Кварталите – с висящи кабелни "гирлянди"! Красиво, нали?

Жиците за нета и телевизията остават част от градския пейзаж
23 фев 2018 09:15, Златко Желев
20

3591 гледания   |  Още видео

Висящите кабели за телевизия и интернет ще останат като част от пейзажа на градската среда. Така решиха депутатите с промените в Закона за електронните съобщителни мрежи.

Кабелите ще бъдат полагани под земята само където вече има изградена инфраструктура.

И този на пръв поглед безобиден казус успя да настърви депутатите един срещу друг, съобщи Bulgaria ON AIR.

Избраниците на народа се обвиняваха в лобизъм и естетическа издържаност, за това дали кабелите да са под земята или над нея.

В крайна сметка управляващите надделяха и в закона беше записано, че в малките населени места и части от квартали с над 10 хиляди души ще останат висящите кабели. Поне докато някой ден не бъдат прокопани шахти, в които да бъдат скрити.

Иронизирайки естетическите предложения на социалистите, от "Обединени патриоти" предложиха кабелите от електрическите стълбове също да бъдат прокарани под земята.
 


20
Още от
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е такъв проблем - има го и в Хонконг. По-голям проблем са боклуците и неподдържаните зелени площи - обществени и частни, когато се виждат от улицата. Според мен трябва да налагат глоба за неизмазана фасада и неподдържана морава на къщите.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В някои квартали на София вече няма такива грозилища от гирлянди.Нито пълзят кабели по стените на блоковете.Грозните гледки са в разклоненията на централните софийски улици където има не малък брой копторчета.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иронията на "Освинени Патриоти" е безпочвена! Електро мрежата е най-добре да е прибрана под земята. Това способства за по-малко аварии, ама за тези "патриоти" е най-важно до хотелчето на Симеонов в Златоград да построят пистичка с влекче
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
затова била 1200 евро квадратния метър панелка значи, заради естетичните си качества :)
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мтел пак намазаха, в нашият квартал са само те след като купиха мегалан, другите искат да влезнат, но от 2 години не получават разрешение да копаят ;)

ест. нали после ще се наложи и господарите да си свалят кабелите... :)
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Опитват се хората да живеят в 21 век ,но с толкова много неандерталци е трудно в България.Само Африка и в азиатските и арабските гета кабели висят на топки от стълбовете и дърветата.Може би и в някое изоставено руско село ,но не е сигурно.А да и в България.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не че не е важно, но тези и.д.и.о.т.и няма ли за какво друго да спорят???
9
0
 
23
 
! Отговори
рускиня преди 3 месеца
при тези цени на ток и сметки към оператори - мисля че редно парламента да задължи съответните организации да направят шахти. само да прибират печалби е лесно и да окичват жици по дървета.
Но в парламента се страхуват да не би ударят по джоба фирми.
8
0
 
18
 
! Отговори
hahaha преди 3 месеца
Обединени патриоти бранят кабелния оператор на Валери Симеонов :)))))
7
0
 
13
 
! Отговори
3M преди 3 месеца
До Анонимен
Така е, но този факт не е повод за гордост. И аз предпочитам да няма висящи кабели
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За какви гирлянди от кабели приказвате? Стига глупости. Отидете в Румъния или само в Букурещ да видите как на всеки стълб има поне по 15 кабела и тогава говорете.
5
1
 
25
 
! Отговори
Тарзан 2 преди 3 месеца
... Тия "гирлянди" ще си висят вечно , щото на никой не му дреме ! На ония "тикви" в Парламента , и по Държавните Администрации , където главно са "ПРАВИЛНИ" и "НАШИ" хора ... им пука единствено и само за далавери , подкупи и отклоняване на Европейски средства !!! ..... Един пример : На тротоара пред блока , където живея , редовно е паркирано с много коли и хората трябва да вървят по улицата с голям риск да бъдат сгазени , защото там минават доста автомобили !!! И никой нищо НЕ прави ! ... :( !
4
1
 
33
 
! Отговори
Тарзан преди 3 месеца
... И кво ? ... Да не би да казвате нещо ново или нещо , което ще бъде оправено ?!?! ... Та погледнете цялото подобие на "Европейска Държава" , какво представлява ?!?! ... Разбити пътища , за които се плащат "винетки" ... а хората , могат да се изтрепят! Пенсии от по 100 евро !!! Звучи , като виц , ама НЕ Е ... ! Погледнете ни влаковете в БДЖ , където чуждите туристи идват да ги снимат , щото НЕ са виждали никога такива "антики" ... Безнаказаност , Беззаконие , Дива корупция ... :( :( :(
3
1
 
23
 
! Отговори
Иво преди 3 месеца
Като ги изпокъсаме над 20 пъти сами ще си направят шахти да ги прокарат там!
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая сбирщина селски гл..аци,освен заплатите си,гласува само тъпотии.Всичко друго е супер,та опряха до това................
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
така е тикволандия .