Проект: Шесторeн скок на таксата за регистрация на кола

Предвижда се за "Златен талон" да се плаща по 4 лв.
Обновена: 15 фев 2018 08:40 | 15 фев 2018 08:40, Петя Славова
99
Проект: Шесторeн скок на таксата за регистрация на кола
Снимка: архив, Булфото

От 6 на 35 лв., или почти 6 пъти, да се вдигне таксата за първоначална регистрация на автомобил, предвижда нов проект за промени в Тарифа №4 на МВР.

Документът определя таксите, които министерството събира за извършваните от него административни услуги, и е предоставен за обществено обсъждане.

Още по темата

Същата тарифа вече ще важи и при възстановяване на прекратена регистрация, а в момента тази услуга струва 80 лв, пише "Монитор".

Предвижда се още вече да се плащат по 4 лв. за получаване на талон "Водач на МПС без наказания", известен като "златен талон".

Първоначалната регистрация на ремарке или полуремарке вече ще струва 30 лв., вместо сегашните 2 лв. Собствениците на мотопеди, мотоциклети и триколесни возила пък ще плащат 28 лв. за първоначалното регистриране, а не 2 лв.

За да се промени регистрацията на превозното средство, без да се сменят табелите, ще се събира такса от 20 лв. За издаване на разрешение за временно движение без смяна на табели с регистрационен номер ще се събира такса 10 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
4
 
! Отговори
Мерси преди 6 години
Не 2 а 200 трябва да ги направят. *** и пульо с по два таралясника
82
1
 
9
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
ТЕРМИНАЛ 2
81
0
 
5
 
! Отговори
vreme razdelno преди 6 години
gradete nestasna darjava
80
0
 
7
 
! Отговори
vreme razdelno преди 6 години
gradete nestasna darjava
79
2
 
13
 
! Отговори
Izbiagal ot bg преди 6 години
Boiko kradlivo marsho pak li nameri nachin da iztraskash djobovete na na naroda ei nenaiade se svinio
78
3
 
12
 
! Отговори
МВР за заплатки преди 6 години
За да влязат в МВР за заплатки.Боце клекна пред ушевите протести и сега ше ги вземе от народа данъкоплатеца.
77
0
 
24
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До Баси крадливата шайкЗа жалост, докато има овце, тези мутри ще ни управляват, защото в България няма будно гражданско общество! Това е то държавата на мутрите и олигарсите. Халал да ви е третия мандат на мутрите и успешно влизане в Еврозоната.. Това ще е краят !Ще се събудите ли някога овце ?!?!?
76
1
 
10
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До Див ПетелТи проглеждаш със скоростта на умряло куче. Аман от ***. Избирате ги три пъти и сега се сещате, че е грешка. Това е то народ пълен с ***! Но по-добре късно, отколкото никога! Въпросът е, че все още има балами,които ще гласуват за мутрата Бойко, за да може той да си открадне поредния милиард на гърба на изстрадалото българско население! И това ако не е модрено робство здраве му кажи! НАРОД ОВЦЕ!
75
1
 
8
 
! Отговори
То не бяха джендъри преди 6 години
...то не беше такси за регистрация на кола. Почва да ми писва ама много. Да си търсят избиратели сред пешеходците и джендърите.
74
2
 
8
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
Щом ще ни цакат с топла бира за нема нищо, то тогава като дойдат изборите ГЕРБ да не се чудят какъв ще им е резултата, защото само чакам да чуя потвърждение че тази безмислица е истина и вече ще съм си направил политическия извод като избирател.
73
1
 
10
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 6 години
Поредното доказателство, че КАТ е вреден и трябва да се закрие. При това регистрациите са най-безобидното при КАТ. Страшното е, че КАТ не осъществява никакъв контрол по пътищата и затова има толкова много нарушения, както и катастрофи, ранени и загинали. По груби сметки в България всеки ден се извършват средно по над 200 милиона нарушения, а КАТ санкционира при 1 на 50 хиляди или при 1 на 100 хиляди нарушения и то най-често след ПТП, т.е. КАТ нищо не прави.
72
4
 
9
 
! Отговори
50 годишен преди 6 години
Каквито и такси да слагат, от мен скоро няма да ги огрее. Колата ми сега е на 9000 километра и си я купих чистак нова с надеждата да я карам, докато съм жив.
71
1
 
20
 
! Отговори
ОЛЕЕЕЕ преди 6 години
АБЕ ЩО НЕ СЛОЖИТЕ ТАКСА ,ЧЕ СЪМ ЖИВ ВСЯКА ГОДИНА, ТАКА ЩЕ БРОЯТ КОЛКО СА ОЖИВЕЛИТЕ ..
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяха, че хората вкарват масово коли отвън и решиха и те да топнат човка в тази работа. Нашите политици са експерти по измисляне на нови начини на грабене от народа си! Ако за година се регистрират по 500 хил. нови коли по 30лв горница са си едни 15 лимона към бюджета за тях......трябва да има за заплати от по 10-12 бона за държавните служители!!!!
69
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Когато им се повишат услугите, тогава могат да претендират за увеличаване на таксата. Със тези опашки и тромава система просто е безобразие...
68
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на кое казвате трошка , бе ?Моя мерцедес ц класа от 2004 е много по-запазен, отколкото на Грейт уол, Ситроен, Сеат или др. таква *** от 2015, след 3 г. употреба вече хлопа, тропа и се разпада отвсякъде като барака.По високи данъци само за *** дето карат евтини кочини и се мислят за много ЕКО на мегдана пред селските моми
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При регистрация на нова кола, плащаш допълнително едни около 2500-4000 лева, в които най-голям дял е застраховка Каско, застраховката ГО е 10-20 пъти по-малко като сума от Каското и куп други таксички. Тези 35 лева са направо нищо в този случай, но ако си купиш 12-15 годишна кола за няколко хиляди лева, всичко извън тях ти е в повече, вкл. и тези 35 лева за регистрация, т.е. плащаш за да чакаш няколко часа в КАТ.
66
0
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До SharkДа сънуват, на такива като тях и пари не им дават. Те се хващат и на " браво"
65
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До АБВ. Защото и те са от клакьорите на Фъндъкова и ГЕРБ, затова ще повтарят глупостите им като мантра. Интересно ми е те какви коли карат. Сигурно ВМВ или Мерцедес последен модел, хахаха. Само в сънищата си, даже и там не смеят, ама акъл дават.
64
1
 
22
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До Турчето 61 и Пена 54Абе умници, защо пишете глупости? Къде ги виждате тия трошляци? Колите като са стари не значи , че са трошляци! Я застанете на улицата и пребройте на 100 коли колко димят или хлопат? Има такива , разбира се, но са не повече от 2-3 %. Никой няма икономическа изгода колата да му гори масло! Нали ще му бърка в джоба. Всеки си поправя колята при първа възможност. Защо повтаряте измишльотините на Фандъкова и клакьорите и?