Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?

"Остана ли в нас малко човещина", попита Генчо Колев работещите в институциите
18 мар 2018 07:30,
277
Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?
Снимка: "Монитор"

Един кмет не издържа и попита публично дали обществото не влага прекалена енергия в грижата за щъркели, кучета и други животни докато много хора живеят в мизерия и никоя институция не я е грижа за това.

Кметът на селската община Опан Генчо Колев изля гнева си в пост във Facebook. Повод за яда му станала разправия около съдбата на старо щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря, пише "Монитор".

Констуркцията трябвало да бъде демонтирана и ремонтирана бързо, за да се изпреварят идващите пролетни дъждове. Три дни обаче институциите в държавата и екоорганизации си разменяли кореспонденция, за да се получи разрешение старото гнездо да бъде свалено и монтирано на друго място.

"Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо", разказа кметът в социалната мрежа.

На стълба било поставено и част от старото гнездо, а в момента на свалянето журналисти и представители на неправителствени организации не спирали да се интересуват от случая. Имало дори обаждания на спешния телефон, за трагичната участ, която следва.

"Не зная защо все мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата, "щастливите кокошки" и различната друга твар, а е малко загрижена за това, как хората живеят", допълва обаче Генчо Колев.

"Ако не знаете идете в село  Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом, живеят там /по-зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се,тези бедни хора, какво ще ядът днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…", пише още гневният кмет.

На края на поста си той завършва с призив към по-висшите чиновници: "Ей хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То вашето време разделно го слушам вече 28 год, прав е Петко Славейков,"Не народ а ***", това сме, заслужаваме участа си, Виновен ни беше Тодор Живков, при който живеехме като бели хора, А сега шепа крадци живеят богато и охолно, другите кучетата ги яли,......
169
2
 
22
 
! Отговори
Вито преди 6 години
Ето затова трябва половината чиновници да бъдат уволнени, а на останалите да се вдигнат заплатите за да почнат да вършат някаква работа. В момента работещите хора са малко, а пречещите са много.
168
2
 
21
 
! Отговори
българче преди 6 години
Гласът на народа , дори и на стачкуващите , не се чува. Дано този на кмета се чуе от вождовете.Ако ли -не , иде време разделно.
167
8
 
7
 
! Отговори
Пичуе преди 6 години
Не знам тоя какъв и за какво се бори, а още по-малко как се бори, но гледах преди малко за един кмет на плевенско село дето не се оплаква във фейсбук , а действа. На него мога да кажа да евала, за този съм пас.
166
25
 
12
 
! Отговори
Пустиняк до 166 преди 6 години
За да се освободиш от това "европейско иго" най-добре да си събереш дисагите, обуеш цървулите, туриш феса и дълбоко на изток към племенните ти братя. Вземи и този кмет с воя му, призоваващ селските пияници сега да мразят щъркели. В *** отношението към хора и животни е едно и също и ценности няма, само хулене и ругатни и към малкото останали с идеали. А кметО, освен че е неграмотен с това "ядЪт" и използва примитивен език в мрежите, нещо съществено да е направил за Ората?
165
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмета ,до някъде е прав за отношеието към животните,но не може да ме убеди ,че на село може да гладуват хора!Тези живеещи в мизерия и гладуващи ,аз съм сигурен ,че нямат и нито една коза,овца или кокошка!А за отглеждането на малко *** на село се иска освен много малко средства,но и желание !
164
2
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименИнтересуват ни, примерно, развъждането на крави, кози, овце, т.е. на едър и дребен рогат *** за нуждите на населението.
163
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяко едно нормално общество, отношението към хората и животните трябва да е еднакво. Обичам животни, и сега имам у дома животинка за която се грижа. Но у нас, най-вероятно заради заплащане от НПО и психопроблеми, има такива, които прекаляват. Кучета хапят и убиват, нищо, даже искат осиновяване. Къде го има това? Разбира се, че щъркела и която и да е птица трябва да се пази. В САЩ има специална служба, но куче без стопанин след 14 дни се евтаназира. Няма изключение. Ние винаги сме крайни.
162
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато не те интересуват животните едва ли те интересуват и хората
161
9
 
7
 
! Отговори
R преди 6 години
До данъкоплачещИ мене ме вълнува същия въпрос. Кога ще го изберем отново, ама тоя път да оправи комунистите както трябва. Всичко разграбиха, гадовете. И успешно прехвърлиха цялата вина на него. Сякаш при Жан цъфтяхме и връзвахме. Ама *** са си ***. Наистина всичко опира до човешкия " материал"
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До данъкоплачещЗащо не плачеш за тези, които са минали преди това и 7-8 години безжалостно опропастяваха България! А след това продължиха още по-настървено!
159
9
 
8
 
! Отговори
Бай Ристо преди 6 години
Има физиономия на активен борец, но на думи , а не на дела, с други думи сеирджия който иска друг да извади горещия картоф.
158
5
 
7
 
! Отговори
Ивка преди 6 години
Колкото повече запознавам хората, толкова повече заобичвам животните.
157
8
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Може би, това е последният истински български кмет.
156
7
 
15
 
! Отговори
Един преди 6 години
Браво Кмете !!!!!
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 126 Веска на 39 с 12деца,последното родено на улицата е етническа....българка ,колкото и чудно ,да звучи!Вторият й мъж е ром!
154
6
 
11
 
! Отговори
Циник до 162 преди 6 години
"За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните"Махатма ГандиОгромна част от пишещите тук "мат'ряли", даже и не си задават въпроса - чий катун се е настанил в ракиджийницата.Пак ще повторя - по-полезно ще е да дам пари за скитащи кучета - отколкото за скитащи роми!А кмета като е такъв филантроп - да ги настани у тях!
153
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Европа ли е виновна, че пиянството е основно занимание на електората в селата?"Да. Тя ни налага "ценности". Тя не ни позволява да ги юрнем на принудителен труд, да ги вкараме в трудови лагери, да ги деортираме за Индия. Така, че - да, Европа ни е виновна! И щом иска да ни налага такива "ценности", мисля че малко ни плащат! Трябва тонове злато по цял ден, всеки ден да ни изсипват, за да им търпим глупостите.
152
6
 
23
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Евала на кмета, но няма да задържи дълго на поста си. Има наглостта да мисли, че и въпроси задава....Такива не ги обичат. Трябва да гледа влюбено висшестоящите, и да кима в знак на съгласие.
151
1
 
26
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
На тези, които работят в тн институции въобще не им дреме за хората, не само за най-бедните! Символ веруюто на чиновника е да се задържи възможно най-дълго "на служба" да открадне каквото може, че и повече и да не върши никаква работа, освен да търки далаверата! За това се появиха от някъде разни "зелени", които не са нищо друго освен едни рафинирани мошеници! Къде бяха тези тн еколози когато някои алчни *** бетонираха черноморието и сега презастроиха и Банско?