите – дежурен полицай пази автомата
11
Бизнес с номерата в КАТ - Варна: Десетачка и минаваш бързо
Снимка: "Монитор"

Предприемчиви варненци отвориха "бизнес" с номерата за реда на чакащите в КАТ. Те пристигат първи в сградата в морската столица и изтеглят от апарата за номера 20 – 30 листчета. След това ги продават срещу десетина лева на бързащите, които нямат време или не искат да чакат, за да си свършат работата.

Това обаче породило недоволство сред останалите посетители в КАТ и те подали оплаквания. И администрацията решила да отстрани проблема като сложи дежурен полицай да пази апарата за номерата от "бизнесмените" и да не позволява тегленето на повече от един пореден номер, пише "Монитор".

Изданието се позовава на изнервени варненци, принудени да отделят понякога повече от ден, за да си свършат работа в КАТ. Според тях е по-добре, вместо да поставят униформен за контрол на автомата, да насочат ресурса към назначаване на повече служители за регистрации по гишетата.

Хората смятат, че това значително ще разтовари опашките и ще съкрати загубеното време за чакане. Ще се обезсмисли и практиката на тарикатите посредници, които заработват от услугата да чакат вместо заети варненци по опашките и да извършват вместо тях необходимите регистрации и бюрократични формалности срещу определени суми за свършената работа.

Т.нар. пълномощници са редовни клиенти и добре познати на служителите в КАТ. Те заработват от 2-ма - 3-ма клиенти на ден за регистрация на новозакупен автомобил или за смяна на регистрацията на стар по около 100 лева от всеки.


11
Още от Страната
Евросанирахме! Едни се греят на дърва, други с парно. Спестихме ли?
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тъй наречените пълномощници работят съвместно със служителите в кат на които се отчитат.полицай взема документите като ги предава на служителите вътре с предимство.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали щяха да модернизират държавната администрация, крайно време е да се заведат дела срещу КАТ и да платят времето , което губят хората за чакане по опашки.
В Испания си взимаш поименен час по интернет или телефона и отиваш в деня и часа и повече от 5-10 мин не съм чакал.
9
1
 
0
 
! Отговори
emotttion преди 1 седмица
За съжаление не ме учудва новината, по скоро ме учудва Варненци сега ли се "отвориха на таз' далавера", в Кат- София това е основно правило и мото за работа с гражданите. Мислех, че във Варна са някак по-малко користолюбиви хората, но всичко е до време.
8
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
ДЕСЕРАЧКА АМА ЕВРО ХАХА
7
3
 
14
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 1 седмица
КАТ трябва да се закрие като структура особено вредна за безопасността на движението и за обществото в България.
6
1
 
9
 
! Отговори
KlavDia преди 1 седмица
Мръсници!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер. Това е престъпна орда непрокопсаници.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То КАТ е свързано единствено с далавери и тормоз над хората!Така е от памтивека и така ще си отиде!Едва ли в света има подобна паразитна система за рекет като нашенското чудо КАТ!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я ми тя топлата вода е открита,браво
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А за другите далавери нещо за КАТ Варна да кажете. На кого да се оплачеш, на КАТ ли? - нали и те са в играта. Много далавери има и Варненци ги знаем ама ...
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази порочна практика трябва да приключи!