Бизнес с номерата в КАТ - Варна: Десетачка и минаваш бързо

Срещу тарикатите – дежурен полицай пази автомата
11
Бизнес с номерата в КАТ - Варна: Десетачка и минаваш бързо
Снимка: "Монитор"

Предприемчиви варненци отвориха "бизнес" с номерата за реда на чакащите в КАТ. Те пристигат първи в сградата в морската столица и изтеглят от апарата за номера 20 – 30 листчета. След това ги продават срещу десетина лева на бързащите, които нямат време или не искат да чакат, за да си свършат работата.

Това обаче породило недоволство сред останалите посетители в КАТ и те подали оплаквания. И администрацията решила да отстрани проблема като сложи дежурен полицай да пази апарата за номерата от "бизнесмените" и да не позволява тегленето на повече от един пореден номер, пише "Монитор".

Изданието се позовава на изнервени варненци, принудени да отделят понякога повече от ден, за да си свършат работа в КАТ. Според тях е по-добре, вместо да поставят униформен за контрол на автомата, да насочат ресурса към назначаване на повече служители за регистрации по гишетата.

Хората смятат, че това значително ще разтовари опашките и ще съкрати загубеното време за чакане. Ще се обезсмисли и практиката на тарикатите посредници, които заработват от услугата да чакат вместо заети варненци по опашките и да извършват вместо тях необходимите регистрации и бюрократични формалности срещу определени суми за свършената работа.

Т.нар. пълномощници са редовни клиенти и добре познати на служителите в КАТ. Те заработват от 2-ма - 3-ма клиенти на ден за регистрация на новозакупен автомобил или за смяна на регистрацията на стар по около 100 лева от всеки.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тъй наречените пълномощници работят съвместно със служителите в кат на които се отчитат.полицай взема документите като ги предава на служителите вътре с предимство.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали щяха да модернизират държавната администрация, крайно време е да се заведат дела срещу КАТ и да платят времето , което губят хората за чакане по опашки.
В Испания си взимаш поименен час по интернет или телефона и отиваш в деня и часа и повече от 5-10 мин не съм чакал.
9
1
 
0
 
! Отговори
emotttion преди 8 месеца
За съжаление не ме учудва новината, по скоро ме учудва Варненци сега ли се "отвориха на таз' далавера", в Кат- София това е основно правило и мото за работа с гражданите. Мислех, че във Варна са някак по-малко користолюбиви хората, но всичко е до време.
8
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
ДЕСЕРАЧКА АМА ЕВРО ХАХА
7
3
 
15
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 месеца
КАТ трябва да се закрие като структура особено вредна за безопасността на движението и за обществото в България.
6
1
 
10
 
! Отговори
KlavDia преди 8 месеца
Мръсници!
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер. Това е престъпна орда непрокопсаници.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То КАТ е свързано единствено с далавери и тормоз над хората!Така е от памтивека и така ще си отиде!Едва ли в света има подобна паразитна система за рекет като нашенското чудо КАТ!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Я ми тя топлата вода е открита,браво
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А за другите далавери нещо за КАТ Варна да кажете. На кого да се оплачеш, на КАТ ли? - нали и те са в играта. Много далавери има и Варненци ги знаем ама ...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази порочна практика трябва да приключи!