Тийнейджър от дом върна чанта с хиляди левове в нея

Момчето открило забравения багаж в магазин
16 фев 2018 08:22, Александър Попов
36
Тийнейджър от дом върна чанта с хиляди левове в нея
Снимка: Булфото, архив

Ученик от дома за деца лишени от родителски грижи "Мария Терезия" намери навръх Свети Валентин чанта с лични документи и голяма парична сума. Той я предал на охраната на магазина, пред която тя била забравена.

18-годишният Величко Донков в момента е в 11 клас в Професионалната гимназия по механотехника и автотранспорт "Никола Вапцаров" в града на липите. Като пълнолетен ученик, той работи на 4-часов работен ден в магазин от голяма верига, където отговаря за количките, с които пазаруват клиентите, коментира пред "Монитор" директорката на дома Латинка Петрова.

Тийнейджърът не се замислил и за момент, дори не надникнал в черната чантичка и я предал на дежурния охранител. Когато я отворили станало ясно, че вътре има няколко хиляди лева и документи на собственик на хотелски комплекс с ресторант в мъглижкото село Селце, който малко преди това пазарувал в обекта.

Притежателят на документите и парите се върнал обратно, за награда на момчето той оставил 50 лева, с които Величко си купил нова дрешка.

Догодина той ще завърши специалността "двигатели с вътрешно горене", оценките му са  много добри, от доста време се е хванал да работи, за да се издържа и подпомага, уточни директорката на социалното заведение.

В дома "Мария Терезия" живее и Мария Стоилова, която през януари 2016 година спаси от смърт водач на тролейбус, който си беше глътнал езика докато шофираше по улиците на Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анели преди 6 години
До Анономен25:Що пък да са незаконни!Пари и документи!Никой не оставя документи при незаконни пари...Сумата може да е била 3-4хил.лева,а това не са много пари.Тогава 50лв са разумна награда.Е,можеха да му се откъснат 100,но важното за момчето е че заради тази постъпка бизнесмен ще поеме издръжката и образованието му.Това е истинската му награда!!!
30
4
 
19
 
! Отговори
Зрителя преди 6 години
Ако бях аз и 50 лева нямаше да ги взема,такива алчни бизнесмени БОГ ги лекува успешно.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4esni sa samo bednite v bg bravo na mom4eto sdrav da e i kasmetlia
28
6
 
35
 
! Отговори
Andrew преди 6 години
Да е живо и здраво момчето,ама тоя *** да му върнат толкова пари и документи и да даде само 50 лева.Дано да изгуби повече и никой да не муги върне.
27
0
 
37
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
Господ здраве да дава на това момче.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонимнаТествали са момчето дали става за политик. Ако не ги беше върнал щяха да му предложат да го запишат към някоя партия, но сега се разбра, че е прекалено честен и не е за политиката.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Затова не трябва да се връщат...
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно парите са били незаконни. Хиляди левове в брой и то в чанта не е логично ако парите за законни.
23
2
 
29
 
! Отговори
Ayshe преди 6 години
Само 50 лв ли бе?Та той ти върна хиляди лева А ти Палчето надолууууууу
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
расло е момчето в дом, не знае цената на парите. я , ако беше от "почтено" семейство,да видиш как щеше да разсъждава ! а и собственика на хилядарките се прекъснал с тези 50 лв.
21
2
 
32
 
! Отговори
Юпи преди 6 години
Вместо да му помогне за работа и образование, такъв честен служител едва ли ще намери... А ако не ги беше върнал??? Откъснали му се 50лв. Даже не можеш да напазаруваш свестно за тях... Господ ще му отвори друга врата.
20
0
 
29
 
! Отговори
Дано щастливецът преди 6 години
отпусне процент от сумата на благородното момче или му помогне за работа, жилище! Такива млади хора трябва да се поощряват и да им се помага; без подкрепа, съвет, а учат, работят!БРАВО! Господ да ги закриля и да им помага!
19
0
 
50
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
На собственика на хотела 50 лв ли му се откъснаха от сърцето, за това нещастно и честно момче ? Дайте адреса му, аз ще му дам 100 само затова, че е постъпил така !
18
1
 
57
 
! Отговори
Стрина Пена преди 6 години
Браво на тинейджъра! Но никой не казва добра дума и за възпитателите в тоя дом?!Адмирации за педагозите в този дом!
17
1
 
50
 
! Отговори
До Ф.С.В. преди 6 години
В статията не се каза най-важното - човека е предложил работа на момчето, което е много по-ценно от това да му даде 50-100-1000 лв които ще свършат и после няма на къде. Възможноста за един сирак (от малцинствата - това не го казвам като обида а констатирам) да си намери работа не е много голяма. Явно е свястно момче и човека ще може да разчита на него.
16
5
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
То ковчега -- джобове НЯМА !! Жалък гаден бизнесмен -дал ресто на едно сираче върнало му хилядите левове- *** !!
15
5
 
25
 
! Отговори
дебел бизнесмен преди 6 години
И аз така веднъж се загубих чанта с 15 хиляди ойро едно момченце ми я намери и ми я върна. Отначало понечих да му дам 100 ойро да се почерпи ама после ме загложди съвестта и му дадох 2 лева да си вземе шекерено петленце.
14
4
 
11
 
! Отговори
) преди 6 години
И кой е този град на липите г-н Попов ,име има ли този град ? Оф .............. .!
13
1
 
27
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Поклон
12
2
 
60
 
! Отговори
Ани Браво преди 6 години
Този Дом за сираци очевидно възпитава свестни хора! Браво и поклон пред учителите! Радвам се, че и такива свестни деца излизат от домовете, не само *** като тези от Борован.