Раненото близначе от Пловдив излезе от комата

Детето обаче остава под лекарско наблюдение
Обновена: 6 мар 2018 13:54 | 6 мар 2018 13:52, Петя Славова
1
Раненото близначе от Пловдив излезе от комата
Снимка: архив, Булфото

Тригодишното дете, което пострада в леглото си от паднал върху него тежък предмет в Пловдив, е излязло от кома, съобщава Надя Танева, директор на дирекция Социално подпомагане-Пловдив, предаде "Фокус".

Още по темата

Случаят стана известен след като в края на февруари 3-годишните близнаци бяха приети в болница в тежко състояние. Тяхната 38-годишна майка бе арестувана, след което пусната. Към момента обвинение не й е повдигнато.

Едно от децата бе прието със счупен череп и хематом. Лекарите му направиха животоспасяваща операция. Също така стана ясно, че децата са недохранени и тежат по 9 кг.

По данни на майката момченцето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент, поставен на стената.

Засега лекарите уверяват, че няма риск за живота и здравето му. Детето ще остане под лекарско наблюдение.

Другото от близнаците е в добро здравословно състояние и ще бъде изписано тази седмица. То ще бъде настанено в Социален център с постоянна медицинска грижа. Бабата придружава децата в болницата.

Майката на близначетата не ги е посещавала до този момент в болницата, но твърди, че "получава информация от трети лица".

Тя отказа помощта от БЧК, оказва да се регистрира в Бюрото по труда, отказва работа с психолог "защото очаква да се завърне съпругът й от чужбина". Към днешна дата той все още не се е завърнал в България.

За децата са подсигурени дрехи и памперси от "Надежда и домове за децата" - клон България, за което Дирекция социално подпомагане - Пловдив - благодари. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Отказва всякаква помощ освен тази на алкохола.Поредният ***