В София до 6°, в югозападните райони до цели 13°

Към средата на седмицата ще дойде пролетта
Обновена: 5 мар 2018 08:41 | 5 мар 2018 08:25, Камелия Цветанова
2

Към този момент снежната покривка в страната се е почти стопила. Минималните градуси за деня ще бъдат от порядъка на -8, а максималните до 8.

Максималните температури ще са от 2°-3° в Северозападна България, до 12°-13° в югозападните райони, за София – около 6°.

В следобедните часове се очаква дъжд в Югозападна България, а до полунощ ще завали навсякъде. Не е изключено там, където е студено, да се образуват поледици.

Това отбеляза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев в студиото на "България сутрин". Той припомни, че предупреждението на места в страната за наводнения все още е в сила.

"Дебела снежна покривка, съчетана със сравнително бързо затопляне и непрестанни валежи – тази ситуация ще се запази още 1-2 дни. Поради това, почвата не може да попие повече и всеки валеж се влива директно в реките. До края на седмицата има потенциална опасност от преливания на реките", предупреди климатологът.

За успокоение Матев посочи, че през втората половина от седмицата се очаква стабилизиране на времето.

"През следващите дни условията за валежи ще стават все по-неблагоприятни. Към средата на седмицата пролетта идва. През уикенда времето ще бъде предимно пролетно – на доста места температурите ще достигнат до 20 градуса", прогнозира той.

В понеделник облачността над страната ще е значителна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Мин.Праз. преди 6 години
Пролетта я нямаше само 2-3 дни от октомври до сега. Тя няма да ДОЙДЕ,а ще се върне.
1
0
 
4
 
! Отговори
Оби Уан преди 6 години
СЕ Е ПОЧТИ СТОПЛИЛА?! .... Йода ли е писал тая неграмотна статия?