Кварталите – с висящи кабелни "гирлянди"! Красиво, нали?

Жиците за нета и телевизията остават част от градския пейзаж
23 фев 2018 09:15, Златко Желев
20

3776 гледания   |  Още видео

Висящите кабели за телевизия и интернет ще останат като част от пейзажа на градската среда. Така решиха депутатите с промените в Закона за електронните съобщителни мрежи.

Кабелите ще бъдат полагани под земята само където вече има изградена инфраструктура.

И този на пръв поглед безобиден казус успя да настърви депутатите един срещу друг, съобщи Bulgaria ON AIR.

Избраниците на народа се обвиняваха в лобизъм и естетическа издържаност, за това дали кабелите да са под земята или над нея.

В крайна сметка управляващите надделяха и в закона беше записано, че в малките населени места и части от квартали с над 10 хиляди души ще останат висящите кабели. Поне докато някой ден не бъдат прокопани шахти, в които да бъдат скрити.

Иронизирайки естетическите предложения на социалистите, от "Обединени патриоти" предложиха кабелите от електрическите стълбове също да бъдат прокарани под земята.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не е такъв проблем - има го и в Хонконг. По-голям проблем са боклуците и неподдържаните зелени площи - обществени и частни, когато се виждат от улицата. Според мен трябва да налагат глоба за неизмазана фасада и неподдържана морава на къщите.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В някои квартали на София вече няма такива грозилища от гирлянди.Нито пълзят кабели по стените на блоковете.Грозните гледки са в разклоненията на централните софийски улици където има не малък брой копторчета.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иронията на "Освинени Патриоти" е безпочвена! Електро мрежата е най-добре да е прибрана под земята. Това способства за по-малко аварии, ама за тези "патриоти" е най-важно до хотелчето на Симеонов в Златоград да построят пистичка с влекче
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
затова била 1200 евро квадратния метър панелка значи, заради естетичните си качества :)
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мтел пак намазаха, в нашият квартал са само те след като купиха мегалан, другите искат да влезнат, но от 2 години не получават разрешение да копаят ;)

ест. нали после ще се наложи и господарите да си свалят кабелите... :)
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опитват се хората да живеят в 21 век ,но с толкова много неандерталци е трудно в България.Само Африка и в азиатските и арабските гета кабели висят на топки от стълбовете и дърветата.Може би и в някое изоставено руско село ,но не е сигурно.А да и в България.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не че не е важно, но тези и.д.и.о.т.и няма ли за какво друго да спорят???
9
0
 
23
 
! Отговори
рускиня преди 9 месеца
при тези цени на ток и сметки към оператори - мисля че редно парламента да задължи съответните организации да направят шахти. само да прибират печалби е лесно и да окичват жици по дървета.
Но в парламента се страхуват да не би ударят по джоба фирми.
8
0
 
18
 
! Отговори
hahaha преди 9 месеца
Обединени патриоти бранят кабелния оператор на Валери Симеонов :)))))
7
0
 
13
 
! Отговори
3M преди 9 месеца
До Анонимен
Така е, но този факт не е повод за гордост. И аз предпочитам да няма висящи кабели
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За какви гирлянди от кабели приказвате? Стига глупости. Отидете в Румъния или само в Букурещ да видите как на всеки стълб има поне по 15 кабела и тогава говорете.
5
1
 
25
 
! Отговори
Тарзан 2 преди 9 месеца
... Тия "гирлянди" ще си висят вечно , щото на никой не му дреме ! На ония "тикви" в Парламента , и по Държавните Администрации , където главно са "ПРАВИЛНИ" и "НАШИ" хора ... им пука единствено и само за далавери , подкупи и отклоняване на Европейски средства !!! ..... Един пример : На тротоара пред блока , където живея , редовно е паркирано с много коли и хората трябва да вървят по улицата с голям риск да бъдат сгазени , защото там минават доста автомобили !!! И никой нищо НЕ прави ! ... :( !
4
1
 
33
 
! Отговори
Тарзан преди 9 месеца
... И кво ? ... Да не би да казвате нещо ново или нещо , което ще бъде оправено ?!?! ... Та погледнете цялото подобие на "Европейска Държава" , какво представлява ?!?! ... Разбити пътища , за които се плащат "винетки" ... а хората , могат да се изтрепят! Пенсии от по 100 евро !!! Звучи , като виц , ама НЕ Е ... ! Погледнете ни влаковете в БДЖ , където чуждите туристи идват да ги снимат , щото НЕ са виждали никога такива "антики" ... Безнаказаност , Беззаконие , Дива корупция ... :( :( :(
3
1
 
23
 
! Отговори
Иво преди 9 месеца
Като ги изпокъсаме над 20 пъти сами ще си направят шахти да ги прокарат там!
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая сбирщина селски гл..аци,освен заплатите си,гласува само тъпотии.Всичко друго е супер,та опряха до това................
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
така е тикволандия .