Мъжът на починалата родилка в Кърджали: Не беше болна!

Според съпруга Семра е издъхнала по-рано от обявеното
12 мар 2018 13:15,
36
Мъжът на починалата родилка в Кърджали: Не беше болна!
Колаж: Rodopi24

Мъжът на починалата преди дни родилка в кърджалийската болница отрича съпругата му да е била болна.

23-годишната Семра почина рано сутринта на 9 март след като постъпи в лечебното заведение за раждане в деветия месец. Младата жена и съпругът й Раим Хасан се върнали наскоро от Холандия, където живеели, за да се роди детето им в България.

Още по темата

След трагедията от болницата в Кърджали съобщиха, че причината за смъртта на Семра е рядко заболяване, което е предизвикало нетипичен вътрешен кръвоизлив.

"Съпругата ми не беше болна. Правели сме много изследвания", каза Раим, цитиран от rodopi24. Мъжът смята и че жена му е починала по-рано, а не в 6,20 часа, както твърдят от болницата. Според Раим, смъртта е настъпила около 4.00 часа.

"Имайте страх от бога. Казвайте истините. Съпругата ми цяла година е правела изследвания. Нямаше никакви признаци за заболявания. Беше здрава млада жена, на която й предстоеше раждане", категоричен е Раим Хасан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
някой си преди 6 години
Колкото и да е гадно,има смъртност при родилките.Това не е по вина на докторите,стига сте плямпали!Всяка жена като ражда,рискува,нищо,че се води физиологичен процес.И никъде у нас не връщат бременни и родилки.Това,че има такива,които нонстоп лежат по отделенията за щяло и нещяло,е друг въпрос.
25
2
 
0
 
! Отговори
Dddd преди 6 години
Стига злобни глупости-в бг трябва да работиш на трудов договор за да вземеш майчинство,иначе соц.подпомагане е 100лв /месечно за една година и куп условия на които да отговараш(все пак са за бедните).
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте писали глупости. Никъде в ЕС няма да върнат бременна, всъщност в БГ може ако няма осигуровка. И ком. 12, стига с това дълго илюзорно майчинство в България. Може да е 3 месеца из Европа майчинството, но масово си гледат децата поне до 1 г. и нещо и пак си получават пари, просто системата е различна. А после ако иска може да работи почасово, ако ли пък не със заплатата на мъжа ще живеят нормално, ако имат нужда от помощ социалната система също помага. Жалко за тези 2 живота.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13 - СТИГА ГОВОРИХТЕ, БЕЗ НИЩО ДА РАЗБИРАТЕ!!!мислиш си, че трябва да вярваме на твоите глупости!
22
3
 
6
 
! Отговори
каръшка история! преди 6 години
родилката направо е извадила лош късмет. Да си в родилното на 8 март вечерта, в разгара на банкета, това е повече от лош късмет.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да не пиша голословно, сме на второ място по детска смъртност в Европа, след Румъния! Ако имаше статистика за смъртност на родилките, сигурно щяхме да я оглавяваме. Има нещо ужасно гнило в здравеопзването ни по отношение на бременните и предвид демографската катастрофа, просто няма оправдание за ситуацията. Трябва активна държавна политика по отношение на бременните, ражданията, малките деца, сурогатство и осиновявания, ако искаме да има някаква надежда за нацията.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А детенцето поне спасили ли са? Или и това не са направили? Възможно е и да става въпрос за наистина неспасяем случай, но много по-вероятно е да става дума за поредната лекарска немърливост. В България да раждаш е геройство. Ако погледнете статистиката сме на челни места по детска смъртност и смъртност по време на раждане. Е няма как всички тези родилки да са страдали от редки заболявания. Просто в България здравеопазването е такова. Да не ти се налага да го ползваш.
19
2
 
27
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Жалко за близките на момичето. Моите саболезнования...
18
9
 
13
 
! Отговори
13 преди 6 години
СТИГА ГОВОРИХТЕ, БЕЗ НИЩО ДА РАЗБИРАТЕ!!!Сигурна съм, че става въпрос за ДИКС - СИНДРОМ, КОЕТО Е състояние, несъвместимо с живота( започва обилно кървене - едновременно от ВСИЧКИ вътрешни органи- черен дроб, далак, бял дроб, сърцето спира, защото до него - в един момент, не достига кръв).Бог да прости жената, много рядко състояние - при 1 на 100 000 раждания се случва, но...е необратимо!!!
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моя позната преди една година в същата болница беше с единия крак в гроба. Ражда секцио, обаче оплескват нещо вътре, затварят я ..и всичко е точно. Вдига температура, но докторите казват, че е вирус. От там тръгват за Пловдив, където казват, че макс един ден и си е отивала. Органите й били с инфекция.Та така за кърджалийската МБАЛ...
16
3
 
19
 
! Отговори
препатил преди 6 години
У нас "здравеопазването" е = на бяла мафия ЕООД.
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е голяма трагедия. Бащата как ще се грижи сам за това дете незнам дано да има баби да го гледат
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен14И какво като докторите са турци? Не може ли да са некадърни?Дошла е през нощта, зарязали са я в някоя стая, а на сутринта са я намерили умряла. Сега ще се оправдават с измислени болести.
13
2
 
24
 
! Отговори
21112 преди 6 години
с какъв акъл се е върнала да ражда тук........ жалко за нея
12
10
 
34
 
! Отговори
... преди 6 години
Имайте страх от бога. И това го казва турчин. Евала, момче! Ти си по-българин от всички нас. А тя е дошла да роди в БГ заради дългият отпуск по майчинство. Да, няма да работи, но ще получава пари до 3 години. В Холандия майчинството е 3 месеца.
11
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ,след като са се върнали тук за раждането ,там никакви изследвания не са правени на момичето.Най-вероятно няма здравни осигуровки и здравна застраховка,а без тези неща никоя болница няма да я приеме.Жалко за момичето и за съболезнования на близките .Не става ясно при раждането ли е станал инцидента или още преди него.Както и да е,знаем ,че тук здравеопазването е трагично и ще става още по-лошо.Новите докторчета с купените дипломи така ще ни лекуват ,че ще пеем
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя съпруг сега има възможност да попилее цялотони здравеопазване. От най горе до нсй доле. И е има хилвди поддръжници. Аман от безотговорни доктори.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Два млади живота - жалко. Бог да прости. Обичайте се. докато можете...
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да ги съди докрай некадърните лекари.Ако се беше случило в САЩ щяха да му плащат милиони долари обезщетение.Българското здравеопазване е на дъното. Само гледат да си вземат парите по пътеките.Три месеца не можаха да ми открият запушване на жлъчните пътища и лежах в различни болници и по чудо се намери един свестен лекар и оцелях.
7
8
 
47
 
! Отговори
7 преди 6 години
До 65Всяка бременна жена си прави изследвания. Правят се всеки месец всякакви изследвания - кръв, урина, дори в 4-тия месец се прави изследване за генетични болести. Не е възможно да е имала заболяване и това да не се е разбрало от всички тези изследвания.