Протести в София и Пловдив: Подкрепата за лекаря, убил крадец, расте

Утре държавното обвинение трябва да се произнесе за съдбата на д-р Димитров
Обновена: 5 мар 2018 20:04 | 5 мар 2018 18:44,
122
Протести в София и Пловдив: Подкрепата за лекаря, убил крадец, расте
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Подкрепата за лекаря, застрелял крадец в дома си нараства.

След двудневни протести в Пловдив, софиянци също излязоха на улицата с искане за освобождаване на задържания лека Иван Димитров. Той бе арестуван, защото уби крадец, влязъл в дома му. Убитият е известният с богато крими досие Жоро Джавизов-Плъха.

В Пловдив протестът започна по обяд пред сградата на второ РПУ, а оттам хората се отправиха на шествие към сградата на прокуратурата.

Близки, приятели и възмутени граждани, които се включиха в протеста, искаха да попитат с какви мотиви вече 48 часа д-р Димитров продължава да бъде в ареста, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Към недоволните граждани се присъединиха таксиметрови шофьори и симпатизанти на двата големи пловдивски футболни отбора "Ботев" и "Локомотив".

В София протестът, организиран в социалните мрежи от мото клан "Велика България" продължава. Събралите се хора блокираха кръстовището пред Съдебната палата в столицата и поискаха при тях да дойде главният прокурор Сотир Цацаров, който да нареди освобождаването на д-р Димитров.

Според събралите се хора всеки на негово място би направил същото. Именно заради това гражданите са организирали и подписка, в която до началото на днешния ден имаше над 11 хиляди подписа.

С нея те искат случаи като този да бъдат разглеждани като такива, в които човек се отбранява.

Протестиращите направиха шествие по бул. "Витоша", след това се завърнаха пред Съдебната палата и изразиха желанието си д-р Димитров да бъде освободен.

По случая е назначена ДНК експертиза, а също тройно съдебно-медицинска и химическа експертиза, която трябва да установи дали по ръцете на д-р Иван Димитров има барут.

Въпросът, който ще реши до голяма степен изхода на този случай обаче е дали смъртта на Жоро Плъха е настъпила в апартамента или е стреляно по него извън жилището.

Утре изтичат 72-та часа за предварително задържане и държавното обвинение трябва да се произнесе дали ще поиска постоянно задържане за д-р Димитров или ще го пусне на свобода.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Стела преди 6 години
Освен да му направя обяд и да му ръкопляскам, че ми е дошъл на крака негова милост да ми краде ли, амииии аджеба няма как да стане тая. По-добре да лежа в затвора, отколкото да го оставя да ме ограби и убие, защото така може и други хора, както и домовете им да пострадат покрай крадеца.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В НК да пишат разни случайно подбрани и събрани депутати каквото си щат! Всеки нормален човек, включително и Цацарюгин и Герберюгин и Бесеперюгина и Патриотарски, не обича плъхове да нахлуват в имота му среднощ и по всяко време.И е готов не при неизбежна отбрана, а от цивилизационна необходимост да отстреля превантивно за пример и назидание всеки плъх, дръзнал да мърси скъпото му имущество!
92
0
 
11
 
! Отговори
ЖОРО преди 6 години
Ако влезнат в дома на ЦАЦАРОВ, КАФЕ ЛИ ЩЕ ИМ НАПРАВИ, или само за един ден неговите съратници от ГЕРБ ще променят закона, за да го оправдаят.Но нали става въпрос за един обикновен гражданин, на кой му ПУКА.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе ... Човек бил плъха. Не е човек, а е плъх. Държавата, щеше да е много по-хубаво и спокойно място, ако плъховете ги екзекутирахме.Моето имущество дали е по важно от плъха ?
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, дайте с техните методи, да действаме. Нека съберем парички и да ги дадем на съдията, да оневини нашия човек !
89
5
 
2
 
! Отговори
Студио "Х" преди 6 години
до СиднейТи видимо си забравил бг гена на границата ни и тъй разсъждаваш-правилно ,но тук у нас още върлува родово-общинския строй ,а не цивилизацията . Иначе със съгласена с Вас и бих добавил ,че той дори и не извиква полиция нито веднага ,нито на сутринта ,нито е споделил със съпругата си ,че е убил човек ,а сутрината си отива споко на работа . Това означава ,че този доктор утре може да застреля някой от рИвящите тук на магистралата ,че го е засякъл ,но те затова не мислят-главното е Ураа ...
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам БХК да номинира посмъртно Плъха за личност на годината.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОзначава!!!!!!!!!!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи си пълен *** и продажник!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Неща убийциСправедливо за ромската ***, която коли и беси?!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До oт CиднeйAв$тpaлияинЪче?!Купуваш си нелегално оръжие, за да спасяваш семейството си от незаконната държава, *** глупав!!!!!
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Крайно време беше да се събудим.
82
0
 
8
 
! Отговори
Бойчо преди 6 години
Не сме сами!!! Либийците не са.Иван Димитров е много достоен лекар, но полицията е проблем за държавата.
81
1
 
19
 
! Отговори
Бонго преди 6 години
Абе какво стана с онзи министър, дето уби детето си с моторна шейна? Задържаха ли го поне за 24 часа, повдигнаха ли му обвинение за непредумишлено убийство? Изобщо нещо чува ли се? Риторични въпроси, разбира се.
80
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 6 години
До 1...или защото няма нищо съдържателно в тях!
79
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
До МРАВКАЗащото са неудобни!
78
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВТя жена му може и да е доволна! Проблема са децата!
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дежурният прокурор е извън България. Така е празници, свободни дни и много свободни пари. Колко ли са го изръсили съдиите Плъха? Но така е, за свободата се плаща.
76
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До oт CиднeйAв$тpaлияДо някъде си прав, но да попитам, с тази "грамотност" какво работиш в Австралия?
75
21
 
6
 
! Отговори
oт CиднeйAв$тpaлия преди 6 години
Купуваш незаконо пистолет за да убиваш, за какво инъче? Да поливаш цветята ли? застрелваш човек и дори не си правиш труда да викнеш бърза помощ.да го спасят ако е възможно, чак на сутринта уведомяваш полицията когато човека е мъртъв. И съвсем не си престъпник по никой закон. В нормалните държави пробвай да притежаваш нелегално оръжие и застреляй някой, пък после се оправдавай с каквито искаш обстоятелства. И мен са ме обирали, но не купувам нелегално оръжие за да убивам хора без значение кви са