Ретро коли пламнаха в соцмузея в Пещера

Огънят е засегнал три автомобила, пиано и компютри
10 мар 2018 10:00, Петя Славова
25
Ретро коли пламнаха в соцмузея в Пещера
Снимка: "Монитор"

Пожар е горя в ретромузея в Пещера, като пламъците са засегнали 3 автомобила, старо пиано и компютърна техника. Благодарение на бързата намеса на огнеборците от родопското градче са спасени останалите експонати в музея. Сигналът за пожара е получен в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пещера в 20,50 ч. в четвъртък, пише "Монитор".

Музеят се намира в стария киносалон до заведението "Хийт", където преди 2 години братята Динко и Евелин Кушеви събраха ценни предмети от епохата на социализма. Най-многобройни са експонатите от стари автомобили, сред които има "Чайка", "Трабант", "ЗАЗ", "Рено Болгар" и други, както и грамофони, прахосмукачки, ретротелефонни апарати и радиоапарати и телевизори.

Незабавно към мястото са насочени дежурните огнеборци с два противопожарни автомобила. Около 23 часа пожарът бил напълно изгасен. Спасени са намиращите се вътре стотици експонати от различен вид.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районното управление на МВР в Пещера, изясняват се щетите причинени от пожара, както и причините за неговото възникване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива "експонати" огън да ги гори!
14
8
 
20
 
! Отговори
фейк преди 6 години
Гледам снимката. Много добре са боядисани. Навремето нямаше такива бои.Този музей е фейк.
13
1
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен10"Не можем да се сравняваме, защото само тук има такава мало умна русофилия."...Не знаех, че Баце, който ни управлява еднолично почти 10 години , послушното пуделче, на всеки, който го пожелае от запад, е русофил.Благодаря, че ми отвори очите!!! А аз мислех до сега, че той само спира изгодни проекти за страната ни, само щом ни намекнат за това, а ако не е разбрал-пращат му я посланник, я конгресмен, или просто го привикват някъде да му набият правилната линия в главата.
12
11
 
21
 
! Отговори
не се търсят преди 6 години
Явно някой се е набутал да ги купи и сега се чуди как да се отърве.Този музей вероятно е нещо като гараж за крадени коли.
11
1
 
18
 
! Отговори
русофиристия преди 6 години
Ако някой се пробва да прави метани като Сидорович в Румъния ще го убият с камъни.Затова ще ни надминат, а хората в Добруджа ще се правят на Румънци.
10
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗлобариНе можем да се сравняваме дори с бивши соц. държави като Румъния или Чехия .-----------------Не можем да се сравняваме, защото само тук има такава мало умна русофилия.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има разлика - пламнали и запалени.
8
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...събраха ценни предмети от епохата на социализма. Най-многобройни са експонатите от стари автомобили, сред които има "Чайка", "Трабант", "ЗАЗ", "Рено Болгар" и други, както и грамофони, прахосмукачки, ретротелефонни апарати и радиоапарати и телевизори..."с една дума "битпазар"!
7
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това въздишане по соца идва в повече на хора , които имат убити в семействата си от БКП. Явно някой е превъртял и е драснал кибрита.
6
5
 
33
 
! Отговори
Злобари преди 6 години
Тази голяма ЗАВИСТ и ЗЛОБА ,която имаме българите в изобилие ни държи на дъното . Да имахме наше производство , да се присмива ме . Не можем да се сравняваме дори с бивши соц. държави като Румъния или Чехия .
5
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЛАМНАЛИ СА ЩОТО ИМА ЗАСТРАХОВКА А МУЗЕЯ СИГУРНО ВЕЧЕ Е ПРЕД ФАЛИТ :D
4
28
 
29
 
! Отговори
има ли такъв преди 6 години
Кой ли издържа този музей?Аз не бих си купил билет да вляза.
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да не чувам и дума против трабантчето. едно време само за него успях да събера пари, чаках го 6 месеца и след това си беше голямо щастие да си го карам. всички колеги ми се смееха на "кашончето", ама сутрин те загряваха по 15 мин. а аз палех и карах .
2
2
 
38
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Охраната на ТАТО къде е бил.Защо не е вардил музея?
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отиват в местна организация на въртоглавите и търсят най-въртоглавият - той е?