За Илияна и Ради: Щастливи, с планове, но… мъртви! Какво се обърка?

Детето на убитата двойка ще живее при роднини или в приемно семейство
Обновена: 19 мар 2018 11:42 | 18 мар 2018 10:00, Вера К. Александрова
162
За Илияна и Ради: Щастливи, с планове, но… мъртви! Какво се обърка?
Снимка: "24 часа"

Илияна и Ради, чиито трупове бяха открити преди дни в пловдивски апартамент близо до плачещото им дете, са били щастливи и са имали планове, разказват техни близки и съседи. Познати и непознати се чудят какво се е объркало, за да се стигне до фаталната развръзка.

На 15 март окървавеното тяло на 29-годишната Илияна бе открито заедно с трупа на 32-годишният Ради. Според разследващите мъжът е убил половинката си и после се е самоубил.

Родителите на Ради дълги години работили в рудниците в Мадан. Разликата с брат му Асен била значителна. Макар да са от различни бащи, двамата били непрекъснато заедно.

Възможно е мъжът да е превъртял и да пристъпил към убийството на жена си, а след това е сложил край на себе си, смятат разследващи, цитирани от "24 часа". Според тях наказателното производство така или иначе ще бъде прекратено, тъй като и двамата са мъртви.

Още по темата

Ако експертизите категорично докажат, че Ради е убил жена си, тогава родителите на момичето могат да предявят граждански иск и да търсят обезщетение, в случай че Енев притежава имущество.

Самото дете също имало право да претендира за неустойки. Социалните служби пък имат думата да решат на кои от близките да поверят грижите за него. Редно било това да са родителите на Илияна, тъй като тя е жертвата. Но това зависело от условията, с които разполагат.

Ако и двете страни нямат нужните удобства, тогава момиченцето можело да бъде дадено на приемно семейство, коментират юристи.

"Ради и Илияна се задомиха преди 2 г. Тогава родителите на Ради - Нели и Христо, им отстъпиха апартамента, а те се преместиха в Свежен, родното село на мъжа. Младите живееха много добре", разказва съседката Иванка Кишкилова.

Миналата година Илияна и Ради направили ремонт, купили си нова спалня. Сменили си обзавеждането. Доскоро се отоплявали с дърва, но тази зима си взели климатик, а Илияна се похвалила, че ще си правят и парно с пелети.
Дори си набавили на промоция инсталацията за 2370 лева.

"Нямаха финансови проблеми. Бащата на Ради е с голяма миньорска пенсия, момчето работеше, жена му получаваше майчинство. Каква може да е причината за това ужасно убийство?”, недоумява Кишкилова.

От ръководството на пловдивския психодиспансер обясниха, че пациент на име Ради Христов Енев не са имали. Нито пък се водел на учет при тях.

Младият мъж не е търсил лекарска помощ в специализираното заведение. Една от водещите версии на полицията за жестокото клане е за психически проблеми у мъжа, които го измъчвали от три месеца.

"Всички сме шокирани", разказаха съседите, а родителите на двамата млади събрали преди дни всички вещи на останалото без майка и баща дете.
 


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 9 месеца
Всичко върви добре, докато ради не научава, че детето не е от него и отключва "болестта"...
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дали някога ще се разбере истината? Защото на нашите полицаи така им е най-удобно. Убийство и самоубийство и край случаят е приключен, ама дали е било така? Едва ли някога ще се разбере. Жалко за младите хора! Каквото и да е станало никой не заслужава да умре така. А бебенцето дано никога не разбере в подробности на какво е било свидетел. Късмет е, че е толкова малко и няма да помни.
152
0
 
9
 
! Отговори
Тимур преди 9 месеца
Убийство-самоубийство ! И край...какво толкова...тука в Бг..винаги след убийство следва самоубийство..какво ше си играят да ги следват..
151
6
 
7
 
! Отговори
Тони преди 9 месеца
Като я гледам тази жена на снимките, които се тиражират в интернет - не е щастлива. Сигурно е било мъка да понася две години този мъж до нея. Може би лоши битови условия и ниски финансови възможности са я накарали да се захване с него. Вероятно й е писнало и е решила да се разделят. Това за него е било невъзможно и я е убил. Интересно защо тя се обажда на брат му? Не на родителите си, не на родителите му, а на брат му. Каква ли е била връзката там?
150
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво му е било на това детенце малко да гледа часове наред умрелите си родители, потънали в кървища... Дано паметта му е милостива и забрави всичко това.
149
11
 
16
 
! Отговори
СатаНАТО преди 9 месеца
До Анонимен

Как си я е гушнал,личи си,че се обичат.
-------------

Личи си, че е селски идьот, който демонстрира, че си има женско за гушкане.
А мацката я е срам от паласките му и мазните му бузи, свидетелство за индийски жилки в гена.
148
3
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 9 месеца
До Анонимен

Първо .Стига с тая Конфекция! Конвенция е истинската дума.
------------------

Аз винаги съм мислел, че е конвекция.
Но напоследък слушнах нещо и за конвергенция.
Верно ли има толко много думи произлизащи от "кон"?
147
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма как момче с такава външност и обноските, които демонстрира на снимката, да задържи жена за дълго.

Може само някое глуп аво момиче да се хване с него и после да я заколи.
146
2
 
10
 
! Отговори
Знам ли преди 9 месеца
До Grammar N
Какво е учет? Ми питай в психиатрията, там точно така ги пишат.
145
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най смешен е Радев !Нацията днес не е в комунистически концлагер,но сама психясва и се самоубива,Радев се върти на лоста !Ало ,редник смешен си Радев !
144
4
 
6
 
! Отговори
Доротея преди 9 месеца
До Grammar N Явно не ви се е налагало да си взимате удостоверение,че не се водите на учет никъде-радвайте се!
143
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За родната бирено-шкембелийска полиция,която я мързи да работи стана много удобно при откриване на мъртва двойка единият да е убил другия и после да се е самоубил. И като си представим,че тези полицаи непрекъснато вият за високи заплати а производителноста на труда им е нула. Недай Боже да ти потрябват за нещо!
142
12
 
16
 
! Отговори
Grammar N преди 9 месеца
"Нито пък се водел на учет"

Редакторити, койтуй учет?
141
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коментарите ви ги научиха как да избиват дискретно...
140
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хората мрат,а Радев говори за християнство ,Сидеров пък за руския патриарх !Бойко най добре,в Европа вика хората са живяли по добре от СССР !Супер сме !
139
0
 
8
 
! Отговори
Същия преди 9 месеца
Не е ясно защо смятат г.упак за нецензурна дума...Докато се налага цензура и се прикриват нещата,и не се е наричат с истинските им имена ,такива инциденти ще зачестяват!
138
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 9 месеца
До120,Убийствата с нож не били типични за българина...Сигурно за Ориента са типични,ми да той българина и без това не е много европеец,по -скоро е ориенталец!...За съжаление така си решава и проблемите....поредния изперкал ***...😕😣
137
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Странна е тази работа, но версията на МВР ми изглежда малко вероятна.
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 119
Щом е търсила брат му, значи мъжът и започнал да изтрещява. Тази касапница е била предхождана от скандал или разправия на невисок глас. Тя търси брат му, значи и друг път го е търсила.
Ако е имало нападение от трето, чуждо, лице над мъжа и, тя е щяла да звънне на 112, а не на брат му.
135
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво се е объркало.
Объркало се е това че живеят в БГ.