Ангелкова: Над 400 хил. руснаци имат втори дом у нас

Русия е сред петте страни, които изпращат най-много туристи
11 мар 2018 14:45, Анисия Иванова
95
Ангелкова: Над 400 хил. руснаци имат втори дом у нас
Снимка: Булфото, архив

Русия е генериращ пазар за България и е сред петте страни, които изпращат най-много туристи у нас. През 2017 г. близо 558 хиляди руснаци са предпочели страната ни за почивка и пътешествия, а над 400 хиляди граждани на Руската федерация имат втори дом в България, заяви Николина Ангелкова.

Българският министър на туризма бе удостоена с награда за професионално партньорство на международното изложение "Интурмаркет" в Москва, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

България е сред десетте най-предпочитани за почивка от руските туристи държави и затвърждава сред тях облика си на семейна дестинация.

Туроператори от федерацията, които работят на пазара в България, информират за повишение към момента с 15-20 процента на търсенето за лято 2018 г. в сравнение март миналата година, се казва в съобщението. 

"Интурмаркет" е сред най-големите международни борси за професионални туроператори. Тази година в нея участват повече от 1400 изложителя от над 130 държави, както и руските региони и национални туристически представителства.

По неокончателни данни тридневният форум от 10 до 12 март ще бъде посетен от над 74 хиляди души. България представя на националния си щанд разнообразни възможности за морски, културноисторически, балнеоложки, спа и здравословен туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
15
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Взаимоотношенията ни с Русия трябва да се развиват. Като близки народи е естествено контактите ни да се множат.
36
19
 
8
 
! Отговори
БОКО преди 6 години
ТОВА Е РУСКА ОКУПАЦИЯ--ЛЕКА ПОЛЕКА ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ--ЩЕ СЕ ОБАДЯ НА НАШИЯ ЧОВЕК В АМЕРИКА ДА НИ ЗАЩИТИ..ДА НАЛОЖИ САНКЦИИ НА ТЕЗИ РУСНАЦИ--КАКВО САМО ИМОТИ СИ ВЗИМАТ В БЪЛГАРИЯ.УЖАС--ДА НИ ПРАТИ АМЕРИКАНЦИ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ ТУК...
35
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко Хамериканци почиват у нас и харчат пари? И колко копуват недеижими имоти?
34
3
 
14
 
! Отговори
Tъпи преди 6 години
Хубаво е че ще има руски туристи ,но е срамно да се вижда разпилени *** по плажовете ,безброй фасове ,лошо отношение към туристите от спасители,по- модерни исвободни паркове на някои места ,разхождащи полиция (не само да седят в автомобилите в Приморско ) и др.
33
7
 
25
 
! Отговори
Надя преди 6 години
По добре руснаци, отколкото турци. Знаете ли в североизточна България какъв ужас е от тях?
32
1
 
29
 
! Отговори
гого преди 6 години
ами направете така, че българина да купува а не да седи на бариерата на тез нови жилищни комплекси...бедния руснак с кскво купува....
31
9
 
16
 
! Отговори
От морето преди 6 години
А данъците плащат ли си ги?
30
7
 
12
 
! Отговори
Пришълец преди 6 години
Споко ще пренаселим България и ще я възродим , не сме виновни че булгариктанската раса се превърна в *** !
29
7
 
4
 
! Отговори
Комуняга Върлев преди 6 години
Купувайте, да има за национализацията. В РБ купуват путинските и западни ***. Така е било и 1920 - 120 000 белогвардейци е имало в ЦБ. После бай Сталин ги е поразредил малце.
28
2
 
10
 
! Отговори
Роската Страпонджиев преди 6 години
Време е. *** , всички на борба!
27
0
 
17
 
! Отговори
до бай ти ристо преди 6 години
тя знае ами ти не знаеш, 30% от новото строителство е иькупено от руснаци или техни подставени лица, другите 30 са турци, особено в Бургас....
26
5
 
16
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
А сети се момата. Късно, по Росия 1 дадоха точна характеристика на правителството на Бока ага - неблагодарни предатели и ***. Доста точно.
25
22
 
14
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Време е да изгоним тези окупатори че като гости при нас както са гости и на Крим като нищо може да спретнат една анексия...
24
5
 
20
 
! Отговори
Бай Ристо преди 6 години
Абе Ангелякова ти знаеш ли колко е 400 000? То толкова жилища няма в бургас и варна взети заедно.
23
2
 
25
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Тази кобила не спря да препуска около света с нашите пари.
22
2
 
24
 
! Отговори
polvo преди 6 години
По-долу: '' ... по-добре е да дойдат руснаците, вместо бежанци...''. ''Бежанци''??? Привържениците на една ''права'' вяра, на една ''мирна'' ''религия'', които недаконно пресичат границата ни, а после по незнайни [а може би - по съвсем знайни;-)]пътища получават позволение да се заселят тук, са всичко друго, но не и беженци...
21
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Няма как да дойдат американци в постсъветската кoчина. Тука е само за обитатели на руската кoчина. Навремето идваха у нас и се научаваха как се пие чай от пакетчета, научаваха че вместо в устата пакетчето трябва да се сложи в чашата с топла вода. Сега положението горе долу е същото, а блямбоци като конската министърка Ангелакова ни проглушиха ушите с техните руски туристи.
20
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! Тия направо са изкупили Черноморието. Не знаете за какво чудо става дума!
19
4
 
22
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ангеловка, не знам евро ангели ли ще ловиш или руски дяволи, но Путин е разпоредил разпродажба на руските имоти тук и никакви почивки в България докато Симеонов не хване първо родния контрабандист от Ало Ваньо, а после да лови руския Патриарх!
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз продадох 670 декара земя на един руснак :)