Веска – пари няма, но действа: 12 деца и 3 млн. дълг от ДДС

Бизнесмен й прехвърлил три фирми, обещал й 20 бона, но...
14 мар 2018 11:00,
178

В схема за милиони левове се оказа 39-годишната Веска Лучева от град Баня. Жената доби национална известност, след като на 8-и март роди дванадесетото си дете на на градския площад.

Оказва се, че преди години бизнесмен от Пловдив предложил договор на Веска. Документът, който тя разписала, я направил собственик на 3 фирми за точене на ДДС.

Още по темата

Абсурдната историята на Веска започва преди 22 години, когато едва на 17 тя ражда първото си дете от почти непознат мъж. Веска се запознава с него в Германия, забременява и се връща сама в България, разказва Bulgaria ON AIR.

Така, без да се обичат, двамата остават заедно 16 години. Един ден мъжът ѝ тръгва за Свиленград и никога повече не се появява.

Останала сам сама с многобройната си челяд, самотната майка е принудена да смени квартирата. Така се запознава със съпруг №2 – Димитър.

През май 2010 г. обаче социалните служби отнемат всичките ѝ деца, Веска посяга към алкохола. Димитър ѝ помага да не се срине напълно, но не успява да я предпази от мистериозен бизнесмен от Пловдив, който ѝ предлага 20 000 лева, ако разпише купчина документи.

Пари така и не получава, но се сдобива със задължения за милиони левове. Това не спира Веска да прибави още един член към семейството си.

Заради милионите, които дължи на държавата, 39-годишната майка няма право на помощи за детето. Още един абсурд в абсурдната история на Веска от Баня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото сам си направиш, никой не може да ти го причини
149
0
 
5
 
! Отговори
Ко? Нье! преди 6 години
До Българин #126Изумително кФалифициран сте, г-н Високидоходи! КФалификацията ви е направо потресаваща! Дали ще имате против, между два "престижни курорта", да обясните какво е това чудо "фирмено право" и как се добива кФалификация за него???
148
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДДС е косвен данък и така описан случая показва едно невежество в статията.Той се плаща на момента с покупката. Е тази Веска за какви милиони става въпрос, каква е дейноста и , и какво е купувала?ДДС е данъка на продуктивноста и на пройзводството. Навсякъде на запад, който праща този данък е успешен. Тук се пишат глупости.
147
0
 
22
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Аз съм сигурен че в Ада има специално местенце за такива които използват глупави и наивни хора.
146
1
 
9
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
продължение на 152 Ако пенсионната възраст се запази (което е невъзможно) както и данъците останат на същите нива (пак невъзможно) и доходите ми не се променят ( отново невъзможно) до момента на пенсионирането ми на база досега платеното от мен на държавата ще съм внесъл 967600 лева (само данъци от заплата и ДДС) като това е без винетки, акцизи, такси, данъци за имущество и каквото друго се сетите. Моля направете си подобна сметка и се хванете за главата. После помислете дали си заслужава?
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До За закриване:За да ги закриеш не трябва да си длъжник!
144
1
 
8
 
! Отговори
До 157 преди 6 години
Смята се, че Чингис хан има около 8 милиона наследници. Той е имал 4 сина от жена си и десетки деца от други жени.Та и Веска ще има много наследници, а бездетните са последната издънка на предците си.
143
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма държава , има елит и тълпа- роби .. Плащаш на елита данъци , а те крадът и грабят.., ако идеш при друг елит в друга държава , робството ще е по-голямо..
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са НАП и Боко , Герберастутите
141
0
 
