Облачно и тук-там мъгливо, слънце – в планините

Температурите ще са от минус 4 до плюс 11 градуса
15 фев 2018 17:30,
0
Облачно и тук-там мъгливо, слънце – в планините
Снимка: Rеuters

През следващото денонощие над равнинната част на страната ще се задържи предимно облачно, на места мъгливо. Над планинските райони облачността ще намалее, през деня до предимно слънчево време.

Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градус, малко по-високи по Черноморието. Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 6 и 11 градуса. В София минималната температура ще бъде около минус 3 градуса, максималната - около 6 градуса.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, с разкъсвания и намаления в следобедните часове. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 6-9 градуса, температурата на морската вода ще бъде 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 3 градуса.

В събота в равнинната част от страната ще се задържи с ниска облачност, а на места покрай Дунав сутринта ще бъде мъгливо. В планините и планинските райони ще има и слънчеви часове.

Температурите ще са без особена промяна - минималните ще бъдат предимно между минус 4 и 1 градус, максималните - между 6 и 11 градуса. По-късно през деня и през нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя от север на юг ще превали предимно дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг.
/НИМХ-БАН/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари