Проект: Шесторeн скок на таксата за регистрация на кола

Предвижда се за "Златен талон" да се плаща по 4 лв.
Обновена: 15 фев 2018 08:40 | 15 фев 2018 08:40, Петя Славова
99
Проект: Шесторeн скок на таксата за регистрация на кола
Снимка: архив, Булфото

От 6 на 35 лв., или почти 6 пъти, да се вдигне таксата за първоначална регистрация на автомобил, предвижда нов проект за промени в Тарифа №4 на МВР.

Документът определя таксите, които министерството събира за извършваните от него административни услуги, и е предоставен за обществено обсъждане.

Още по темата

Същата тарифа вече ще важи и при възстановяване на прекратена регистрация, а в момента тази услуга струва 80 лв, пише "Монитор".

Предвижда се още вече да се плащат по 4 лв. за получаване на талон "Водач на МПС без наказания", известен като "златен талон".

Първоначалната регистрация на ремарке или полуремарке вече ще струва 30 лв., вместо сегашните 2 лв. Собствениците на мотопеди, мотоциклети и триколесни возила пък ще плащат 28 лв. за първоначалното регистриране, а не 2 лв.

За да се промени регистрацията на превозното средство, без да се сменят табелите, ще се събира такса от 20 лв. За издаване на разрешение за временно движение без смяна на табели с регистрационен номер ще се събира такса 10 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
34
 
! Отговори
Аз до Анонимен 18 преди 6 години
А как иначе ще се "избият" онези 100 млн. дадени на МВР......... нали отново редовият човек трябва да ги плати, защото бюджета е приет и НЯМА от къде да се вземат!
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както го казаха в един филм, цитирам на памет...."няма вече държава, а акционерно дружество от закрит тип, главната задача,на което е правене на пари"......Нима не е така?Нещо да поевтинее в тази държава?
21
34
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
До Анонимен 3,с мързелив и крадлив народ също не се прави икономика,постоянно ревете колко ви било скъпо,колко било евтино в Европа,като намериш някъде в Европа цена за регистрация на кола 3 евро ми се обади,там се плаща доста и спрямо заплатата е огромен процента,а наглия,самозабравил се българин плаща мизерни жълти стотинки и вместо да е благодарен и да мълчи,реве и вдига врява до небесата,наистина нямате мярка в наглостта си,дано скоро дойде видовден за вас
20
3
 
26
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 6 години
суджуците поскъпнаха, какво искате ?
19
5
 
43
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Добре, нека е толкова таксата. Но ПЪРВО ПРЕМАХНЕТЕ ДУБЛИРАЩИ СЕ ДАНЪЦИ БЕ!!!ЕКО ДАНЪК ИМА В ГОРИВОТО, В ДАНЪКА НА КОЛАТА, В СВИНЕТКАТА ЕЕЕЕ, КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО, ЧЕ ДА ВИ СТИГНЕ?ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОСВОБОДЕНИ ОТ ДАНЪЦИ ДОКАТО ДЪРЖАВАТА ПЪРВО НЕ НАПРАВИ ТОВА КОЕТО ВЕЧЕ СМЕ ПЛАТИЛИ!!РАБОТЕЩА ЗДРАВНА КАСА - КАКВО Е ТОВА 20 лева на ГОДИНА ЗА ЗЪБИ?20 лева ли сме внесли за 1 година бе?ПЪТИЩАТА ДА СА ПОНЕ КАТО В АФРИКА!РАБОТЕЩО МВР, СЪД, ОБРАЗОВАНИЕ И ТОГАВА МОЖЕ ДА ВДИГАТЕ!
18
1
 
34
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Хора, давате ли си сметка какви пари прави Софийска община от зоните? А и ще ги увеличават! Веднъж плащат хората ,които си вършат работата през деня, и още веднъж тези които живеят в тези зони. Само си представете във вашия блок колко коли има и сметнете по 150 лв. за всяка кола, които общината взима, само защото имаш колата. И още веднъж за годишен данък, средно по 100 лв. на кола. Далаверка хора и то защото сме овце. Истински овце!
17
2
 
