2009-а, Монтанско: "Надрусани" пуйки разкриват канабис в двора на баба!

След сигнал полицията се впуска в спецоперация в дома на баба Еленка
19 мар 2018 09:30, Екип на Dnes.bg
51
2009-а, Монтанско: "Надрусани" пуйки разкриват канабис в двора на баба!
Снимка: flickr

Преди почти 10 години в монтантското село Габровница пуйки, кълвали канабис, разкриват, че стопанката им си отглежда наркотика в двора.

Историята изглежда комична, но е част от селската идилия в затънтените кътчета у нас. Тя е и един от случаите, при които в дворовете на самотни възрастни жени ненадейно се изсипват полицаи от ГДБОП, пише "24 часа".

Индийският коноп се гледа лесно - засяваш го и го оставяш на самотек. Изкупвачи има колкото щеш, дават за него до 2000 лв., обясняват често пред полицаи пенсионерите.

Как те се озовават в дома на 68-годишната Еленка от Габровница през 2009 г.? Комшии забелязват, че пуйките ѝ много буйстват. Надничат в градината ѝ и разбират за растенията канабис, от чиито стръкове кълват домашните пуйки.

След сигнал полицията се впуска в спецоперация в дома на баба Еленка.

От 32 стръка индийски коноп са ожънати 7 кг. При полевия тест растенията реагират на канабис. Стопанката обяснява, че е заета с гледането на мъжа си на легло и няма време сама да ожъне и изкорени канабиса.

През 2009 г. пенсионерка от Монтана е заловена от МВР с леха от 15 стръка канабис в двора си. Пред полицаите жената казва, че отглежда дрогата не за пушене или продажба, а за отрова срещу земеделските вредители. С нея убива колорадските бръмбари. Единствено листата от канабис гонят вредителите, които опоскват до корен доматите и чушките ми, разяснява пред МВР пенсионерката.

В друг случай пък наемател на дискотека затваря увеселителното заведение и го превръща в... оранжерия за канабис. Това откриват полицаите от Доспат през 2012 г., след като нахлуват в затворената дискотека "Стар лайт".

Намират 1011 растения с височина от 50 до 150 см с общо тегло 82 кг. Според МВР дискотеката с площ от 110 кв. м е оборудвана по последна дума на растениевъдната техниката. По стените, на пода и тавана имало специална изолация. А релета включвали и изключвали климатици и вентилатори.

1 грам или 1 килограм -  в ареста!

Мит е твърдението, че ако някой е хванат с 1 грам “трева” за лична употреба, няма да го арестуват, защото е маловажен случай. Напротив - ще го отведат в районното и ще го задържат за 24 ч. В полицията ще измерят точното количество на канабиса. Случаят ще се докладва в прокуратурата и дежурният прокурор преценява въз основа на всички доказателства дали да определи случая като маловажен. Обикновено, но не и задължително това става, ако “тревата” е до 0,4 гр.

България води т.нар. политика на “нулева търпимост към наркотиците”. Към 2017 г. страната ни е една от последните държави в ЕС, в която марихуаната се третира нараравно с всички други наркотици и законите дори не се приближават до либеризиране на режима. Криминализацията и засилването на законодателния натиск върху хората, които я употребяват, се мотивират с аргумента, че така ще се повиши ефективността на органите на реда при залавяне и осъждане на наркоразпространители.

Данните на МВР разкриват и демографския профил на хората, които попадат под санкциите на държавата заради престъпления, свързани с наркотици. За 2009-2016 г. от 25 882 извършители на такива нарушения 91% са мъже; 16 740 (64%) са в пълнолетна възраст до 30 г.; 82,1% са трудово заети или учащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
10
 
! Отговори
Раста преди 6 години
Я Цецка Цачева.. Ще прави изказване по погледа и се чете
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и врабчетата сеят гръсници.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ от векове се е отглеждал коноп за различни нужди, а полицията гони пуйки и охранява наркодилърите.
20
5
 
10
 
! Отговори
Това преди 6 години
На сн. е Корнелия Нинова без грим и очила.
19
1
 
34
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 6 години
При тези опасни наркобаронеси трябва да се изсипят тежко въоръжени командоси и войска с оръдия, танкове и изтрбители. Това да не ви е Пабло Ескобар. Това е баба ви Еленка от Габровница бе аланкоолу.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То много по-добре трева да се пуши, от колкото синтетика да се взима!!!!!!!!!!!!!!! Разберете го това тъп0ушеви!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
1
 
23
 
! Отговори
Веско преди 6 години
България води т.нар. политика на нулева търпимост към наркотиците.Туй беше смешка нали?
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на слънчака мутрите на бойко хвърлят стотици килограми синтетика. Айде стига с тези глупости - срещу плевела се провеждали акции, а стрещу синтетиката няма. Смешна държава - *** народ, те това е
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15"В Сащ е разрешено отглеждането с лечебна цел."Освен това в САЩ изяждат гадните предателски пуйки.
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сащ е разрешено отглеждането с лечебна цел.Бабата е лесна жертва и затова са я подбрали.Големите играчи плащат да подбрират такива баби и тинейджъри с някоко грама за лична употреба.
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOITO OTGLEGDA,PRODAVA ILI UPOTREBYAVA ZATVOR 30,DOGIVOT ILI SMART.SLED EDIN MESEC V BALGARIA NYAMA DA IMA DROGA.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕМИ В ТАКЪВ СЛУЧАИ ДА ВЗЕМАТ ПУИКИ НА ЩАТ В ПОЛИЦИЯТА И НА ВСЕКИ ПОЛИЦАИ ДА ЗАЧИСЛЯТ ПО ДЕСЕТ БРОЯ ДА ТРЪГНАТ ПО СЕЛАТА ИПО НИВИТЕ ДА ЖЬНАТ КОНОП
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свобода за баба Еленка, смърт за пуйките!
10
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, държавата с нулева толерантност смаза добре финансираните и въоръжени бабешките наркокартели, които бяха организиран опит да се подкопае суверенитата и целостта на държавата. Специалните служби, съд, полиция, прокуратура се справиха отлично със залавянето на опасната 68-годишна Еленка от Габровница. Сега децата ми ще спят спокойно и с гордо вдигната глава ще влезем в Шенген. Конграчулейшънс скъпи сънародници!
9
3
 
29
 
! Отговори
Rom преди 6 години
Ето, виждате ли защо ромовете трябва да си прибират пуйки, кокошки и всякакви други подобни - ми те са защитници на животните бе, да не се дрогират значи... Живяла съм в това село по време на соца - имаше си всичко, най-хубавите рози цъфтяха по края на бордюра на тротоара. Сега са 900 роми, 300 българи и няма къща необрана, мизерията е ужасяваща, страхът на хората - също
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Употребата на канабис да не би да е разрешена в монтанско? Арестувайте пуйките!
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафията не разрешава легализиване, както е по света!
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същия ефект има и кълването на изхвърлени джибри - история от ломско.След като птиците били оскубани и хвърлени в реката - смятали ги за изтровени историята получила невероятно продължение.Свестени от водата, оскубани, - птиците се връщат в двора "под строй", за ужас на собствениците.
5
3
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 години
"Спец акция в двора на баба Гинка....." Смях. А тревата вреди на либидото и на когнитивните способности. Та радвайте и се. Аз ще се радвам на жените ви, ако въобще имате такива.
4
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната с бабите е общо взето успешна! Очакваме да започне борбата с наркотрафикантите, които са под чадъра на държавата.