Убит и тежко ранен в "Арсенал"! Причината – пожар, виновни – работниците!

Други пострадали няма, разследват причините за инцидента
Обновена: 14 мар 2018 12:30 | 14 мар 2018 12:23,
98
Убит и тежко ранен в "Арсенал"! Причината – пожар, виновни – работниците!
Снимка: архив

Пожар в един от цеховете на оръжейния завод в "Арсенал" е причина за трагичния инцидент от тази сутрин.

Един загина, а друг е тежко ранен при аварията в казанлъшката оръжейница.

Не става въпрос за взрив, а за запалване на бъркалка. Отговорни за тежкия инцидент са работниците, които не е трябвало да бъдат в помещението и така са нарушили технологичната дисциплина и мерките за безопасност. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев в парламента.

Още по темата

"Няма взрив, запалила се е една бъркалка. Това е едно помещение, където се работи дистанционно. Вътре има бъркалка, където се забърква смес на барутна основа. Двамата са били вътре, а не е трябвало. Съгласно технологията и мерките за безопасност е трябвало да бъдат отвън", каза шефът на МВР.

Той обясни, че управлението на този процес е изнесен отвън и има табло с бутони. "Тепърва предстои да се изясни защо работниците са били вътре", допълни Радев.

Министърът коментира че и в този, и в други заводи, инцидентите стават заради човешка грешка и неспазване на правилата.

Радев заяви, че КОС ще направят проверки, а след това и МВР ще излезе със становище по случая.

Пострадалият мъж ще бъде настанен с в клиниката по изгаряния в Пловдив. Загиналият е на 27 години.

По-рано министърът на икономиката Емил Караниколов нарече инцидента производствена трагедия и припомни, че оръжейницата е частно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименВ Пловдив има много работа, но масово за 500лв.!
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтрахилТи и да тръгнеш да си търсиш правата по законния ред срещу частника, държавата пак него ще защити. Ще въртят и сучат, той ще е невинен. Теб никой няма да те защити. Виж Хитрино.
35
6
 
5
 
! Отговори
Не разбирам аз преди 6 години
Давам пример за предния коментар: Примерно, трябва да преместиш детонатори от точка А на точка Б, само че по технология ти трябва да преместиш 6 броя, но ти си много умен и много сигурен в себе си и слагаш 20 броя. В момента в който паднеш с тях, играта свършва.. :) Всичко е до технологията, която работниците често не спазват и така заради едни, страдат други..
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Не е вярно, че няма кой да работи. Пълно е с безработни хора. Ако пропагандата "Няма кадри" беше вярна, МРЗ нямаше да стои 400лв чисто. Щом МРЗ е 400лв чисто и най- често предлаганата заплата над МРЗ е 600лв, значи бизнесът не изпитва глад от кадри. В Сф и Пловдив може да има работа, но в др. части на страната безработицата е голяма, колкото и да разпространяват неистината, че имало много работа.
33
6
 
7
 
! Отговори
Не разбирам аз преди 6 години
Най-честият проблем в завод Арсенал е, че има прекалено много всезнайковци, които си правят какво си искат. Много често този тип *** са виновни. Да не говорим, колко често технологията при работа с боеприпаси и летливи вещества се побългарява или не се спазва. Точно както коментиращите тук - Мислят си, че знаят всичко.. :D
32
0
 
22
 
! Отговори
Страхил преди 6 години
Щом като завода е частен, тогава няма какво да мрънкате срещу държавата. Ама срещу частника мафиот не смееш да гъкнеш, че мутрите ще те смелят. А може и да изчезнеш безследно. А то срещу държавата е лесно да се правиш на интересен по форумите и то анонимно.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В белгийския завод на Солвей в Девня още си пият пред нощните смени, а работят със сложна и огромна техника, сложни технологични процеси, опасни.Но те си пият, не се отучиха.
30
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупоста и манталитета на комунизма убиват, а не капитализма.
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в завод на западна корпорация - много е строго по безопасна работа. Научиха ни да не пием на работа, облекло и предпазни средства имаме супер качество, ама много работници не искат да ги ползват.Всичко ни се плаща до стотинка, безплатна столова, всички осигуровки са платени коректно, спазва се работно време.Не искам повече да чувам за български работодатели никога!
28
7
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Капитализмът убива.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"що народ се изпоттрепа за има нема 5-600 лв заплатка"Ага : ) В "Арсенал" чистачките почват на 1200 чисто, така да те информирам.Колкото до "прастарата техника" -> Точно пък в "Арсенал" почти всичко е последен писък на модата. Основния проблем, доколкото знам там е, че се пие по време на работа. На портала те проверяват с дрегер, но те си го мятат през оградата и си го пият след портала...Откъде знам ли? Тяхната фирма е на абонамент при нас и честичко ходим...
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млади или стари работници ... никой у нас не спазва правила за безопасна работа.По различни причини.Работодателите, българските, не инвестират в безопасност. Западните фирми изискват безопасна работа, но работниците все се дърпат и негодуват, а всъщност това е заради самите тях.До това ни доведе комунизма - всеки се мисли за велик и безгрешен, а като стане белята почват да обвиняват Държавата, нали ?
25
0
 
25
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Преди много години наш съученик бе директор на завода. какво се случи с негор беше странна смъртта му. Тогава Крум Христов Гърдев ръководеше умело и наеманите работници бяха обучавани. А сега кого да обучаваш.Няма грамотни кадри, има само наплашени от уволнение хора. Бил часен завода. Ами повечето са частни. това оправдание за неглижираност ли е. Бог да пхрости загиналато момче! Дано другият се оправи !
24
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо някой не обиколи всички цехове на завод 3 да види допотопна техника условия на труд работно облекло това няма да епоследната трагедия
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задавате ли си въпросите кой управлява и на кого е собственост завода? Затова не се чудете на абсурдните изявления на господата... Всичко ще се потули отново, за съжаление.....
22
2
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
В цивилизованите страни и производства достъпа е направен така, че и да искаш не може да влезеш!!!Влизал съм в частен завод, където се правят подправки и във всеки цех и производство достъпа е само с карти , след електронна регистрация на устройство пред вратата!И завода е в България!!!Агент Карсън Майлс!ЦРУ!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bog dago prosti a na pistradaliq gospod mu dadesila dase vaztanovi na nas nie lesno ot strani samo da pi6em pomislete malko za semeystvata na tiq hora kak se 4ustvat neka pone edin pit da ima nqkoy drug vinoven osven rabotnicite i zaginaliq 4ovek
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работила съм в голям завод, макар и в администрацията, нямате представа за какво става дума. Прастара техника, трагични условия на труд, липса на адекватно защитно облекло...но пък за сметка на това когато шефът каже, че трябва да се свърши нещо, отиваш и го вършиш, без значение колко е опасно и дали не противоречи на всички правила за безопасност! И при нас ставаха инциденти, слава Богу, докато бях на работа там нямаше загинали, но преди това е имало. Просто така си се работи в заводите.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е наредил на двамата младежи да влязат вътре? Вината е негова!
18
0
 
15
 
! Отговори
маке преди 6 години
що народ се изпоттрепа за има нема 5-600 лв заплатка