Социалните издирват майката на близнаците от Пловдив

Бабата - майка на бащата на децата, иска да се грижи за тях
21 фев 2018 21:26,
22
Социалните издирват майката на близнаците от Пловдив
Снимка: кадър Нова тв

Социалните служби не могат да установят контакт с майката на тригодишните близнаци от Пловдив, които бяха настанени в болница. Жената беше освободена късно снощи от ареста, без да ѝ бъдат повдигнати обвинения, но не отваря вратата на жилището си и не отговаря на телефона си.

Още по темата
Директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева заяви, че ако се наложи, ще се търси съдействието на полицията, защото е изключително важно 38-годишната майка на близнаците да обясни защо те са в това състояние.

Момченцето беше оперирано след тежка травма на главата. И двете деца са недохранени. Момиченцето не може да ходи и не говори.

До момента не е осъществена връзка с бащата, който работи в чужбина. Неговата майка, която живее в град Стамболийски, е заявила, че не е виждала близнаците от месец май миналата година, защото снаха ѝ прекратила връзка с нея. По думите на бабата до този момент децата били гледани добре, гостували са редовно и на нея.

"За нас в случая става въпрос за насилие и затова след изписването на децата те няма да бъдат връщани при майката. Тя не е с отнети родителските права, но с нея ще работят специалисти. Ще се обсъжда и вариант бабата също да се включи в отглеждането, но най-напред лекарите трябва да преценят за какъв период децата ще се нуждаят от медицински грижи", каза Надя Танева, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се случва със селища тип SOS и защо нищо не се говори за тях?Това са най-подходящите места за отглеждане на такива деца защото обстановката е семейна с малко на брой деца и майка която се грижи за тях,възпитава ги,големите ходят на училище.Приемното "родителство" е само една търговия което е позорно нещо когато се касае за деца.
12
0
 
2
 
! Отговори
чист ариец преди 6 години
До Анонименкато не могат да се свържат с изкукалата майка, да позвънят на бащата.--------------------Бащата кой знае коя Айше е заплодил по Немечко? Там помощите за деца са си цяла заплата.
11
1
 
4
 
! Отговори
Чочо падарина преди 6 години
До Препатилтая следродилна депресия не държи по три години бе, братче...
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена най-вероятно е трябвало да си гледа децата сама и с някакви мизерни 80 лв на месец? Колко от вас биха издържали психически? Знаете ли, че никой не иска да назначава майки с малки деца на работа? Аз минах през това. Спаси ме това, че майка ми беше до мен с мизерната си пенсия. И гледаше детето, докато уроци по немски, които бяха твърде малко, за да си покрием дори основните нужди. Принудих се да се преместя в София, за да си намеря работа. Може ли цяла България да живее в София?
9
1
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
Факт!
8
4
 
17
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Не я защитавам, но ако всичко се развие благополучно и успеят да и помогнат да си стъпи на краката и финансово и психически, един ден на тези деца ще им пука, дори да не ги отглежда тя. Психичното здраве е силно подценявано, но проблемите там са много по-коварни и изискват много време, подкрепа итърпение
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като не могат да се свържат с изкукалата майка, да позвънят на бащата.той цяла година един път поне не си ли е погледнал децата, та до бабата стигнали.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕЦАТА ОТ ГЛАД СА БИЛИ ТОЛКОВА СЛАБИ, ЧЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА ХОДЯТ!МОМИЧЕНЦЕТО ОТ ГЛАД ЗАГУБИЛО УМА И ДУМА!МАЙКАТА Е ***!!!! И ОТ ДЪРЖАВАТА И ДАВАТ ДЕТСКИ ПО 85 ЛЕВА МЕСЕЧНО И МЪЖА И ПРАЩАЛ ПАРИ!!ТАЯ Е НЕКОЯ НАРКОМАНКА И АЛКОХОЛИЧКА!200 КАМШИКА НА ГОЛО ТРЯБВА ДА И СЕ УДАРЯТ!
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се случва всичко това ? Съседите деца не са видели, нито чули, с жената не разговарят.... Роднините и те от година нямат контакт, ама всичко е ок. Социалните знаят за деца с проблем, ама едно посещение няма насрочено. Детският лекар и той? Иначе месечните ги прибира....много сме оскотели.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как така я издирват, като знаят , че си е вкъщи и просто не им отваря? А и няма за какво да говорят с нея. Да Почват процедура по отнемане на децата и тя ако иска да идва , сама да ги търси тогава
3
0
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Прав си никакви домове и никакво отглеждане на деца за пари, само селища тип SOS с майка или пълно осиновяване. Всички други пари са за отбиване на номера и пълнени на джобове, но не са за добруването на децата. Любов не се купува.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпаричие, депресия, алкохол, самота, деца с увреждания...не знам,според мен вместо да обвиняват през медиите, тия социални да вземат да я търсят наистина,че може и да си посегне. Ако бяхме нормална държава още при диагностицирането на децата, щяха да и назначат консултант и помощник, защото самотна майка, без средства, с две невръстни деца и със здравословен проблем, няма как да си отглежда добре децата САМА.
1
4
 
18
 
! Отговори
милена преди 6 години
Да и отнемат родителските права.Децата и в болница заради нея, даже не е отишла да ги види.На такива хора децата трябва да се отнемат!