Заради студа: Товарна композиция на косъм от катастрофа

Реакцията на машинист и диспечери предотвратила инцидента
1 мар 2018 15:20, Анисия Иванова
2
Заради студа: Товарна композиция на косъм от катастрофа
Снимка: архив Reuters

Ниските температури наложиха аварийно спиране на товарна композиция, съобщиха от БДЖ.

Тази сутрин в 05.57 ч. локомотивният машинист на товарна композиция с въглища, тръгваща от гара Вакарел в 05.50 ч., уведомява дежурния ръководител движение на гара Елин Пелин, че трудно овладява скоростта на влака.

Незабавно са алармирани влаковият и старшият диспечер в София.

Влакът е насочен към гара Казичене по път 2 (по правата) на закритото за ремонт междугарие Елин Пелин – Казичене.  Своевременно са спуснати бариерите на прелез Верила в участъка, след който машинистът успява да спре влака.

Бързата и адекватна реакция на машиниста, дежурния ръководител движение и влаковите диспечери е осигурила безопасността на движението на влаковете в района и е предотвратила евентуална възможност за инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
12
 
! Отговори
Възхищение преди 6 години
Браво на машиниста! Хич не е лесна тази работа. Имам познат машинист, който едва се съвзе от "срещата" с една самоубийца на релсите.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се получава когато замръзне въздуха в маркучите. Цялата композиция остава без спирачки. Работил съм 20 години в БДЖ-то но такива ситуации не е имало щото преди да се пусне композицията се проверява всичко без изключение. Правят се проби и ако се установи замръзнал маркуч веднага се размразява. Ама в днешният капитализъм кой ще ти грее вода и да размразява да не са луди? Капиталиста гледа мангизите а не безопасноста. Добре че колегата е усетил и е предупредл иначе можеше да стане мазало!