По пътищата: Ъндърграунд локви, зелен "паркинг"...

Граждани продължават да сигнализират за нередности в HelpBook
19 мар 2018 16:15,
9
По пътищата: Ъндърграунд локви, зелен "паркинг"...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Започваме обзора на сигналите, които гражданите изпратиха до институциите през изминалата седмица чрез платформата HelpBook.info, със сигнал за подлеза на бул. "Цариградско шосе" № 72 (пред БАН - Комплекс 2), който, по думите на гражданина, "от много месеци насам е наводнен".

Със следващия сигнал оставаме на водна вълна и разбираме, че "ул. "Могилата" спешно се нуждае от ремонт. При дъжд се образува река, която пресича пътя и прави преминаването за пешеходци невъзможно, а заради наводнението се образува задръстване от коли. Също така по цялата улица има дупки с дълбочина 10-20 см", завършва сигнализиращият.

Продължаваме да получаваме и сигнали за дупки в София, като този за района на 7-ми км в "Младост" 1, за който изпращачът на сигнала разказва така: "дупките са с огромни размери, което затруднява и без това огромния трафик. Дупките на места са дълбоки около 10 см, което води до бавно преминаване, в случай, че успеем, и амортизация на автомобила. Сигнализирах няколко пъти на община Младост, но ефект нулев". 

Друг сигнал ни отвежда в морската ни столица, в района на Аспарухов мост. Ето как е описал случката подателят на сигнала: "На 11.03.2018 г. на излизане от гр. Варна, в самото начало на Аспарухов мост, влязох в дупка, в която сцепих нова, на 3 месеца, гума на стойност 130 лв. Съответно, имам и изкривена алуминиева джанта. Сигурен съм, че има и други потърпевши от въпросните кратери."

Жител на столицата алармира за нуждата от въвеждане на еднопосочни улици в кв. "Слатина" със следния мотив: "Поради многото паркиращи автомобили и от двете страни на улиците в квартала, моля да бъдат въведени еднопосочни улици в кв. "Слатина", източно от ул. "Слатинска река" - ул. "Роглец", "Камчия", "Чинар" и останалите. Всяка сутрин има проблеми с минаващи автомобили и в двете посоки. Тъй като няма място за разминаване, водачите трябва да се връщат на заден ход, с което се създават доста опасни ситуации пред детска градина, жилищни блокове и кръстовища."
 
Отново под формата на сигнал дойде и предложение за поставяне на пешеходни пътеки в кв. "Дружба" 2. Сигнализиращият се обръща към Столичната община със следния апел: "Моля за спешното Ви съдействие да бъдат създадени пешеходни пътеки на кръстовището на улиците "Обиколна" и "Полк. Христо Арнаудов" в квартал "Дружба" 2. Явно такива не присъстват в плана на Общината. В действителност, обаче, кръстовището се пресича ежедневно от много деца, трудноподвижни хора, майки с колички. Натовареното движение, многото паркирани на самото кръстовище коли и липсата на пешеходни пътеки правят пресичането пеша екстремно опасно! Надявам се на бързата Ви реакция, преди да се е случил фатален инцидент!

По всичко личи, че проблемът с уличните кучета продължава да е наболял в доста населени места, като например в Кюстендил.

"Глутница от опасни улични кучета живее в района на Авузата (гр. Кюстендил, ул. Цар Симеон I, № 55). Нападат преминаващите хора", описва ситуацията авторът на сигнала. В тази връзка напомняме, че има и по-стар сигнал - отново за бездомни кучета в Кюстендил.

Когато заговорим за безстопанствени кучета, столицата ни е мястото, за което сме получили най-много сигнали, като най-новият е за улични кучета до детска градина в ж.к. "Люлин". Гражданинът описва ситуацията по този начин: "В кв. "Люлин", по бул. "д-р Петър Дертлиев", точно на спирката на автобус 310 (може би се казва спирка "ул. Индира Ганди"), от страната на входа на "64 ДГ Първи юни" всяка сутрин има глутница от поне десетина кучета, които лаят и скачат по колите и хората. Доста са агресивни и е въпрос на време да нападнат някой или най-малкото да го изплашат добре. Време е да се вземат някакви мерки, защото там непрекъснато минават родители с деца и си е страшно."

Освен улични кучета, друг ежедневен проблем, с който се сблъскват много от нас, е неправилното паркиране, като това в тревната площ до спирката на хотел "Плиска" и това в жк. "Люлин", на светофара на кръстовището на бул. "Панчо Владигеров" и бул. "Райко Даскалов", където "всеки ден от сутрин до вечер има паркирали коли, непосредствено на светофара и след него, които пречат на завоя към улица "Деян Гьоров". И преди и след отбивката за последната улица има редица от коли, при което влизането и видимостта към улицата е повече от трудно."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука се говори за столицата,правете сметка за вътрешността на страната.
5
1
 
8
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Е че то повечето от нещата са причинени от "примерния" БГ гражданин... 90% от счупените тротоари са заради същите тея коли дето спират на тях, щото тротоара не е проектиран да носи тон и половина. Тея липсващи градинки са точно пак заради тея "примерни" граждани дето паркират по зелените площи. Издрасканите и потрошени спирки пак са от децата на теса "примерни" граждани... Кучетата от къде са се пръкнали, сетете се сами. Малко, като *** сме... мърляме и после, ама защо...
4
2
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Тези сигнали, нали знаете къде да си ги турите?
3
3
 
14
 
! Отговори
номера на китайката преди 6 години
кучета + дупки + неправилно паркиране + проблеми с трафика + няма тротоари и пешеходни пътеки = България днес
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По пътищата:ъндърграунд,локви,зелен "паркинг",а в цялата държава-джунгла.
1
8
 
7
 
! Отговори
Lalelisi,zumbullisi преди 6 години
"......dobre doshal v Bulgaria.... :-).......vzemi v tozi hubav den edna bulgarska roza...."ot Hollandia...." neka tia da ti razkaje za..." ....klozeta na aerogara Sofia..., na gara Sofia......." neka tia da ti napomnia s aromatnia si glas...." .......za podleza...na Orleto naprimer, na autogara Sofia.... :-).....pf....rap...rap...rap...naprimer....