46
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Когато една държава НЯМА производство, тя живее САМО от данъци, глоби и такси, макар че " държават" е твърде силно казано за България!Хората изнемогват, а в същото време какви огромни заплати получават в администрацията, но ........ така се "печелят" избори,......кой би гласувал срещу "ръката", която му дава заплата от 12-13 000 лв., като знае, че е на този пост не защото е кадърен, а защото е послушко и поддръжка " правилната" партия! Така се купуват гласове на държавно ниво!
16
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са 35лв!Трябва да са 350!В Китай регистрацията е $7000, а в Малайзия цените на колите са х2 на тези в Европа.
15
5
 
3
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименХАХАХАХА 30лв ми направете я 500-600 с тия 30 нищо няма да стане. И защо колите при регистрация не се тестват, и ако не минат теста - отказ и край.
14
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тия са решили да крадат като за последно, все едно няма да има утре. Или все едно ще могат да си ги занесат на оня свят. И принципа е кради и граби от хората и давай на мене си (и родата) и на електората, че на следващите избори пак да сме на власт. Кога ли ще почнат да фърчат глави. Все пак единият "си умря в съня", другият директно си го отнесе. Пита се само "кой е следващият".
13
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИЗБИРАТЕЛНе се филмирай бе.Задръстихте държавата с бракми.И 35лв са малко, много малко.Живея в населено място с 6000 човека.Улицата, на която живея е с дължина 400метра и има 32 коли по тротоарите.Това у наше село.По Пловдив и София не е за приказване какво е положението.
12
1
 
30
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До Анонимен 8Миналата година си купих кола, нов внос и ми струваше почти 450 лв. да имам правото да я карам по пътищата на България. Ти от къде се снабдяваш с необходимите документи, че ти излизат колкото кутия цигари?
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До майка ...А такса "въздух" кога!?...........тази такса я вземат всеки ден във вид на билетчета по 1.60, но 1 ден в годината ще пускат и намалена такса със зелено билетче по левче. май трябва да се молим за смог над софия.
10
7
 
36
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 6 години
ХАЙДЕ СПРЕТЕ СЕ МАЛКО, БЕ УПРАВНИЦИ! НА НАРОДА ВЕЧЕ ДОСТА МУ ПИСНА ОТ ВАШИТЕ ИЗЦЕПКИ: ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ; НАШИТЕ ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ЦЕНИ...МАЙ НАБЛИЖАВА ВРЕМЕ ДА "ДУХАТЕ ТАРАТОРА" !!!
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАРИ !........ПАРИ!.......ПАРИ !.....................икономика - йок !
8
2
 
24
 
! Отговори
младен преди 6 години
Страшни ***. Ако им трябват пари за бюджета да вземе да си оправят събираемоста на глобите, както и да тресат глоби за неправилно паркиране.
7
5
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
От сега засичам потомствените родственици на Рач Капур и Брианка Чопра и синовете на Мадхури,как тичат тревожно м-у гишетата на КАТ.И притеснено събират прилежно документацията за регистрация на поредното БМВ 3-ка 1,6 :) Ох малеее тия ГРОб вече не се и крият,че искат да закрият държавата!!!
6
3
 
33
 
! Отговори
АМАН От крадци преди 6 години
НАпомняме че БЕЗУМНО ВИСОКТЕ Цени на горивата включват МИТА,АКЦИЗИ<ПЪТЕН ДАНЪК<ЕКО ТАКСА<Друг данък НЕЗАКОНЕН ДДС 20%..Това плаща народа на терористите на власт. Колко от ограбените /милиарди за горива /незаконно от народа влизат в ХАзната НЕ Е ЯСНО .. ЦАКАТ СЕГА С ВИНЕТКИ<С ТОЛ ТАКСИТА<С ПРЕГЛЕДИ с ЗАСТРАХОВКИ и СЕ на партиици требва да плащаме
5
41
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие какво искате регистрация на автомобил струва колкото една кутия цигари. Спрете с това сиромахилство , нямаш пари нямаш кола. Само в България всеки си мисли , че с 600 лв. заплата трябва да има всичко даже и кола . Просто това го няма никъде. Знам , че не ви е приятно но това са фактите.
4
4
 
34
 
! Отговори
майка ви... преди 6 години
А такса "въздух" кога!?