Села без ток и блокирани пътища край Стара Загора и Русе

Учениците в двата града са във ваканция заради лошото време
27 фев 2018 12:15, Красимир Ангелов
7
Села без ток и блокирани пътища край Стара Загора и Русе
Снимка: БТА

Девет села са без ток в Старозагорска област, от които шест в Община Раднево, три в Община Стара Загора, както и Индустриалната зона, съобщи областният управител Гергана Микова пред БТА.

Екипи на ЕВН работят по възстановяване на елекрозахранването.

Пътят Мъглиж-Николаево, част от подбалканския път София- Бургас, остава затворен заради снегонавявания, почистващата техника пробива близо 2-метровите преспи, въпреки силният вятър в Подбалкана.

Проходът на Републиката вече е отворен за тежките камиони над 12 тона, очаква се да бъдат пропуснати за придвижване ТИР-овете, които бяха спрени на временните паркинги в Старозагорско.

Силен сняг обаче вали на прохода Шипка, където на места са образувани 2-метрови преспи. Движението е при зимни условия, шофьорите да пътуват с повишено внимание, препоръчват от Областно пътно управление.

В 6 от 11 общини в областта, включително и в град Стара Загора, днес и утре няма да има учебни занятия.

Тежка остава обстановката и в друг от най-големите областни градове – Русе. Частично бедствено положение е наложено в община Сливо поле, а в община Борово са в готовност да го обявят, съобщи заместник-областният управител на Русе Валентин Колев.

Електрозахранване няма частично в град Сливо поле, както и в село Ряхово. В останалите населени места от областта има ток и вода.

Затворени за движение са всички главни пътища от Русе за Силистра, Разград и Бяла. Последният е ограничен временно за почистване.

Третокласната пътна мрежа в областта е затворена от снощи за всички превозни средства. ГКПП "Дунав мост" е почистен и отворен.

През нощта е имало закъсали превозни средства край Бъзън - по пътя Русе-Разград, и по пътя Русе - Николово. Екипи на противопожарната служба са евакуирали пътниците.

В областта са затворени много училища. До 1 март включително в четирите учебни заведения в община Ценово няма да има занятия. Днес и утре ще бъдат неучебни за учениците от училищата в община Две могили.

Във връзка с усложнената зимна метеорологична обстановка през нощта днес се отменят всички учебни занятия на територията на град Русе и на цялата община. Четири учебни заведения ще останат затворени и в община Иваново.

От хидрометеорологичната станция в града информираха, че се е образувала 29 см снежна покривка. Скоростта на вятъра тази сутрин е 30 км/час, а температурата на въздуха е минус 9,1 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Трудовакъ преди 6 години
Тези, които не знаят, да се поинтересуват за Великата зима на 1953 г.-1954 г., когато река Дунав е била замръзнала за 73 дни, а от крайречните селища хората с каруци са ходили в Румъния. Не е имало паника, не е имало истерия. Най-тежко е било положението в Силистра, която е била напълно откъсната от останалата част на страната, били са прекъснати и ж.п. връзките, хората са секли от парковете дърва за огрев. Не разбирам защо сега се вдига такава олелия. Като е студено, грейте се до кюмбето...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русе преди няколко часа спря да вали. Не беше просто нормален снеговалеж, а снежна виелица със силен вятър още от неделя следобяд. Снежинките се движеха хоризонтално с голяма скорост, а не вертикално надолу.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
помня времето, в което покрай шосетата на бг имаше едни съоръжения,които спираха навяванията. .........
1
3
 
9
 
! Отговори
81982 преди 6 години
При 20 см снежна покривка обявяваме бедствено положение, блокираме, даваме ваканция наа учениците! Ама някой наистина ни е сменил чипа и вече се изживяваме като жители на тропиците и субтропиците! Достатъчно е да се помисти снегът. По тези места еоткрито и нищо извънледно няма във вятъра. Много по0 -9 енормалната температура за февруари в нашата страна. Най-добре е да дойдем на себе си и да спрем да ***. Кметовете да си свършат раотата по почистването и ИЗВОЗВАНЕТО НА СНЕГА.