Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!

Частните охранители можели да се включат срещу посегателствата
14 мар 2018 19:15,
86
Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!
Снимка: flickr

Полицията е с ограничен ресурс, а частните охранители могат да се включат в ограничаването на посегателствата върху населението, аргументира се главен комисар Христо Терзийски, директор на "Национална полиция" във връзка с разразилата се полемика по Закона за частната охранителна дейност.

Още по темата

"Новият Закон за частната охранителна дейност беше дълго време обсъждан в работни групи и комисии, включително и със сдружения на частните охранителни фирми. Беше подлаган и на обществено обсъждане. В този смисъл той не е набързо приет", настоя Терзийски.

"Правомощията, които се дават на местното самоуправление и на кметовете по този закон и в момента съществуват. Те могат да изградят звена за самоохрана или да сключват договори с частни охранителни фирми за опазването на имуществото на общината. В момента просто по-детайлно се регламентират отделните видове охранителна дейност", поясни още топ полицаят.

По думите му ресурсите, които са в ръцете на държавата и в частната охранителна дейност, са различни.

"В частната охранителна дейност са включени над 200 000 служители, а 1800 фирми имат лицензи за охрана. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничаването на посегателствата върху населението", категоричен бе шефът на националната полиция.

"Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители да не превишават правата си", настоя той.

Христо Терзийски допълни, че полицията е с ограничен ресурс, въпреки че през изминалата година са назначени повече от 1200 души именно в слабонаселените места у нас. Увеличен е и щатът на жандармерията с 300 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Заплатите на полицията се правят 2000 лева като база, но на заработка. Разкрито престъпление 5% от 2000 лева, предотвратено престъпление 10%, заловен, доказан и осъден престъпник 15% и тн. и така на края на месеца се смята свършена работа толкова значи толкова процента от заложената заплата от 2000 лева. Така няма да имат право да ревът, че заплатите им били ниски (колкото са заработили толкова получават) и няма да има повече оправдания за висене по казината и бардаците!
80
0
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
При 5 неразкрити случая в областта всички граждани и фирми се освобождават от всякакви данъци (акцизи, ДДС, осигуровки и тн.) докато държавата не започне да си върши работата. Така и политиците ще юркат МВР защото иначе ще останат без лапачка.За полицай хванат с рушвет - изземва се цялото имущество на родът му! И на целия му род се дава 1 жилище от тия социалните (ако ще и 200 *** да са). Самия полицай в трудово изправителен лагер (бившите уранови мини) да *** камъни 50 години!
79
0
 
5
 
! Отговори
Нов преди 6 години
с 55000 за камера сигурно можеха да се купят 2 патрулки на област за селата
78
0
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Искате работеща полиция? Лесно - обвързване на свършена работа със заплатата. При престъпление имат 3 дена да го разкрият, ако немогат - 20% от заплатата на всички в мвр за дадената област! Така ще почнат един друг да се юркат. Освен това нанесените щети да се възстановяват на гражданина от фонд работна заплата на МВР. И когато ревнат пак, че заплатите ниски им се казва - свършили сте работа за 1 ст. затова заплата 1 ст.Без минимален праг в МВР за заплата. Ако ще и по 0 лева да взимат!
77
0
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Докато полиция означава едни тъпоумници,накичени с лампази и ордени,седящи и пърдящи в канцеларии, естествено няма да има кой да ходи по селата. Нали са най-много на глава от населението в Европа? Защо тогава не стигат?
76
4
 
13
 
! Отговори
ченгето в мен преди 6 години
няма далавера по селата, нема сводници, нема дилърчета, нема къде да бръкнем да се доизхраним, нема кавенца където да кибичим. па и с колело ли да обикаляме по разбитите пътища. да не сме ви астматици като ланс или крис фроом. айде жипки, мипки, хеликоптери и тройна заплата и мое пак да говорим. и за секи лична секретарка. намиг намиг. да събира оплакванията на бабите.
75
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата! Та нали един голем човек преди избори ни обещаваше полицай във всеко село? Кво стана сега? На кого да верваш вече?
74
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 60000 полиция, около 20-25000 са администрация.като поне 10000 са в София.Може и да греша - просто така съм чувал, но като цяло мисля е така.поправете ме ако греша
73
1
 
