Със 160 км в час: Бурният вятър отнесе покриви на къщи и цели стълбове

Във Врачанско има леко пострадали хора от керимиди и отломки от къщи
18 мар 2018 12:44,
27

Снимка: bTV

Силният вятър причини сериозни щети в много части на страната. Над 100 спасителни операции проведоха пожарникарите в различни райони, а само в София сигналите за паднали дървета, табели и ламарини.

Най-сериозни щети бурята е причинила във Враца и района. 

"Силният вятър буквално е отнесъл покриви на къщи, има леко пострадали граждани от паднали керемиди", каза кметът на Враца Калин Каменов пред "Фокус".

Още по темата

Той обясни, че в момента екип на общината обикаля селата, за да събере информация за щетите, причинени от бурния вятър. Поривите са връхлетели района със 160 км в час.

"Дървета са паднали върху коли, буквално са унищожени и цели покриви на къщи в някои села, има счупени стъкла. Има паднали електрически стълбове, някои места са без електрозахранване", коментира кметът.

За щастие сериозно пострадали хора няма.

"Има леко пострадали граждани от паднали керемиди, от отломки от къщи. Щетите не са малко", каза още кметът.

Той обясни, че когато се уточни броят на пострадалите имоти, ще има яснота и какво ще може да се предприеме за най-нуждаещите се. Повечето от пострадалите сгради са на възрастни хора, които може би на първо време няма да има къде да бъдат настанени.

Едни от най-пострадалите са хората във врачанския квартал "Култа”, съобщи bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
16
 
! Отговори
Умберто Тоци преди 6 години
До 4Гинка ще смени,да, ще смени ценатана тока - нагоре !!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeus"Стълба от първата снимка е от Тошово време, ... , но няма кой да го смени."---Е, сега ще го смени Гинка от Пазарджик.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На първата снимка се виждат 2 къщи. На заден план къщата е със стар покрив, покрит с керемиди, и стара дървена дограма. На преден план къщата е с нова дограма на прозорците и отнесен покрив, вероятно също нов.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този стълб е нищо в сравнение с това което в скоро време ще остави милиони без електроснабдяване. Ако имате път и минете някъде където минаВа високоволтов далекопровод обърнете внимание на основата на стълба там където краката на стълба влизат в циментовата основа. Та тези стълбове се крепят на честна капиталистическа. Не са боядисвани от мое време когато работех в електроснабдяване. Тъй като сребърният феролит с който трябва да се боядисват всички железни стълбове е скъп са го икономисали!
1
1
 
28
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Стълба от първата снимка е от Тошово време, освен това се вижда как е бил пристегнат със седем метални обръча, явно е бил пукнат, но няма кой да го смени.