Ученици от великотърновско село останаха на пътя

Автобусът, превозвал децата, закъса в снежните преспи
28 фев 2018 12:55,
10
Ученици от великотърновско село останаха на пътя
Снимка: Bulfoto, архив

Ученически автобус е аварирал тази сутрин в района на с. Стрелец, съобщиха от полицията във Велико Търново.

Служители от група Спасителни дейности ще окажат съдействие, представители на БЧК ще доставят на децата топли напитки, пише "24 часа".

И днес остава забраната за тежкотоварни автомобили над 12 тона по направление Велико Търново - Русе.

Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Вързулица - Алеково - Козловец - Царевец - Свищов.

На територията на областта няма въведени други забрани и ограничения, както няма и затворени пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4В 1 село има 15 деца, в съседното село има 15 деца, в другото има 20 деца- от 3-4-5 села се събират деца за 1 училище. И децата ще пътуват най- много 5-10 минути. Да, ама не! Училището е закрито и всички тия деца се изпращат в още по- далечно село или в града, да попълват полупразните паралелки в градските училища. И децата пътуват на по- големи разстояния.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаЕто, че не сте наясно с нещата в системата. Във Варна в града не учат, заради отсъстващите ученици от селата. В градските училища учат ученици от закритите селски училища. Не може да провеждат занятия, когато отсъстват учениците от селата.А пост 7 е поредния неадекватен коментатор.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Габровска и В. Търновска област повече от половината села са с по 5 до 60 жители, като няма нито едно дете там. Доста села има в които най-младият жител е на 65 г.,а не са малко и необитаемите села. Училищата там са ненужни.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами затворете училищата по селата, пък после ако искате освен чай им носете и ром на децата , да ги стоплите. и без това с толкова учене и пилеене по пътищата най-много селски алкохолици да станат, много много няма да ги преучите...........май ще е добре, да спрете парното на онези мързеливци от МОН,дето само имитират работа.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината не е в кмета. Кой закри училищата и "качи" децата на автобусите? Какво дирят тия деца всеки ден по пътищата?Добре, че няма зими както преди години. Да започне да вали още ноември и да заледи до април. И ще пътуват сутрин и вечер по заледените пътища. Кой ще разчиства при навявания и постоянен снеговалеж по затънтените села? В Бг няма такава поддръжка на пътищата както в ЕС или САЩ. И никога не е имало. Обаче тия от МОН не ги интересува, купуват автобус, шофьор и до там.