Огромни вълни отнесоха плажове в Несебър и Слънчев бряг

Морето е стигнало до хотелите, приземните им етажи са наводнени
27 фев 2018 17:23, Красимир Ангелов
46

Снимка: Плаж Несебър - юг

Огромни вълни заляха Южния плаж в Несебър и буквално "изядоха" цялата ивица, съобщиха концесионерите на плажа.

Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна ивица в момента е под водата.

Водната стихия частично е разрушила и три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните диги, които бяха издигнати в края на сезона за да предпазват пясъчната ивицата и обектите.

Зимната буря е нанесла сериозни щети не само на брега , но и на временните преместваеми обекти върху него. Има разрушени дъски и елементи от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени.

"Преди зимния сезон взехме всички необходими мерки. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го направили. Оформихме висока пясъчна стена по цялото протежение на плажа с цел спиране на морските вълни и запазване целостта на пясъчната ивица. Но бурята, която се разрази през миналата нощ беше много силна, дори и в момента вълните са с височина 4-5 метра", посочи наемателят на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов.

По думите му трябва да се отделят много средства и труд за възстановяването на плажната ивица от зимната буря преди началото на летния сезон.

Отстраняването на щетите ще започне веднага, след като вятъра утихне и водата се отдръпне.

Подобна бе гледката и на близкия северния плаж в курорта Слънчев бряг. Морската вода е отнесла почти половината от ивицата по протежението й. На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея.

От природната стихия са изпотрошени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени.

Цялата крайбрежна ивица е затрупана от купища отпадъци, сред които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Тука май се исказват предимно хора които цяла година се чудят как да си платят парното и милеят за времето на комунизма когато нямаха този проблем .
29
0
 
15
 
! Отговори
Цунами Оня преди 6 години
Плажът си е плаж - пясъчна ивица, която не е константа и морето коригира всеки сезон, всяка година. Плажът НЕ Е СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА! Поет е казал, че плажът е целувката на морето с брега, но на снимките се виждат едни напомпани със силикон джуки, които морето яростно блъска....Що щат тия прогимнази на плажа, а?Лакомия!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко,че вълните не са отишли и по навътре ,че освен незаконните заведения да измете и всички тия хотели и хотелчета. Малко да поразчисти от целия този бетон
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безумието бе възнаградено!
26
0
 
1
 
! Отговори
До36 преди 6 години
Виж си минусите ***.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите хора са каза ли. БОГ бави ала не забравя! За всичко си има място и време. Някои си мислят че ще останат не наказани. Няма такива които ще минат през Божието решето. Много е ситно! Всеки ще си плати за дявалуците рано или късно. Вече се започна това е само началото!
24
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички исказали се по въпроса , звучите като бедни жалки неудачници ! Дори морето да събори всичко , тези които са построили хотелите ще направят нови , по хубави . А вие утре ще бъдете още по гладни въшки , ще се хапете и ще злобеете , хаха .
23
2
 
28
 
! Отговори
Евала преди 6 години
Българските закони не работят,ама природните закони си действат.Дай боже по-големи вълни.Амин!
22
1
 
28
 
! Отговори
i'm преди 6 години
За плажовете ясно...Хотелите, хотелите как са е въпроса? Надявам се морето да си ги приватизира, та да се приключи тая дивотия!
21
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващия път целия Сл бряг да си вземе морето
20
0
 
44
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Хотелите и в Италия и Гърция и Испания че дори и в Тунис са далеко от брега на морето! Има каменни валове и бетонни...в Бг ще се борят срещу вълните с пясъчни насипи?! Така е...алчност за печалба съсипва и природа и бряг! Имаше преди 20 години паркове край морето в Слънчев бряг.сега е бетонен блок до бетонен блок. Няма я зеленината а вечер..чалга музика! Ужас.ще се изтеглят чужденците и са ги видим бг .бизнесмени. как ще се оправят?!
19
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милите мамули откъде да знаят, че не се строи на поне 100 метра от морето.
18
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, ако вълните бяха 4-5 м, сега щяхме да имаме двствено крайбрежие, а ханаджийте щяха да реват с едри сълзи. За съжаление, вълните бяха само 1.5-2 м, но ще дочакаме Голямата Буря.Да наринеш пясъчен насип и да очакваш да пази бараката ти на плажа, може да го направи само дълбоко вярващ еднокнижник или пълен ***. Ханджийте не са вярващи.Морето безгрижно разрушава каменни вълноломи, а очакват да го спре пясъчно замъче на брега.На Физиката не й пука дали знаеш законите й- просто кара наред.
17
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лошо.И без това е презастроено.Мутрите в България изпраха парите и направиха черноморието ни на нищо.
16
1
 
53
 
! Отговори
Да преди 6 години
Надявам се онзи мутренски хотел в южния край на Слънчев бряг който е съвсем върху плажа, морето не само да го наводни ами въобще да го срине.
15
2
 
41
 
! Отговори
доволен преди 6 години
Много добра новина, дано вълните да подкопаят и основите та да рухнат стотина мутренски строежа.
14
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Морето е стигнало до хотелите, а хотелите са навряни в Морето!Селските тарикати, ефиместично наречени "български бизнесмени" научават по трудния и скъп начин, че плажовете не са солидна структура, а променят формата и размерите си под влиянието на вятъра и вълните (които всъщност и ги създават).Хайде сега, ханджийте, бегом при тези на които дадохте парите за да си построите бараките на плажа да ви правят ресто...Между другото: бетон намокрен с морска вода не изсъхва с години. Физика...
13
0
 
30
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ах моретоах моретовзема-дава,милионериот ДС-тоги направи.
12
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този плаж и без това е недостъпен за нормалните хора. Освен че е 20 метра широк максимум. Никаква загуба.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в това щесе къпем е затова няма да стъпя наемам си хотел с басеин за четри дни ще си пия кафето и ще се наслаждавам на басеина