Агресивен кибик на спирката за Перник! Мутра-пазач на превозвач?

Пътници се оплакват, че мъжът пази хората да не се качват в частни автомобили
19 мар 2018 20:00,
85

Снимка: Facebook

Агресивен кибик се опитва да въдворява ред в превозването на пътници от София към Перник. За това сигнализират редовни пътници между двата града.

"Ако случайно частен автомобил с пернишка регистрация спре да качи хора, които са в същата посока, снажният "охранител" прибягва до агресивни действия", написа свидетелка на изявите му във Facebook. Жената публикува и снимки на мъжа в една от големите групи на София в социалната мрежа.

"Този агресивен тип стои всеки ден на спирката на автобусите за Перник, намираща се на Руски паметник", обясни тя.

Според жената транспортните фирми, обслужващи линията Перник-София-Перник и Дупница-София-Дупница му плащат прилична дневна надница, срещу която той не трябва да допуска случайни автомобили да правят услуга на хората.

"Един вид го раздава мутра-пазач на спирка. И това е всеки ден. Особено лошо гледащ е следобед и привечер, когато хората се прибират към Перник", пише още Veronika Dimitrova.

Друга потребителка на социалната мрежа потвърждава в коментар и допълва: "Въпросният идиот не просто седи там и варди хората да не се качват по коли, а и събира пътници за едни стари бусчета с безобразни шофьори". Мъжът обяснявал нагло на чакащите на спирката, че трябва да се качат във "въпросната таратайка".

"Колкото и да отказваш, не се маха. Познати преди години имаха щети по автомобила си заради него, защото след като качили пътник, той ги "подгонил" с някаква кола. Резултатът беше счупен фар и огледало. А най-веселото е, че органите на реда не веднъж са уведомявани. Резултат няма", допълва жената.

Така нареченото споделено пътуване, при което непознати хора се самоорганизират да пътуват заедно, когато са в една посока и не ползват автобусните линии, е честа практика по много маршрути в страната. Фирмите на превозвачите търпят загуби от разрастването му и открито се обявяват срещу него с мотива, че е незаконно и несигурно.

Под поста за мутрата-пазач на спирката за Перник също има спор за и против споделеното пътуването.

"Всеки превозвач заплаща определени лицензи/такси/намсиквоси за използването на определени места за спиране или престой. Тези с личните автомобили определено бъркат в джоба на превозвачите. Абе... шерването на трaнспорт е много ценно, но има как да се прави и без драма", коментира една от потребителките.

Според друг държавата е абдикирала от всичко и превозвачите са взели в свои ръце борбата с нелегалните превозвачи.

"Една фирма вади милиони документи, плаща хиляди такси и лицензи, застраховки, скъпи винетки и т.н. Накрая някой си купува един стар Опел на газ за 1000 лв. и незаконно им взима клиентите", пише той.

"Да си оправят разписанията, после да си "пазят" пътниците. Пловдив-София са през половин час, Перник-София... както дойде", влиза в спора явно редовен пътник по маршрута.

Друг пък допълва, че превозвачите нямат право да назначават подобни "разпоредители", защото е противозаконно насилствено да предлагаш на хората търговска услуга.

"Ако даден пътник е доволен от превоза на дадена фирма, и извънземните да слязат да го закарат с чинията, няма да се качи. Явно вместо да си обърнат внимание не услугата, да я направят по-достъпна и сигурна, те плащат на някакъв плондер да плаши хората", възмущава се друг от коментиращите.

Трети се намесва с прагматично предложение: "Преместете срещата 50 метра нагоре и готово. Като гледам, той докато се затича, КИ сТигнете у Перник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Тоя е пълен с миналогодишни *** ,но проблема е ,че за 15,20 километра взимат 3 лева в двете посоки 6 и трамвай до някаде и обратно над 3 лева стават близо ,а и повече от 10 лева ,с автомобил и сам е по евтино ,после защо има задръстване и въздуха бил мръсен
73
1
 
1
 
! Отговори
Подуенец преди 6 години
От 2007 година съществува фирма наречена UBER.Създадена в Сан Франциско. За 10 години съсипа транспортните фирми в САЩ. И държавата нищо не предприма.Не е само България. Мисля че опита и в България, но държавата я посече.Копърките я дублират.
72
2
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
"Законното"място за такъв превоз е на 50 менра от " околовръстното "-спирка и на близо! Не би трябвало нарушителите да избягат от /и моето/ ПЕРНИШКО възмездие !!!!!!!
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е заради такива плондери умният красив Бьлгарин неще да се врьща в такава мутренска кочинка.
70
0
 
3
 
! Отговори
правилно преди 6 години
Командировка в Бакърената , че е по-близо от Малашевци .
69
0
 
7
 
! Отговори
боби софиянчето преди 6 години
Какво се разправяте ? Тая пълна с газове торба получава няколко милиметров аспирин против главоболие и туй то !
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еЩото несподелено е безопасно - с 20г. таратайки, алкохолизирани ""професионални" шофьори и летни гуми зимъска за по евтино. Колкото и да *** фирмаджиите истината е, че докато услугата не се подобри, хората ще предпочитат да пътуват на цената на билета.
67
9
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Споделеното пътуване е изключетелно опасно , както и такситата. Не знаеш дали няма да попаднеш на някоя Дивна и да те убие.
66
0
 
23
 
! Отговори
айде бе преди 6 години
А лобито на автобусните превозвачи как съсипа БДЖ?А наглите копърки, които просят по спирките (возят на цената на билетче) как прецакват автобусния градски транспорт?Само, че БДЖ и градския транспорт се дотира с нашите пари, тоест тези нагляри ни цакат нас.Така, че ползвайте или споделен транспорт или градски/държавен такъв!
65
0
 
21
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Фирмите превозвачи не е ли време да си сменят автобусния парк.Возият ни в едни раздрънкани курници от90 и имат претенций.
64
0
 
2
 
! Отговори
у преди 6 години
До уоп грешка- счупете
63
1
 
18
 
! Отговори
у преди 6 години
Я му шчупете носа на този, но после полицията ще ви арестува и обвини вас така е в БГ
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а на спирката има ли кошче за повръ щане, че при тази гнусна гледка на толкова сланина...
61
0
 
29
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Перничани моля да се стегнете - губите си имиджа... всеки да е с винкел в ръка на тая спирка... ей така за кеф
60
0
 
16
 
! Отговори
rushi.gonamushi преди 6 години
Тоз балбутин мяза на ше.бек
59
3
 
0
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Хубаво да има споделено пътуване. Но нали сме далавераджий ,та веднага се навъдиха такива с коли от по 300лв. Опасни коли , и по цял ден возят ,че нали не е тежка работа. И се препират един с друг, кой имал право да вози,кой не . Иначе викат работа няма хахах но те са привърженици на средичката :)...
58
3
 
22
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
МВР е организирана престъпна група. Да се закрие веднага. Аз отказвам да плащам повече данъци и да ги издържам тези мутри. Отказвам се от българско поданство.
57
0
 
11
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Тия фирми са ***! Защо трябва да плащат хиляди за данъци, такси и всякакви други щуротии, като могат да си купят 100 опелчета на газ и да им излиза по-евтино и да няма напрежение за пътниците! Щом схемата с частни автомобили работи, значи не е чак толкова незаконно!
56
1
 
20
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Тая тлъста cвиня някой да не я заколи накрая.
55
3
 
18
 
! Отговори
Bobo преди 6 години
Е... ти дебелия плондер с тоя анцуг селянин од класа. Една бухалка и бой у тъпата глава до каде му изтече мозъка. А за перничани честно казано ***..........