Барбекю, ограда... Лукс имот остави търновци без вода

Част от имението е построено върху водопровод
Обновена: 17 мар 2018 08:01 | 17 мар 2018 08:00, Надежда Йосифова
12

4403 гледания   |  Още видео

Собственик на луксозен имот, построен върху трасето на магистралния водопровод, който снабдява с питейна вода Велико Търново и десетки села, ще трябва да премахне незаконни постройки.

Собственикът на имота в село Присово е Симеон Василев. До края на април той ще трябва да премахне барбекю, масивна ограда и басейн.

Още по темата

Миналата събота водопроводът отново аварира и остави над 120 хиляди души два дни без вода. Комисия от общината и местното ВиК дружество извърши проверка на имота и състави 3 констативни протокола на нарушителя.

Симеон Василев отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, но заяви, че е готов да засипе басейна, въпреки че отговаря на закона, тъй като е под 100 куб. метра, за каквито не е нужно строително разрешение.

Според ВиК експертите имотът не влияе на авариите. Според хората в селото, трасето за водопровода не е избрано удачно.

Симеон Василев заяви още, че ще си понесе последствията и няма да обжалва констативните протоколи. От Община Велико Търново пък ще започнат проверки на всички имоти по трасето на магистралния водопровод.

 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България няма корупция! Всичко чиновници са особено загрижени за държавността и справедливостта! Много малко остана!
11
2
 
16
 
! Отговори
находки преди 8 месеца
Малкият дявол е това. Нашият "бизнес-човек" можеше да претендира за транзитни такси на водата, която тече в "неговия" имот, а при спор с общината да врътне кранчето на целия град :)
10
0
 
22
 
! Отговори
Жо преди 8 месеца
ТРАСЕТАТА на водопроводите са сервитутна зона и не могат да попадат в частни имоти. Предполагам, че магистралния водопровод /с диаметър над 1 метър/, е изграден преди този имот да бъде реституиран. Виновна е Общината, че е възстановила този имот в реалните му граници. Но , от Общината твърдят, че дори не знаят къде точно е трасето на този магистрален водопровод. Сега, при авария, ВиК ще трябва да влизат с багерите в имота и да копаят.
9
0
 
22
 
! Отговори
А, преди 8 месеца
Общинарите до сега къде бляха?
8
0
 
10
 
! Отговори
до малоумник №3 преди 8 месеца
До Анонимен 3

Мислиш ли, че имението е построено преди водопровода?
7
0
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 8 месеца
Тоя бизнесмен,дето се крие гузно, е шеф на издателство "СИБИ"-да знае който се интересува.
6
0
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 8 месеца
Човека си е преградил да има по навик бе...и фирмата така си е взел...
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Овци сме си. Тия 120000 само ако наминат покрай имота да разгледат как е построен върху водопровода им, ни от бизнесмена ще остане нещо, ни от бизнеса му. Ама нема кой.
4
1
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 8 месеца
Явно като са правили водопровода, имотът му още не се е бил разпрострял чак толкова, че да погълне площта над тръбите. После по метър на месец си е заграбвал, как не си е удвоил площта двойна направо :)
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този ще премахне незаконните постройки а общината ще премахне ли тръбопровода от неговия имот
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се чудим как този "бизнесмен" строи имота си върху магистрален воден тръбопровод! Винаги може да се случи авария и даже в границите на имота. Лесно може да си представим какво ще се случи в такъв случай с недвижимостите. Не е за завиждане! Всяка година виждаме и слушаме оплакванията на незаконните строители по крайбрежията на разни реки и подножията на язовири.
1
0
 
30
 
! Отговори
Дивия изток преди 8 месеца
Само не става ясно този луксозен бизнесмен щеше ли да премахва нещо, ако не беше нацелил тръбите на града ... Аз се досещам за отговора.