След 30 години хората ще умират от банални болести!

Причината - прекалената употреба на антибиотици
10 мар 2018 10:45, Петя Славова
22
След 30 години хората ще умират от банални болести!
Снимка: Pixabay

Расте списъкът на резистентните микроби, нечувствителни към препарати, които преди това са ги убивали лесно. Това се дължи на прекалената употреба на антибиотици, предупреждава проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, национален консултант по микробиология.

Лекарите масово лекуват с антибиотици не само тежки пневмонии и инфекции, а и банални болести, идва времето да платим цената, казва той и посочва, че споре британски учени в средата на 21-ви век милиони хора в ЕС ще умират от банални инфекции, ако причинителите им са станали резистентни.

Към този факт трябва да се прибави и рекордното използване в ЕС на антибиотици при животните.

Освен това България най-много от целия Евросъюз употребява цефалоспорини от 3-а генерация и най-малко пеницилини, въпреки чете са 100 процента ефективни срещу някои патогени, посочва още експертът пред "24 часа".
 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
43
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 2 години
В резултат на съвременната медицина и провежданата от нея ваксинация, човечеството вече е мъртав биологичен вид, с изключение на няколко "диви" племена. Понастоящем, нашият живот се крепи единствено на ваксините. Проблемът е, че в имунизационния календар на децата, вече няма пролука за поставяне на ваксини за новите болести.
Човешкият организъм е една сложна система с големи възможности за саморегулиране, но за беда, ние непрекъснато нарушаваме баланса и се осланяме на фармацевтичната промишленост на която всъщност сме крайното звено.
18
0
 
40
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Тъпо парче си ти. Колкото повече се ползват антибиоитиците за щяло и не щяло, толкова повече възможности и съответно по- бързо микробите се учат да се адаптират към тях.
П.П. Не съм номер 14
17
9
 
37
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
ти си тъпо парче, и цял живот да не пиеш антибиотици все тая - бактериите са тези които са резистентни на антибиотици НЕ ТИ - умераш защото немогат да ги убият, аман от лаици!!
16
1
 
42
 
! Отговори
Модерни преди 2 години
Що, какво им беше на модерните болести, дето умираха хората от тях, че да минаваме пак на баналните ...
15
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според друга ваша статия щаха да са безсмъртни вече по това време... Скоро не сте побеждавали и рака...
14
3
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
МОЯТ ЛИЧЕН ЛЕКАР НЕ Е ДОВОЛЕН, ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ВЗЕМАМ АНТИБИОТИЦИ А ТЪРСЯ АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ. ПО ПРИНЦИП ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО АКО ЖИВЕЕШ И СЕ ХРАНИШ ПРАВИЛНО. ДАЛИ ДОКТОРИТЕ И БЯЛАТА МАФИЯ СА ДРУЖКИ??? ЗАПОЧВАМ ДА ВЯРВАМ, ЩОМ ДОКТОРА ТЕ ПРАЩА ТОЧНО В ОПРЕДЕЛЕНА АПТЕКА ДА ПАЗАРУВАШ. КАКВА ЛИ Е КОМИСИОННАТА????
13
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легенди и митове.
12
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9
Аз не пророкувам гледам цифри и факти.Населението на Африка през 1920-та година е било всяка цифра между 220 и 300 млн. Сега доближава 2 милиарда.Имаме 1000%ръст за 90 години.Или 500% зависи коя информация предпочиташ.Ако запазят същият темп на размножаване логично е след 30-40 години да са поне 5 милиарда.А те освен че не забавят ами ускоряват с бясна скорост.Там не са рядкост семейства с по 5-10 жени и 60-70 деца.От един мъжки индивид.
11
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой е казал че антибиотиците са безвредни напоследък даже пият и други хапове с тях защото увреждания стомаха, а какво представлява ваксината това е заразяване с по безвреден щамб на болестта за да се активира имунната система ако не се активира имаме проблем затова ваксината са нож с две остриета,та бъдещето е не в антибиотиците а в настройването имунната система да се бори със заболяването
10
14
 
39
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Глупости.Този пишман професор взима из предвид че ще станем резистентни към сегашните антибиотици но не взима из предвид че след 30 години медицината ще е много по напреднала отколкото е сега.Само си помислете както е било нивото на медицината преди 30 години и ще разберете какво ще е след 30 години.Професорее тая титла по втория начин ли е взе!!!
9
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9

Едва ли ще стане точно така както пророкуваш. В България преди 100 години и българите са имали обикновено по 5-6-7-8 деца а българките са раждали по 10 за да оцелеят 5 но това време е отминало. Просто тези нации за които говориш са на такъв етап от развитието си.
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 30 години хората ще умират от банални болести!

Това го слушам от 50 години насам. Наистина има микроби нечуствителни към днешните антибиотици но такива винаги е имало и ще продължава да има. Лекарите просто са свикнали като приложат антибиотика и пациента да оздравее само че това по някога не се случва и те изпадат в паника и естествено е да намерят и виновния за това прекалената употреба на антибиотици.
Добре е да се излекуваш без антибиотици, но лошота е че не винаги е възможно.
7
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние не пием чак толкова антибиотици, колкото хапваме от пилешкото и свинското.
6
6
 
37
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Reshenieto e prosto. Kato vi hvane grip ne polzvaite antibiotici
5
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги един пие, друг плаща. Аз кво съм виновен, че някои лекари са бeзмoзъчни .... и ги мързи да лекуват?
4
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха плащайте си вноските за пенсия и не мрънкайте щели да умрат и без туй не сте нужни на никой и пак ще умрете. Hяма да се учудя ако ви предписват правилните хапчета да се гътнете 1 година преди пенсия.
3
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След около 30 год оцелелите от голямата световна война разразила се заради свършека на петрола ще излязат от пустинята и ще кажат. Глейте го тоя как умря от прекалена употреба на много антибиотици.
2
5
 
37
 
! Отговори
отец Дамаскин преди 2 години
Моля ви оправете си заглавието,буквичката Б в болестите е излишна.
1
1
 
71
 
! Отговори
Sigoturi Nakura преди 2 години
в едно друго изследване пък казаха, че ще сме безсмъртни, оди разбери...