Хасковлия "потъпка" наредби, сади фиданки пред блок!?

63-годишният мъж е предупреден с протокол от общината
19 мар 2018 08:50,
76
Хасковлия "потъпка" наредби, сади фиданки пред блок!?
Снимка: Монитор

63-годишен мъж от Хасково е предупреден с протокол, че е нарушил обществения ред, защото се опитал да засади няколко дръвчета пред блок на улица "Ком".

Димитър Ганев бил изненадан от инспектори от общинската служба КОРЗ (Комисия за опазване на реда и законността) в момента, в който копаел ямите на бъдещата градинка. Мъжът бил подготвил за засаждане няколко иглолистни фиданки.

КОРЗ му връчили протокол и го предупредили, че руши обществения ред. Фиданките можел да засади, но само ако първо подаде молба в общината. Едва ако получи разрешение доброволецът ще може да облагороди междублоковото пространство.

"Нарушителят няма да бъде глобен, нито ще се конфискуват фиданките. Всеки може да засажда дървета, но трябва да го координира с общината", коментираха от кметството пред "Монитор".

Причината била, че някои видове дървета и храсти пускали дълбоки корени, които повреждали сгради, тръби, кабели и друга наземна и подземна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези са като ХЕИ-тата. В градини и ясли, където всичко свети, буквално се чудят за кой неправилен цвят на кофа да те глобят. А в мизерните ресторанти, дето парцала за пода е до кюфтетата се траят. Ама там бият и изритват с шутове. Че и тез от ... КОРЗ/ сега ги чувам/
68
2
 
5
 
! Отговори
Народа преди 6 години
Решението на общината е правилно.Ами ако всеки започне да прави каквото си иска,до къде ще я докараме.Ами дай тогава всеки апартамент, да си засадят зарзавата пред или зад блока,а.Друг е въпроса,че общината не си върши работата и не поддържа междублоковите пространства.Но,какво да се прави,все пак живеем в тоталитарна държава,където решенията се взимат от един човек.
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички общини знаем за техния "РЕД". Премахваш междублоковото пространство слагаш БЕТОН на поразия и няма зелени площи. Цял свят нашите кметове мислят така. Не! В целия свят едно дърво се изсича, но на негово място 2 нови или 3 нови зависи от дървото!Само тука трайте си, че още комунизъм . К'во е това "демокрация"?!!1
66
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно! Не може всеки да си бучка каквото му падне, където му скимне! Нашата махала един недобре с главата човечец я набучка с джанки. В града плодни дръвчета да си береш , ядеш или консервираш е пълна простотия, защото са силно замърсени а и цапат, когато капят!
65
5
 
16
 
! Отговори
тцтцтц преди 6 години
човешката ГЛУПОСТ и простотия нямат край и измерение особено ако си на държавна службичка не знам само защо все пак човека им е обърнал внимание.трябвало е само да им тегли една умопомрачителна изповед . казано по нашенски .сувня
64
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора си мислят, че един блок може да издържи на каквато и да е човешка глупост. А това съвсем не е така. Браво на хасковските общинари, за съжаление не всички общинари си гледат работата като тях.
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е добре журналиста да се ограмоти малко зщо до стени на блок не се садят големи дървета и лозници, не се бутат носещи стени за "подобрения" и да напише една статия за да поограмоти тези селяни, че в блок се живее по правила за да не падне блока върху всичките.
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oбщината е собственик на имота включително и мястото на което са блоковете .Ако стане заметресение и паднат оставате на улицата без имот и един метър място .Ама на гробищата ще ви осигурят два метра срещу заплащане .
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПраскова да засади?! Може, ако получи разрешение от КОРЗ! Май не си чел внимателно и не си знаеш задълженията. Готов нарушител на реда си!
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да ги засади дървената мафия ще ги отсече.
59
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път чувам, че има такава служба КОРЗ! Веднъж звънях в РПУ-то, че един подлуди квартала, дежурния рече, че имали лимит на бензина и само за сериозни неща ходят. Вече не им звъня. Тия КОРЗ имат ли национален телефон, повече да не безпокоя полицията. За един приятел питам?
58
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може да звучи абсурдно за вас, но в случая от общината са прави. Който е имал ела в двора си знае за какво става дума. Корените й попиляват всичко наоколо. Да беше засадил плодно дърво с корени които не създават проблеми - праскова примерно
57
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става в тая държава? Дядо сече изсъхал орех в двора си, друг пък сади незаконно елхички, трета отглежда агресивни пуйки с 2 стръка канабис, всеки втори с незаконен казан за ракия ... пенсионерската престъпност избуява и вече взе да достига невиждани размери. Тия с по 200 лв. пенсии подкопаха държавата, ако взимаха 500 лв. - Пабло Ескобар ряпа да яде. Разбирам защо държавата не се кефи на пенсионерите и я избива на геноцид.
56
2
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Малииии , засадих две рустифини в градинката пред блока, то едната я измъкнаха хлапета от съседния вход , ама - сега акт ли да чакам от общината - некой "съвестен" съсед да ме топне...а аз ужким - за добро - дръвче да има, нещо да се зеленее...Да направя такова грандиозно нарушение....
55
1
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Денят за размисъл е преди изборите, а не след.
54
3
 
35
 
! Отговори
1 преди 6 години
Божееее, за опасните дървета не ходят да ги режат, но ако човек реши да направи нещо хубаво, ще го видят и порицаят! За какво са тези служби? Да получават заплати само!
53
1
 
27
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА преди 6 години
КАТО СЕ СЕЧЕ, РУШИ, ЦАПА... ИНСПЕКТОРИТЕ ГИ НЯМА НИКАКВИ, НО КАТО СЕ ОБЛАГОРОДЯВА, СЕЕ СИ "ЗАРАБИТВАТ ЗАПЛАТИТЕ" С БЮРОКРАТИЧНИ ХВАТКИ!!! А ТОЗИ ***, ИНСПЕКТОРА ЗАЩО НЕ СЕ Е САМОИНИЦИИРАЛ И ОФОРМИЛ РАЗРЕШИТЕЛНОТО ЗА ЗАСАЖДАНЕТО НА БОРЧЕТАТА, А МУЙ.ЛЬОТИ С АКТ ЗАПОЧВА??? ОТГОВОРЪТ Е, ЧЕ НА ТАКИВА ПОЗИЦИИ САМО ГА.ДОВЕ ЛАПАТ ЗАПЛАТИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ И ИМИТИРАТ РАБ
52
1
 
56
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Разбира се, за ония които изсичат горите, а вече и парковете - санкции няма !!!! Тая държава няма да се оправи, докато поне 100 000 мpъсни чиновници не бъдат натикани в мините на 10-часови смени !!!
51
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОгато ти трябват тия от КОРЗ, никаквиги няма, но решиш ли да засадиш дърво, веднага ти се нахвърлят. Боже, пази България!
50
0
 
22
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
Н-к КОРЗ не е ли братовчедката на малкия зурльо дето орева орталъка, че му подпукали родата в общината на Аскьой?Еееех майка му мечка, общинар да си днес! Можеш да правиш тъпотии колкото си искаш!