Спасиха болно дете от закъсал автомобил

Зимата се вихри: Най-тежко в Добрич, Русе, Разград...
28 фев 2018 15:40, Красимир Ангелов
2
Спасиха болно дете от закъсал автомобил
Снимка: БТА

Само за първата половина от деня спасителните екипи на пожарната са реагирали на 100 сигнала за произшествия, от които 21 пожара и 79 спасителни дейности, съобщава МВР.

Всеки пети сигнал – общо 22, идва от района на Бургас, където е имало закъсали автобуси на градския транспорт. Освен това е евакуирано болно дете от затънал в преспите автомобил. Транспортирана е жена за хемодиализа от с. Козичино до болницата в Несебър.

Още по темата

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по магистрала "Тракия" в участъка Ямбол - Бургас.

Редица сигнали за закъсали имало и около Русе. Там болни на хемодиализа също са транспортирани до болница.

Изтеглен е автобус, аварирал в района на изхода на с. Средец край Горна Оряховица.

Подбалканският път София - Бургас е затворен в отсечката от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Камиони не се движдат по пътя от Твърдица до Бургас.

Дунав мост при Русе е затворен за камиони над 12 т поради усложнените метеорологични условия в Румъния. Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е спряно движението камиони над 12 тона по пътя Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

В региона на Добрич заради силния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно движението на всички превозни средства по пътя Дуранкулак - Варна.

Близо 1500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия, отчитат от АПИ.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин" и "Марица".

От МВР апелират шофьорите да не предприемат пътуване в Северозточна България и Бургаска област, освен ако не е крайно наложително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари