Барбекю, ограда... Лукс имот остави търновци без вода

Част от имението е построено върху водопровод
Обновена: 17 мар 2018 08:01 | 17 мар 2018 08:00,
12

Собственик на луксозен имот, построен върху трасето на магистралния водопровод, който снабдява с питейна вода Велико Търново и десетки села, ще трябва да премахне незаконни постройки.

Собственикът на имота в село Присово е Симеон Василев. До края на април той ще трябва да премахне барбекю, масивна ограда и басейн.

Още по темата

Миналата събота водопроводът отново аварира и остави над 120 хиляди души два дни без вода. Комисия от общината и местното ВиК дружество извърши проверка на имота и състави 3 констативни протокола на нарушителя.

Симеон Василев отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, но заяви, че е готов да засипе басейна, въпреки че отговаря на закона, тъй като е под 100 куб. метра, за каквито не е нужно строително разрешение.

Според ВиК експертите имотът не влияе на авариите. Според хората в селото, трасето за водопровода не е избрано удачно.

Симеон Василев заяви още, че ще си понесе последствията и няма да обжалва констативните протоколи. От Община Велико Търново пък ще започнат проверки на всички имоти по трасето на магистралния водопровод.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма корупция! Всичко чиновници са особено загрижени за държавността и справедливостта! Много малко остана!
10
2
 
16
 
! Отговори
находки преди 6 години
Малкият дявол е това. Нашият "бизнес-човек" можеше да претендира за транзитни такси на водата, която тече в "неговия" имот, а при спор с общината да врътне кранчето на целия град :)
9
0
 
22
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ТРАСЕТАТА на водопроводите са сервитутна зона и не могат да попадат в частни имоти. Предполагам, че магистралния водопровод /с диаметър над 1 метър/, е изграден преди този имот да бъде реституиран. Виновна е Общината, че е възстановила този имот в реалните му граници. Но , от Общината твърдят, че дори не знаят къде точно е трасето на този магистрален водопровод. Сега, при авария, ВиК ще трябва да влизат с багерите в имота и да копаят.
8
0
 
22
 
! Отговори
А, преди 6 години
Общинарите до сега къде бляха?
7
0
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Тоя бизнесмен,дето се крие гузно, е шеф на издателство "СИБИ"-да знае който се интересува.
6
0
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Човека си е преградил да има по навик бе...и фирмата така си е взел...
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Овци сме си. Тия 120000 само ако наминат покрай имота да разгледат как е построен върху водопровода им, ни от бизнесмена ще остане нещо, ни от бизнеса му. Ама нема кой.
4
1
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Явно като са правили водопровода, имотът му още не се е бил разпрострял чак толкова, че да погълне площта над тръбите. После по метър на месец си е заграбвал, как не си е удвоил площта двойна направо :)
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ще премахне незаконните постройки а общината ще премахне ли тръбопровода от неговия имот
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чудим как този "бизнесмен" строи имота си върху магистрален воден тръбопровод! Винаги може да се случи авария и даже в границите на имота. Лесно може да си представим какво ще се случи в такъв случай с недвижимостите. Не е за завиждане! Всяка година виждаме и слушаме оплакванията на незаконните строители по крайбрежията на разни реки и подножията на язовири.
1
0
 
30
 
! Отговори
Дивия изток преди 6 години
Само не става ясно този луксозен бизнесмен щеше ли да премахва нещо, ако не беше нацелил тръбите на града ... Аз се досещам за отговора.