Проект: Шесторeн скок на таксата за регистрация на кола

Предвижда се за "Златен талон" да се плаща по 4 лв.
Обновена: 15 фев 2018 08:40 | 15 фев 2018 08:40, Петя Славова
99
Проект: Шесторeн скок на таксата за регистрация на кола
Снимка: архив, Булфото

От 6 на 35 лв., или почти 6 пъти, да се вдигне таксата за първоначална регистрация на автомобил, предвижда нов проект за промени в Тарифа №4 на МВР.

Документът определя таксите, които министерството събира за извършваните от него административни услуги, и е предоставен за обществено обсъждане.

Още по темата

Същата тарифа вече ще важи и при възстановяване на прекратена регистрация, а в момента тази услуга струва 80 лв, пише "Монитор".

Предвижда се още вече да се плащат по 4 лв. за получаване на талон "Водач на МПС без наказания", известен като "златен талон".

Първоначалната регистрация на ремарке или полуремарке вече ще струва 30 лв., вместо сегашните 2 лв. Собствениците на мотопеди, мотоциклети и триколесни возила пък ще плащат 28 лв. за първоначалното регистриране, а не 2 лв.

За да се промени регистрацията на превозното средство, без да се сменят табелите, ще се събира такса от 20 лв. За издаване на разрешение за временно движение без смяна на табели с регистрационен номер ще се събира такса 10 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
13
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Още може-примерно 10 пъти!На Банкянеца пари му трябват за усвояване!След като направи Цветелина(Бориславова) милиардерка,време е да се погрижи и за себе си.Че към края на мандата еврофондовете свършват....
62
1
 
23
 
! Отговори
Баси крадливата шайк преди 6 години
значи за възстановяване на прекратена регистрация - в момента тази услуга струва 80 лв умножаваме по 6 и се получава 480 лв !!!Ей, шайкаджиите тея пари за лекарства, некролози и ковчези да ги давате! Докога ще ги търпим тея крадци бе хора!
61
20
 
2
 
! Отговори
Турчето преди 6 години
1000лв.трябва да е!Само трошки по улиците
60
0
 
19
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Не се пише за разширяването на зелената зона? Само триете коментари. Платени джурналя
59
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
т.е сега ако се вдигне таксата, аз мога да отида и да си регистрирам автомобил при любезните хора в КАТ или отново ще получа намръщените лелки и ще чакам 2-4-6 часа?
58
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Непрекъснато всичко се вдига барабар с депутатските заплати, но на хората доходите НЕ. Това пенсии, детски, заплати мърдат с 5 лв. нагоре и се вдига врява до Бога сякаш са дали по 500. До кога ще спи този народ.
57
3
 
35
 
! Отговори
БОЙКО ХАСИД преди 6 години
САМО ДА ПОЯСНЯ НА МНОГО ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ НЕМИСЛЕЩИ ЧЕ 6Х35=210ЛВ...НЯМА ТАКСА 6 И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ТАКСАТА Е 35ЛВ МИСЛЕТЕ И СИ ВКЛЮЧВАЙТЕ МОЗЪЦИТЕ ПОВЕЧЕ....ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА СИ ОТИДЕ ОТ 10 ГОДИШНА ДИКТАТОРСКА ВЛАСТ ХА ПОЗНАЙТЕ КОЙ...
56
1
 
32
 
! Отговори
Гледам Тв преди 6 години
Здравейте, направо ме пребиха с тази измислица!!! Те и сега таксите са такива. Хайде днес някой да отиде да си регистрира колата за 6лв. и мотопеда за 2 лв.!!!
55
1
 
30
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До беден шофьорТи *** ли си или се правиш? Не е въпроса дали 35 лева са много или малко, а че отново вдигат такси за услуга без причина и обосновка, а на произволен принцип. Както вдигнаха билета за транспорт от 1 на лев и шестдесет, както увеличиха винетката на 97 лв. или както решат да разширяват зелената зона. Това в действителност не са такси, а рекет, приходите от който даже няма да отидат за подобряване на работата на институциите, а ще потънат в нечий крадлив джоб.
54
31
 
6
 
! Отговори
пена преди 6 години
Тая такса трябва да е поне 1000 лева! Улиците се напълниха със тровещи и опасно таратайки!
53
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таксите се били вдигали ... а вие друго ли очаквахте от ГЕРБ, когато гласувахте за тях?! ГЕРБ нали за това така драпат за властта, за да ни ограбват колкото се може повече.
52
1
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
КОРУМПИРАНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ НЕ СЕ НАЯДОХА И МАКАР, ЧЕ РЕАЛНАТА СТОЙНОСТ НА УСЛУГИТЕ ПО РЕГИСТРАЦИЯТА НА КОЛИТЕ Е В РАМКИТЕ НА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ТЕ ПОСТОЯННО НАДУВАТ ЦЕНИТЕ И СИ ИЗМИСЛЯТ ВСЕ ПОВЕЧЕ БЮРОКРАТИЧНИ СПЪНКИ ЗА ДА СИ ЗАМАЗВАТ ДАЛАВЕРИТЕ !!!
51
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма регистрация бе, 6 лв :)
50
4
 
23
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Но иначе данъците ни са ниски. А таксите и таксичките, които плащеме на всяко гише? ВИДИМО ОТ ГЕйРБ. Гласувайте пак за видимите резултати.
49
2
 
32
 
! Отговори
ние дебилите преди 6 години
трябва да храним пълчищата милиционери,които нямат никакви ангажименти към нас данъкоплатците! Всички,фирми,банки,училища,частни и държавни заводи ПЛАЩАТ на частни охранителни фирми.Милиционерите лежат в храстите за глоби или по площадите за "кубинки",с изключение на времето вя които пазят мутромилиционерите и техните метреси от народната любов.Мисля,че е време да се сложи край на това.
48
21
 
8
 
! Отговори
беден шофьор преди 6 години
Направо ме отказахте да имам кола. Тия 35 лева много бе. От къде да извадя толкова пари? Че то няма да ми останат стотинки да си платя данъка, винетката, ГО, зимни гуми...Направо без пари ще остана, ако ви ги дам тия 35 лева за кола.
47
1
 
36
 
! Отговори
гошо преди 6 години
Какви 6лв. В момента първоначалната регистрация на кола е 34лв
46
1
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До АБВ 44 - Ти решаваш кой да избираш. Критерийте са ясни - място в политическия спектър, реално отношение към корупцията и необременени с властови постове. Много трудно се преценява моралната чистота на политика.
45
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората в Западна Европа от както са родени знаят , че могат да разчитат на себе си и своите доходи придобити с труд. Тука нашите комунисти-социалисти-терористи са свикнали да убиват богатите , да грабят чужди имоти и пари. Сега вече и образованите и кадърни хора печелят добри пари , а остатъците от червените каскети не могат да крадат и вият на умряло.
44
0
 
9
 
! Отговори
до АБВ преди 6 години
Че той в момента е на власт.