Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!

Частните охранители можели да се включат срещу посегателствата
14 мар 2018 19:15,
86
Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!
Снимка: flickr

Полицията е с ограничен ресурс, а частните охранители могат да се включат в ограничаването на посегателствата върху населението, аргументира се главен комисар Христо Терзийски, директор на "Национална полиция" във връзка с разразилата се полемика по Закона за частната охранителна дейност.

Още по темата

"Новият Закон за частната охранителна дейност беше дълго време обсъждан в работни групи и комисии, включително и със сдружения на частните охранителни фирми. Беше подлаган и на обществено обсъждане. В този смисъл той не е набързо приет", настоя Терзийски.

"Правомощията, които се дават на местното самоуправление и на кметовете по този закон и в момента съществуват. Те могат да изградят звена за самоохрана или да сключват договори с частни охранителни фирми за опазването на имуществото на общината. В момента просто по-детайлно се регламентират отделните видове охранителна дейност", поясни още топ полицаят.

По думите му ресурсите, които са в ръцете на държавата и в частната охранителна дейност, са различни.

"В частната охранителна дейност са включени над 200 000 служители, а 1800 фирми имат лицензи за охрана. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничаването на посегателствата върху населението", категоричен бе шефът на националната полиция.

"Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители да не превишават правата си", настоя той.

Христо Терзийски допълни, че полицията е с ограничен ресурс, въпреки че през изминалата година са назначени повече от 1200 души именно в слабонаселените места у нас. Увеличен е и щатът на жандармерията с 300 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гогата25 Всички вече ще търсим простичкият милиционер от Тошовото време, неподкупин, честен, дисциплиниран, с опрятен външен вид, близък с хората от квартала, познаващ крими кантингента си от когото трепереха само като го зърнеха. Тоз милиционер работеше по всяко време и извън работно време и не получаваше пари за извънареден труд като сега. Ще ги търсим , сега са ни особено нужни и по селата и по квартала.
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами тия по селата ще плащат ли данъци?как така 60 000 милиционера не стигат, та те са най-много на 1000 души население в ЕС.да ги уволняват тогава и да ни раздават пищаци и тва е
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ни разрешат оръжиение сами ще се пазим
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да има нещо държавно, трябват изключително морални хора такива няма. 3а какво ми е полицай, който се продава за 10 лв или трепери като листна въшка за да не го уволнят Закривай и всеки да се оправя сам, охранители ли ще наемат пушки ли ще си купуват, но тая милиция не става за нищо.
57
2
 
7
 
! Отговори
БАТ НЕЙКО преди 6 години
в Русия Австралия Англия може да претежавате пушки но не и пистолет ! А в Булгарленд може да притежаваш тубичка вязялин
56
1
 
20
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Всичко опира до корумпираната и поръчкова прокуратура!!!Броят на полицаите е най-малкия проблем!!!Вижте само структурата на властта по места, калинки ,шуробаджанашки стринки, братчеди, корумпирани некадърници, и поръчкови партийни назначения, като вземете и най-затънтената община и районна полиция,прокуратура и съдийски състав и стигнете до столицата!!!Мутрата ги знае тези работи, как се притискат хората, как се рекетират, как се всява страх, и как се дели плячката!!!Агент Ранди Койлд!ЦРУ!!!
55
0
 
9
 
! Отговори
Брадърса преди 6 години
Лошо няма , то и без това полицията действа като частна - наште хора не ги закачат, ама въпроса е кой ще плати масрафа. Щото ако няма пари кел файда.
54
1
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Когато Русия имаше проблем с бандитизма, Елцин разреши на селяните двуцевки, а на гражданите късоцевно оръжие. С годините проблемът чувствително намаля.
53
6
 
4
 
! Отговори
Цирк Радеви преди 6 години
След като *** показа как се врътка на лост, чакаме Деса да покаже как се врътка баница във ФБ
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР, БДЖ, ЗК и БАН трябва да се закрият това са офшорни дружества създадени за да източват джоба на българина. Данъците през посредните 30г трябна да върнат към българите със ДДС и охранителите да се грижат за сигурноста на гражданите.
51
0
 
12
 
! Отговори
Дарвин преди 6 години
Какво стана с мантрата полицай във всяко село ?
50
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пита се къде е гимнастика да наложи вето, малко да го изритат по кокалчетата, малко конско от някоя рашка с килимявка
49
1
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Полицейското признание,на милЮционери по призвание.Само гледат далавери,Ушевите ни дебели.
48
0
 
6
 
! Отговори
до 48 преди 6 години
Е то в Люлин е така, и в провинцията като цяло
47
4
 
12
 
! Отговори
Василев преди 6 години
В нашият вход където живея, една трета не дават пари, една трета крадат парно и вода, като си мислят , че крадат от топлофикация и ВиК, а всъщност крадат от съседите!Събере се някой лев и като вземе някоя алчна касиерка парите в касата, издумка парите, и я боли патката за съседите!Всеки иска да е хубаво, никой не поддържа и всеки се прави на луд, и да не вземе нещо да направи за благото на входа!Ето това в умален вид представлява българската държава!За това трябва ред, ако трябва и дърво!ЦРУ
46
2
 
13
 
! Отговори
писна ми преди 6 години
До Анонимен 43Не е вярно,лъжете има ред други плащания и привилегии който увеличават заплащането в полицията,стига ни правихте на луди.....ами се хващайте на работа или връщайте парите на народа.
45
0
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Държавата не може да ви пази, но и не ви дава да се пазите.... ей толкова и пука за вас.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев-Какво ще правят гермачнците и терористите тях кой ще пази и Сащ с толкова много цветно население не особено добронамерено към белите американци??
43
0
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
За каква държава ми говорите, сега ?!Тук е само територия, в която командва маФията.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роби сте на запада - чистачи, миячи, прислужнички, берачки, *** нали Радев си е добре с 11 хилки заплата, врътка се по лостове и му дреме