26
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи ето де е пролуката в закона! Хващаш един наркоман, караш го да подпише де що има и после "бизнесмена" с 100-200 милона е напред а държавата е с пръст отзад! Еми намерете ъпросния "бизнесмен" няколко дни в една килия с *** и други после няколко дни як бой и да видим дали ше са така нещата! *** явно за нищо не става таз държава след като законите и са такива, че могат ей така видно да извършват каквото си щът и накрая нищо!
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умен е този който се размножава , по начин , че да завладее планетата.. Черната раса най-лошия материал се размножи по всички континенти .. Най-голямото достижение на англосаксониците че размножиха черните , И кой е по-умен черните или англичаните владеят Африка половин Европа , САЩ и Бразилия
139
2
 
9
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Целта на образованието е да те възпита в базови неща за нашето общество - математика за да може да сметнеш преди да влезеш в магазина дали парите ще ти стигнат за това което искаш да вземеш и дали на касата ти връщат правилно. За да помислиш като създаваш едно дете дали ще можеш да го изхраниш, облечеш, да му купиш книжка, играчки, да го лекуваш ако недай си боже се разболее. Да помага и за намиране на работа и за правата ти (нали трябва да прочетеш закона за да знаеш правата си или договора си)
138
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В друг сайт пише кой стои в основата на измамната схема с 3те фирми на който едноличен собственик и съответно длъжник е тази жена.Това е д-р Ненко Василев Василев е роден на 26 юни 1964 г.в Пловдив.Завършил е медицина във ВМИ-Пловдив през1991г.Докторът се занимава с доста измами доста години следователно институцийте не са си свършили работата както трябва.Междувременно д-р Ненко Василев приема и израелско гражданство. Според тамошния му документ за самоличност носи името Аарон Лев
137
2
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 151Виж дали един човек трябва да има висше образование или не е въпрос на гледна точка (аз смятам, че висшистите сме много, но повечето са с ниско качество), но един ЧОВЕК в 21 век трябва задължително да има поне ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ (даже е записано като законово задължение в конституцията) и това образование не е за да си намериш работа, а за да те възпита да си човек. Да мислиш като създаваш едно друго същество, че то има нужди и ти като негов създател си длъжен да ги удовлетвориш.
136
1
 
18
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Аз лично съм правил груба сметка за годините стаж колко съм допринесъл и сумата е 165 200 лева (това е без акцизи за горива, цигари, алкохол, кафе, акциза за газта на ТЕЦ-ца който прави парата за топлофикация, без свинетки, данъци на имуществото ми и куп други такси които съм платил в сблъсъка си с държавна администрация). Аз лично като индивид на 1000% смятам, че това което съм получил от държавата или ползвал не отговаря на внесената от мен сума. И това важи за 95% от българския данъкоплатец!
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не е пич! 137А, стига с това образование!
134
2
 
12
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Сега вземи чистата сума която получаваш като заплата. Умножи я по 12 и ще видиш колко взимаш за 1 година. Умножи получената сума по 0,2 и ще получиш ДДС-то което плащаш на година и добави сумата която получи осигуровките си. Добави и по години ДДС-то си и ще получиш много груба сметка за това каква е твоята данъчна тежест (с колко допринасяш ти за обществото ни). Ако смяташ, че получаваш поне 50% от това което си платил ти си щастливец -за разлика от мен. Това е проблема. Че ние плащаме, а те не
133
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Веска дължи 3 милиона и е на свобода?
132
0
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 146Понеже явно си същия с който спорим вече няколко часа, ти отговарям така - Знаеш си осигуровките нали?Ако да взимаш ги (40% се плащат от работника, 60 от работодателя (но те са вкарани в заработката ти от работодателя, затова ти си ги изработваш така или иначе). Затова вземи тези които пише на фиша ти + 1 път и половина същата стойност. Това са осигуровките ти на месец. Умножи по 12 за една година и после пак по годините си стаж. Става една хубава сума нали?
131
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо е това възмущение като така или иначе нищо не може да се направи.Родила ги е и това е.Като искате българите да не изчезнем като народ ,правете деца.Аз имам три и повече не можем да си позволим с моята и на жена ми заплати-общо 2200лв.Ако вадехме повече пари и 5 деца щяхме да имаме.