Заради топенето на снега: Къща се срути в Кюстендилско

Гредите на издържали и 100-годишната сграда рухнала
5 мар 2018 18:28,
4
Заради топенето на снега: Къща се срути в Кюстендилско
Снимка: архив "Булфото"

Къща се е срутила в центъра на кюстендилското село Друмохар заради обилното снеготопопене след последните валежи. Пострадали няма, съобщи БНР.

Къщата е над 100-годишна. Наследниците й не живеят в селото, а са в София и на гурбет в Италия.

След снегонавяванията и разтапянето на снега в последните дни, гредите не издържали и къщата рухнала снощи около 18 часа на самия третокласен път за съседното село Ваксево.

Изпратена е тежка техника и група от общината. Платното е разчистено и движението вече е възстановено. Участъкът е свлачищен.

От години от общината пишат писма и подават сигнали да се укрепи теренът, но средства не се планират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
христо преди 6 години
знам я тази къща,наистина е стара и участъка е свлачищен.отгоре като тръгне вода всичко минава през основите,а по надолу е раката която е вече в пъти по-малка.година след година и то се насъбира и в такъв момент всичко свършва.а в селото преди години се заселиха около 15-на английски семейства.местноста е много красива,но отсичането на буковите гори по нагоре след село ваксево съсипаха природата
3
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Къщата си е просто къща и най-вероятно си е свършила работата и някой си е отгледал децата в нея. Децата са решили да си търсят щастието другаде, което си е и тяхно право.
2
4
 
8
 
! Отговори
Joe преди 6 години
До коментар 1. Личи си,че си кореняк селянин.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къща остане ли без стапани се разпада! Стопаните са се пресели ли и са забравили за бащинията. Забрави ли са че са селяни и са стана ли гражданье! Поне да бяха дошли веднъж в годината да я постегнат. Да не са луди? Да си дават парите за някаква бащиния? Забрави ли са откъде са тръгнали и сега сигурно се надуват че са гражданье? Селянина може да го изкараш от селото! Но селото неможе да го изкараш от селянина.