19
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Властта го е измислила проблемът със селата как да бъде решен. Много просто. Закриват селата, вече ако не се лъжа над 600 села за изчезнали от началото на прехода. Първо закриха работните места, после болниците, после, училищата, после магазините, после пътища, ВИК мрежа, спряха да ги пазят от МВР и останаха просто няколко старици, които са на до изживяване и на милостта на съдбата.
72
1
 
20
 
! Отговори
ПЕШО ОТ СВИЩОВ! преди 6 години
Това МВР-ТРЕБВА ДА СЕ РАЗТУРИ!ТРЕБВА ДА СЕ ИЗГРАДИ --ИСТИНСКА ПОЛИЦИЯ , А НЕ ...МИЛИЦИОНЕРСКИ ТУМБАЦИ И МУФТАДЖАНИ!!!
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христо Терзийски от МеВеРе , 14-март 2018 гадина.Та, частната охранителна дейност са включени над 200 000 сл, а 1800 фирми имат лицензи за охрана. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничаването на посегателствата върху населението", категоричен бе шефът на национал полиция.Кой тогава, управлява страната? 15 000 униформени, 68-*** бригада СС или ОНЕЗИ? Емвере няма капацитет и кадърно ръководството да упражни повсеместен контрол, даже периодично
70
2
 
28
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Да ви пикккам на милицията, по милиард и нещо щавят от данъците ни за нещо, което не работи. Все не могат, все не знаят, все пари нямат, все хора нямат, все колите им стари, все униформите им били летни... Ми закривайте я тая пародия на МВР и поне да знаят хората, че нито ще плащат за него, нито ще чакат нещо от него.
69
2
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Имате право само да си плащате данъците и да звъните на 112. Продължавайте да блеете по форумите от вкъщи. Нищо няма да се промени така. Да излезем на улицата. Само това работи!
68
2
 
8
 
! Отговори
Е , ЗНАЧИ ... преди 6 години
ВЪПРОСА СЕ УРЕДИ!!!ПРАВИМЕ СИ ОТРЯД ЗА ЗАЩИТА НА СЕЛОТО ...И СПИМЕ СПОКОЙНО!!!МВР--СЪЩО ДА СПИ СПОКОЙНО!!!ТАКА--И ВЪЛКА СИТ...И АГНЕТО ЦЕЛО!
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е с цел,да се източват пари от държавата за частните охранителни фирми.И вместо полицаите да работят,мутрите да печелят.
66
0
 
17
 
! Отговори
н преди 6 години
Лесно е , когато някой влезне у вас и открадне, оценява се откраднатото, дава се 6 месеца на полицията да разкрие кражбата и върне откраднатото, ако полицията не се справи,от всичките 55000 тумбелеци се удържа от заплатата и се погасява кражбата. В частния бизнес който не работи качествено и не се справя не получава заплата.
65
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ехееее,Ушевия се усети че по селата няма полиция. ЕВАЛА! Бързи са.
64
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да плащат данъци хората от селата? За това, че полицията ги пази? Че има сметосъбиране и извозване? Че има нормално водоснабдяване, пречистване и канализация? За трънясалите жп гари, където влак от години не спира, а и автобуси я има я не? За всичко това плащат с мизерните си доходи и със здравето си, забравени и отписани от държавата, а сега да си купят и мутри да ги пазят! Срам и позор!
63
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Като излязат хората по села и градове да протестират заслужено срещу несправянето на властта с престъпността и познайте какво става с трите прасета едновременно!!!Пр.есира им се, всички в този момент к.ендзат и се молят хората да не ги обземе някаква заразна болест и да се вдигне целия народ!!!И парите няма да им помогнат и властта, като побеснее българина става страшно!!!Агент Юджийн Евънс!ЦРУ!!!
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe razdelete Bg na sik i vis che po lesno shto se machite