Заради снежна виелица: Затвориха "Хемус" край Варна

В цялата област има въведени ограничения за движение
28 фев 2018 14:55,
9
Заради снежна виелица: Затвориха "Хемус" край Варна
Снимка: архив "Булфото"

Снежна виелица затвори магистрала "Хемус" край Варна. Движението на всякакви видове моторни превозни средства е забранено и в двете посоки между морската столица и Каспичан.

По-рано днес заради лошото време бе затворена и магистрала "Тракия" в участъка от Бургас до Ямбол.

Заради лошите метеорологични условия във Варненска област са въведени редица ограничения за движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Още по темата

Забранено е движението на моторни превозни средства над 12 тона по пътя Старо Оряхово - Обзор и по пътя Варна - Добрич.

За всички МПС-та е спряно преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево.

В град Аксаково е обявено бедствено положение. Усложнена остава обстановката в цялата област.

От МВР призовават шофьорите: Не предприемайте пътуване в областта, както и в Североизточна България и Бургаска област, ако това не е наложително. При възникнала необходимост  тръгвайте на път със заредени резервоари на автомобилите, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги на разположение.

Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 6,То цената на винетката няма много общо с метеорологичните условия особено зимните. Който не е живял в Севернаизточна България, той не знае за какво иде реч. То да не става дума да улавяме снежинките у въздуха!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 Стига си дрънкал глупости. Виж днес в Лондон, на какво им маза магистралата . Дето 10 пъти по-малко сняг има и вятър. Тука в севера снегонавяването става за минути , не може да се чисти 24часа . Ти ли ще го плащаш с твоята смешна витнеткаа от 100 лв.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за Хемус, ама Тракия беше много зле днес. Пътувах от Костенец до София 2/3 - ти от пътя не беше чистен въобще. Плащаме винетки, данъци застраховки, акцизи за горива, уж човешкия живот е важен, а не могат една магистрала да изчистят. Дано да има наказани за това, че пак някой не си е свършил работата.
2
7
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
А от кого е предизвикана тази виелица...от Борисов! И така драги ми Буратино, какво казваш:"Борисов е виновен за затварянето на Хемус!"?!
1
14
 
8
 
! Отговори
Да загасим лампите преди 6 години
Така е в Гробария!!!!!!