ГЕРБ дава кметицата на Златица на прокурор. Защо?

Освобождавали града от социгото на Магдалена Иванова
34
ГЕРБ дава кметицата на Златица на прокурор. Защо?
Снимка: Архив

Магдалена Иванов - кмет на Златица ще бъде дадена на прокурор от ГЕРБ. Причината е, че не е обявила обществена поръча за довършване на училището в града и така се е разпоредила еднолично с над 2 милиона лева, отпуснати от кабинета на Пламен Орешарски.

"Внасяме сигнал до прокуратурата за освобождението на Златица от социалистическо иго", обяви ексдепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Нарушенията на Иванова, кмет от БСП, са констатирани и в доклад държавната финансова инспекция.

Депутатът от мнозинството Александър Иванов обясни, че докладът е от 2014 г. и съдържа фрапиращи констатации. Съпартиецът му Васил Цветков посочи, че разширяването на училището в Златица е от трета категория, което автоматично налага той да има и издаден строителен надзор.

"Такъв обаче не е избран. Избран е два дни преди да се представи протокол от строителите за извършване на над 77% от обекта и то не с възлагане на обществена поръчка, а с директно договаряне с дадена фирма. Има строеж, но няма надзор", обясни Цветков.

Освен това било платено на фирмата строител преди да бъде издаден акт 15, което пък означавало, че общината е финансово ощетена, защото можело строежът да не е реален.

Според Антон Тодоров БСП управлява в 33 общини и в тях от "година-година и половина се носят писъци на угнетеното население". "В 33 общини БСП налага брутален режим на управление, който няма нищо общо нито с демокрацията, нито с пазарната икономика, нито с това, което наричаме прозрачно, публично управление.

Това не са празните приказки за някакъв гейт, за несъществуващи връзки в Хасково или където се сетите другаде, това не са празни приказки на чичо никой или леля никоя. В този доклад има изключително скандални заключения за оторизирани за това хора", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антрополoгията никога не лъже.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимус преди 6 години
Хайде сега да изкарате истината и за кмета на съседната община Челопеч Алекси Кесяков ....
23
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А за това, как изглежда като жена, не се тормозете-воже да не е симпатична на лице, но е финансово симпатична, и ще се намери кой да се прежали, за да е в бизнеса с поръчките, например. Впрочем, да не мислите, че Фидосова например, не е била финансово симпатична? За всеки влак си има пътници.
22
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Империята отвръща на удара....Защо ли чак сега се сетиха да я дадат на съд, чак при Орешарски е била "злоупотребата"? Плитко, плитко.....Империята отвръща на удара, заради Добревгейт, и оня местен гербер-феодал, дето го пуснаха срещу 250 хиляди и съда пак со възстанови на работа...Плитко, много плитко....
21
1
 
3
 
! Отговори
xa-xa преди 6 години
Физиономията и е нахална.
20
0
 
6
 
! Отговори
кво стаа преди 6 години
Ами голфмастера с БМВто с кожения волан от Балчик и кметълката от Каварна, тях КОГА?
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда много интелигентно
18
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Рядко ми се случва да погледна жена и да ми се доповръща.
17
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Помиярчето пак заскимтя ........Сега разбирате ли, че докато разни шемети, с платен морал, демек политически ***, се вживяват като следователи и съдии, а Държавата я няма, НИКОГА няма да просперираме и ще си бъдем все " първенци" в Европа.....но си го заслужаваме, защото ги търпим!
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кметица-магарица
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо против, ако е виновна да понесе последствията, но бих попитал автора на "Шайка" първо за колко сребърника се продаде и второ за литературна измислица ли да броим посочените "герои" или наистина са извършили всичко това и, ако е подкрепено с факти както самия той твърдеше при издаването защо не е сезирал прокуратурата ???
14
12
 
12
 
! Отговори
валери преди 6 години
Елате и към северозапада да видите какво значи соц-иго , само ако си от БСП-то имаш работа , на избори патрулките извозват циг...те до урните, предварително те "проучват " дали си от "нашите" и тогава те вземат на работа по програма и т.н..
13
3
 
8
 
! Отговори
Стартер за Охранване преди 6 години
Тази е на хранилка при Цшетелин Кънчев ??????
12
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е те затова оставиха мумията Антон Тодоров в щаба на ГЕРБ. Денонощно да бълва доноси и да залива с жалби и писма различни инстанции. Щял да "освобождава" града?! Ами явете се на избори и спечелете бе! А кога ще освободим София да речем?
11
2
 
3
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Тая да я заставят да брои до милион. Няма начин. Пак на пачки:)
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е в Русе, където и пръднята на хората вече е собственост на ГЕРБ!!!!Там няма социалистическо иго, има демокрадично управление от едни хора дето присвояват всичко в законова форма. Нищо че парите дето се хвърлиха по плочките на центъра и по кръговото до полицията , са толкова, че можеше да се построи цял квартал с тях. Ама това са подробности.
9
1
 
0
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Баро, барооооо...............
8
1
 
17
 
! Отговори
мнение преди 6 години
По-добре без тези гръмки етикети "социго", звучат нелепо, ако кметицата е извършила злоупотреби, да бъде отстранена и да дойде по-читав градоначалник.
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е в Хасково! Делянчо ги държи и вече имат калинка-роднинка в Булгартрансгаз!
6
2
 
29
 
! Отговори
Ако беше преди 6 години
от герб, дали пак щяха да освободят града